Curtea Constitutionala (CCR) precizeaza ca se va pronunta cu o majoritate de doua treimi, adica sase voturi din noua, asupra valabilitatii referendumului din 29 iulie, conform Legii privind organizarea si functionarea CCR, informeaza Mediafax.

Totodata, CCR mai subliniaza, intr-un comunicat remis marti Mediafax, ca hotararea privind valabilitatea referendumului, care va fi luata in baza art. 47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992, nu va fi influentata de completarea la decizia din 2 august.

Legea nr. 47/1992, privind organizarea si functionarea CCR, prevede la articolul 47, alineatul 1, ca "plenul Curtii Constitutionale decide cu o majoritate de doua treimi asupra valabilitatii referendumului".

"Completarea operata de judecatorul-raportor nu influenteaza si nu poate influenta hotararea pe care Curtea Constitutionala urmeaza sa o adopte conform art. 47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992", se mai precizeaza in comunicatul CCR.

Potrivit unor surse oficiale, judecatorii CCR au discutat, in sedinta de marti, si despre modul in care se poate decide invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui, printr-un vot al majoritatii simple a plenului celor noua judecatori sau printr-un vot de doua treimi.