Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben de canicula si disconfort termic accentuat valabil pentru ziua de luni in sudul si estul tarii. Astfel, pe parcursul zilei de luni canicula va persista in zonele mentionate unde se vor inregistra frecvent valori de 35...37 de grade si izolat 38 de grade, iar disconfortul termic se va mentine accentuat.

Avertizare Cod GalbenFoto: ANM

Potrivit ANM, incepand din seara zilei de duminica instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in vestul, centrul si nordul tarii unde se vor inregistra verse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si va cadea grindina.

Amintim ca ANM a anuntat sambata ca prelungeste avertizarea Cod Galben de canicula pentru zilele de sambata si duminica, in sudul si estul tarii. In acest interval se vor inregistra frecvent valori de 36 - 38 de grade si izolat 39 de grade, iar disconfortul termic se va mentine accentuat.

Cod Galben: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.