Ministrul Vasile Cepoi a afirmat, vineri, la Ploiesti, ca asigurarile auto obligatorii vor cuprinde, conform proiectului legii Sanatatii aflat in dezbatere, si o cota parte pentru fondul de Sanatate, aceasta urmand sa acopere cheltuielile in cazul accidentelor cu victime, potrivit Agerpres.

'Pentru accidentele de circulatie, asigurarea RCA va cuprinde o cota parte pentru Sanatate. Din asigurarea RCA, asiguratorii vor vira, nu stiu, trimestrial, lunar, anual, in functie de cum se face aceasta asigurare, o cota parte care va fi utilizata pentru tratamentul victimelor accidentelor', a explicat Cepoi, intr-o conferinta de presa la Ploiesti.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca, practic, acea cota parte va acoperi costul cu asistenta medicala oferita victimelor accidentelor rutiere.

'Asigurarea de zi cu zi si-o face pentru el, iar asigurarea profesionala pentru cel pe care il loveste, este pentru cel lovit. Cel lovit, accidentatul, este platit din fondul de asigurari. Acum, spitalele nu pot primi de la societatile de asigurari, ci de la persoana vinovata. Asta inseamna niste procese de ani, iar banii nu se mai recupereaza niciodata', a spus Cepoi.