Comisarii Garzii Financiare (GF) Constanta au depistat o firma, in localitatea Lazu, care a prejudiciat bugetul de stat cu circa 7,76 milioane de euro prin efectuarea de livrari fictive a circa 1700 tone de motorina, informeaza Agerpres.

Reprezentantii GF au informat, miercuri, printr-un comunicat remis presei, ca in acest caz a fost emisa decizia de instituire a masurilor asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului si a fost sesizata Directia Nationala Anticoruptie (DNA) - serviciul teritorial Constanta pentru continuarea verificarilor.

In perioada 24 iulie - 5 august, Garda Financiara Constanta a mai controlat 775 de agenti economici care activeaza in statiunile de pe litoral si comercianti de cereale din judet, pentru neregulile constatate fiind aplicate 480 de amenzi in valoare totala de peste un milion de lei.

"S-a urmarit cu prioritate fiscalizarea veniturilor prin emiterea de bonuri fiscale, verificarea documentelor de provenienta a marfurilor si modul de intocmire a documentelor financiar-contabile", reiese din comunicatul GF Constanta.