Membrii lotului olimpic al Romaniei au cucerit o medalie de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz la Olimpiada Internationala de Chimie. Vlad Bacauanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, a castigat anul acesta medalia de aur, iar anul trecut a castigat medalia de argint.

Olimpicii romani la ChimieFoto: Ministerul Educatiei

In perioada 21 - 29 iulie 2012 s-a desfasurat a 44-a editie a Olimpiadei Internationale de Chimie, organizata la Washington, Statele Unite ale Americii. Rezultatele obtinute anul acesta de lotul olimpic al Romaniei le-au depasit pe cele de anul trecut, compus din trei medalii de argint si o medalie de bronz.

Castigator al medaliei de argint la editia precedenta, Vlad Bacauanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si-a depasit performanta anterioara si a obtinut anul acestamedalia de aur.

Medaliile de argint au revenit Mariei Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti) si lui Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a/Colegiul National 'Sfantul Sava' din Bucuresti), in timp ce medalia de bronz a ajuns la George Silvian Baltac (clasa a XII-a/Liceul Teoretic 'Neagoe Basarab' din Oltenita).

La prezenta editie au participat 282 de concurenti din 78 de tari.

Descarca de aici:

Vezi istoricul Olimpiadei Internationale de Chimie

Citeste si: