Acordul de colaborare incheiat cu Uniunea Social Liberala se bazeaza pe un contract social, si are ca scop demolarea regimului Basescu, restabilirea democratiei constitutionale si recucerirea libertatii poporului roman, a declarat vineri Mircea Dogaru, presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), intr-un comunicat citat de Agerpres.

"In ianuarie anul acesta, cand opozitia civica formata din zeci de federatii sindicale, sindicate si ONG-uri, intre care si SCMD, a iesit in strada non-stop in 63 de orase, daramand guvernele Boc si Ungureanu, ne-am adresat opozitiei politice de atunci, reprezentata de USL, pentru a incheia un acord de colaborare. Acest contract urma sa se bazeze pe un Contract social, si avea ca scop demolarea regimului Basescu, restabilirea democratiei constitutionale si recucerirea libertatii poporului roman, prin alegeri democratice netrucate de oamenii regimului Basescu", a afirmat Mircea Dogaru.

Acesta a precizat ca obiectivele acordului au fost impartite deja pe 12 teme, ce vor fi sustinute din partea SCMD de mai multe grupuri de discutie, iar din partea USL de expertii proprii.

"Timpul nu le-a permis liderilor USL sa-si exprime pozitia decat la data de 14 iulie. La mitingul organizat pe 14 iulie, din partea USL ne-a venit un document pe o jumatate de pagina, pentru care am semnat de primire, fiind la tribuna. Era vorba de acordul de principiu privind demararea negocierilor intre structurile Consiliul National al Societatii Civile (CNSC) si USL, incepand cu data de 18 iulie. Aceste negocieri urmeaza sa fie concretizate, finalizate, cu o zi mai inainte de demararea campaniei de alegeri generale. Ca la orice negociere, o parte din temele propuse vor fi adoptate si vor intra in programul viitoarei guvernari, o alta parte nu. Asta a semnat domnul Ponta si nimic altceva", a mai spus Mircea Dogaru.