Presedintele interimar Crin Antonescu se intalneste luni, de la ora 13.00, cu Philip Gordon Asistent pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al Secretarului de Stat american, Hillary Clinton. Si premierul Victor Ponta se va intalni luni, la ora 17.00, cu Philip Gordon, intrevederea fiind programata dupa ce oficialul american va avea o discutie si cu presedintele interimar, Crin Antonescu.

Presedintele interimar Crin Antonescu se intalneste luni, de la ora 13.00, cu Philip Gordon, Asistent pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al Secretarului de Stat american, Hillary Clinton, informeaza Administratia Prezidentiala.

Departamentul de Stat american a anuntat sambata, pe site-ul sau, ca Philip Gordon va ajunge in Romania duminica, unde "se va intalni cu oficiali guvernamentali pentru a discuta ingrijorarile pe care Statele Unite le au referitor la recentele actiuni ale guvernului, ce ameninta mecanismul democratic de control si echilibru al puterilor in stat si slabesc institutiile independente".

Dupa vizita pe care o va face impreuna cu Secretarul de Stat Hillary Clinton in Turcia, unde se va discuta situatia din Siria, Gordon va ajunge duminica la Bucuresti pentru o vizita in perioada 12-13 august.

El se va intalni cu membri ai societatii civile si ai comunitatii de afaceri pentru a discuta despre "cum poate munca lor sa joace un rol in intarirea valorilor democratice si principiilor care unesc comunitatea transatlantica".

Aceasta este prima intalnire anuntata oficial a lui Philip Gordon la Bucuresti.

Nu este exclus ca Gordon sa discute si cu presedintele suspendat, Traian Basescu.

Departamentul de Stat american a anuntat sambata, pe site-ul sau, ca Philip Gordon va ajunge in Romania duminica, unde "se va intalni cu oficiali guvernamentali pentru a discuta despre ingrijorarile pe care Statele Unite le au cu privire la recentele actiuni ale guvernului, ce ameninta mecanismul democratic de control si echilibru al puterilor in stat si slabesc institutiile independente".

Gordon va avea intalniri si cu membri ai societatii civile si ai comunitatii de afaceri pentru a discuta despre rolul lor in intarirea valorilor si principiilor democratice impartasite de comunitatea transatlantica, mai precizeaza Departamentul de stat.