Primarul localitatii dambovitene Corbii Mari, democrat-liberalul Constantin Anghel, este cercetat penal dupa ce doua localnice au reclamat ca ar fi fost indemnate de catre edil sa nu se prezinte la vot la referendumul de duminica, transmite Mediafax.

Potrivit politistilor, una dintre femei ar fi fost atentionata de catre primar ca i se va retine cartea de identitate, punand-o astfel pe aceasta in imposibilitatea de a se mai intoarce in Spania, unde lucreaza.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Dambovita au informat ca politisti din cadrul Postului de Politie Corbii Mari au fost sesizati de catre un barbat din municipiul Bucuresti ca fiica sa, domiciliata in localitatea Corbii Mari, l-a anuntat telefonic ca primarul localitatii instiga populatia sa nu se prezinte la vot.

Politistii au intocmit dosar penal in acest caz pentru savarsirea infractiunii de impiedicare prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum, fapta prevazuta si pedepsita de art. 52 din Legea 3/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

Edilul democrat-liberal al comunei dambovitene Corbii Mari, Constantin Anghel, a castigat in urma alegerilor locale din 10 iunie un nou mandat, al doilea, obtinand 47.91 la suta din voturi, fata de contracandidatul sau, Mircea Patrascu, de la PSD, care a obtinut 39.55 la suta din voturi.

Reprezentantii IPJ Dambovita recomanda cetatenilor ca, in cazul in care exista persoane carora le-au fost retinute cartile de identitate, acestia sa se adreseze la orice unitate de Politie sau sa apeleze 112, pentru a fi demarate cercetari in conformitate cu legislatia in vigoare, care prevede ca impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani si interzicerea unor drepturi.