Un barbat in varsta de 53 de ani din orasul Petrila a vrut sa-si dea foc, duminica dupa-amiaza, in sectia de votare la care era arondat pentru referendum, politistul care era de serviciu reusind sa intervina la timp si sa-i salveze viata individului, relateaza Agerpres.

"In timp ce se afla in sectia de votare, dupa ce si-a exercitat dreptul de vot, barbatul a incercat sa scoata din buzunar un recipient care continea o substanta inflamabila si o sursa de aprindere. A fost observat la timp de agentul de politie, fiind oprit inainte de a se autoincendia", a informat Centrul de Comunicare Judetean Hunedoara.

Chiar daca nu a suferit de pe urma gestului sau, barbatul a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul Petrosani, cu un echipaj de prim ajutor al Detasamentului de Pompieri din localitate, deoarece prezenta simptomele unei agitatii psihomotorii.

Barbatul si-a motivat gestul de a-si da foc prin faptul ca o problema de fond funciar a fost solutionata in defavoarea sa.

Pe numele acestuia a fost intocmit un dosar de cercetare penala pentru comiterea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

Barbatul a mai incercat sa se autoincendieze intr-o sectie de votare si la alegerile locale din iunie, el fiind salvat atunci prin prezenta de spirit a unor pompieri care au reusit sa stinga flacarile ce aparusera deja pe haina individului.