PDL Constanta a depus la Biroul Electoral Judetean o plangere cu privire la faptul ca administratorii hotelului Flora, terasei Cleopatra si complexului Aqua Magic isi imbie clientii cu oferte speciale daca fac dovada ca au votat, scrie Ziua de Constanta.

PDL Constanta sustine ca turistii cazati la Flora mai primesc o noapte de cazare gratuita daca fac dovada ca au votat, iar la terasa Cleopatra se primeste o masa gratuita pe baza buletinului sau cartii de identitate inscriptionata cu mentiunea Votat. La Aqua Magic te balacesti fara sa platesti daca faci dovada ca ai mers la vot. BEJ dezbate plangerea PDL. O plangere similara s-a inregistrat si la Inspectoratul Judetean de Politie al judetului Constanta.

UPDATE: Si la Timisoara exista suspiciuni ca strandurile din oras au oferit bilete gratuite celor care au votat la referendum.

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor si ai Sectiei 2 Politie Timisoara s-au sesizat cu privire la faptul ca in doua stranduri din Timisoara cateva persoane au intrat fara bilet, dupa ce au fost la votare si aveau marcate cartile de identitate in acest sens. Sase persoane au fost conduse la sediul politiei pentru audieri. Printre acestea se numara si angajati ai strandurilor care aveau obligatia sa ofere bilete contra taxei de acces in strand - arata un comunicat al Centrului de comunicare Timis, citat de Agerpres.

Politistii au intocmit acte de constatare sub aspectul savarsirii "infractiunii de promisiune, oferire sau dare de bani ori alte foloase" in scopul de a determina alegatorul sa voteze sau sa nu voteze in cadrul referendumului. Cercetarile contiuna sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.