Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, ca orice colecta de bani pentru fondul clasei sau pentru fondul scolii "se plaseaza clar in afara legii" si, din acest motiv, astfel de practici "trebuie sa inceteze", transmite Mediafax.

"Nu trebuie sa se dea bani pentru fondul clasei sau fondul scolii. Cred ca aceasta actiune se plaseaza clar in afara legii", a spus ministrul Educatiei.

Intrebata de ce anumite unitati de invatamant din sectorul 1, de pilda, solicita bani de la parinti pentru fondul clasei si fondul scolii, in conditiile in care primaria de sector aloca sume importante unitatilor de invatamant, Andronescu a afirmat ca aceste practici trebuie sa inceteze.

"Parintii nu trebuie sa dea bani nici pentru fondul clasei, nici pentru fondul scolii", a subliniat Andronescu.

Strangerea de bani de la parinti pentru asa-numitele fonduri ale clasei si ale scolii, practicata inainte de inceperea anului scolar, este veche de cateva zeci de ani. Daca, inainte de 1990, aceasta era o veritabila regula neoficiala in majoritatea unitatilor de invatamant, in ultimii ani, colecta de bani de la parinti a fost declarata drept ilegala de catre sefii Educatiei. In ciuda acestui fapt, in multe scoli, traditia fondurilor clasei si scolii este prezenta in continuare, banii fiind destinati, cel putin teoretic, cumpararii de materiale didactice si diferitelor reparatii.