Premierul Victor Ponta i-a oferit lui Philip Gordon, asistent al Secretarului de Stat, "informatii relevante pentru subiectele ce preocupa partea americana" si a "subliniat interesul Guvernului Romaniei pentru ca institutiile in drept sa emita cat mai curand posibil decizii privind rezultatul final al referendumului", potrivit unui comunicat de presa publicat pe site-ul Executivului.

Potrivit sursei citate, in cadrul intalnirii pe care a avut-o luni cu Victor Ponta, Philip Gordon "s-a interesat despre evolutiile politice recente din Romania si a exprimat o serie de preocupari fata de decizia Curtii Constitutionale a Romaniei de finalizare a procedurii referendumului".

"Premierul Victor Ponta a oferit oficialului american informatii relevante pentru subiectele ce preocupa partea americana, apreciind ca aceasta vizita va contribui la o mai buna informare asupra evolutiilor si optiunilor democratice din Romania. A fost subliniat interesul Guvernului Romaniei pentru ca institutiile in drept sa emita cat mai curand posibil decizii privind rezultatul final al referendumului, astfel incat agenda de prioritati a Romaniei in plan economic si social sa poata avansa mai rapid", se arata in comunicatul citat.

In ceea ce priveste stadiul de implementare a obiectivelor Parteneriatului Strategic, ambele parti au reafirmat importanta mentinerii setului de prioritati deja convenite.

Premierul Ponta a reafirmat angajamentul clar al Guvernului pentru acest Parteneriat ca pilon de baza al politicii externe a Romaniei.

La intalnire au participat si Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, si Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein.

Vizita lui Philip Gordon a fost incadrata in contextul interesului continuu al Statelor Unite pentru consolidarea Parteneriatului Strategic cu Romania si pentru o evolutie democratica, in spiritul valorilor euro-atlantice, a institutiilor si a societatii romanesti, se mai arata in comunicatul guvernului.