Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca un colectiv de tehnicieni condus de noii ministri pentru Administratie si Interne, Radu Stroe si Mircea Dusa, va prezenta marti, in sedinta de Guvern, actele normative necesare punerii in aplicare a solicitarii Curtii Constitutionale adresate Executivului, transmite Mediafax.

Intrebat daca, in urma adresei transmise luni Guvernului de catre Curtea Constitutionala, va mai urma un mini-recensamant, Ponta a precizat: "Exista un colectiv la care au lucrat si cei doi ministri demisionari Rus si Dobre, la care a lucrat si Mircea Dusa, pe care il va coordona acum ca ministru al Administratiie si Internelor, alaturi de Radu Stroe".

"Acel colectiv, maine (marti - n.r.), va veni in sedinta de Guvern cu actele normative necesare, va pune in aplicare exact ceea ce Curtea a solicitat. Eu nu vreau sa comentez mai mult decat atat", a adaugat Ponta.

Intrebat daca mini-recensamantul va continua, Ponta a raspuns: "Pot sa va spun maine (marti - n.r.) ce va propune acest colectiv de tehnicieni pentru adoptarea in sedinta de Guvern ca procedura de indeplinire a solicitarii imperative facuta de Curte catre Guvern".

Curtea Constitutionala arata luni, intr-o adresa oficiala postata pe site, ca a cerut Guvernului listele electorale permanente "actualizate conform dispozitiilor art. 17 alin 2 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului". Articolul 17, alineatul 2 din Legea 3/2000 arata ca "reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari... in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului".

Cu alte cuvinte, CCR nu a cerut Guvernului un mini-recensamant pentru actualizarea la acest moment a listelor electorale permanente, ci a cerut listele electorale permanente in baza carora s-a organizat deja referendumul de demitere a lui Traian Basescu din 29 iulie.

Reamintim ca ministrul de Interne (Ioan Rus) si al Administratiei (Victor Paul Dobre) si-au dat demisia luni dimineata, Rus mentionind presiuni din partea lui Traian Basescu si Crin Antonescu. Ioan Rus si Victor Paul Dobre ar fi trebuit sa se ocupe de organizarea "mini-recensamantului" pentru actualizarea listelor electorale permanente.