Tarifele la calatoria cu metroul se vor majora, incepand de sambata, a anuntat vineri Metrorex, potrivit Agerpres. Incepand din 4 august, cartela cu 10 calatorii va costa 15 lei, abonamentul saptamanal cu numar nelimitat de calatorii 20 de lei, abonamentul lunar cu numar nelimitat de calatorii 60 de lei, abonamentul lunar cu 62 de calatorii 50 de lei, iar abonamentul de o zi 6 lei. Tarifele la cartela cu doua calatorii si la abonamentul de o zi raman neschimbate - 4, respectiv 6 lei.

Compania de transport justifica scumpirile prin faptul ca aceasta majorare a tarifelor a stat la baza constructiei echilibrate a bugetului de venituri si cheltuieli pe 2012 al Metrorex, in contextul masurilor si tintelor stabilite in relatia cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

Potrivit Metrorex, cartelele de calatorie cu metroul achizitionate pana la data 3 august, inclusiv, pot fi utilizate pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea duratei de valabilitate inscrisa pe cartela la data achizitiei.