Sambata, vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza in regiunile extracarpatice, unde indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80, informeaza Mediafax. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate si pe arii restranse averse si descarcari electrice, ziua, indeosebi in zonele deluroase si montane, iar noaptea, mai ales in nord-vestul tarii. Izolat cantitatile de apa pot fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina. Vantul va avea intensificari trecatoare pe litoral, in Delta Dunarii, iar in celelalte zone, in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29...30 de grade in Dealurile de Vest si 38 de grade in sud-est, iar cele minime se vor situa intre 11 grade in depresiuni si 26 de grade in Delta Dunarii si pe litoral.

La Bucuresti: Vremea se va mentine caniculara cu o maxima termica de 37...38 de grade. Dupa-amiaza, indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 21...23 de grade.

La mare: Vremea se mentine calduroasa. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari, ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 32 si 34 de grade, iar cele minime intre 23 si 26 de grade. Temperatura apei marii va fi de 26..27 de grade. Indicele de confort termic, temperatura - umezeala (ITU) va atinge si depasi pe arii relativ extinse valoarea critica de 80.

La munte: Vremea se va mentine calduroasa. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare dupa-amiaza si la inceputul noptii cand pe arii restranse vor mai fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului va creste usor fata de ziua precedenta.

Duminica, vremea va fi calduroasa, caniculara in majoritatea regiunilor, iar discofortul termic va fi accentuat, mai ales in regiunile extracarpatice. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele innorari in nord-vest si in zona de munte, unde pe arii restranse vor fi ploi de scurta durata, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Astfel de fenomene se vor semnala local in cursul noptii in regiunile vestice, nord-vestice si centrale, unde nebulozitatea va fi accentuata. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 31 de grade in nord-vest si 39 de grade in regiunile estice si sud-estice, iar cele minime se vor situa intre 12 grade in depresiuni si 26 de grade in Delta Dunarii.

La mare: Vremea se mentine calduroasa. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 32 si 35 de grade, iar cele minime intre 24 si 26 de grade. Temperatura apei marii va fi de 26..27 de grade. Indicele de confort termic, temperatura - umezeala (ITU) va atinge si depasi pe arii relativ extinse valoarea critica de 80.

La munte: Vremea va fi calduroasa. Cerul va prezenta innorari temporare, indeosebi dupa-amiaza si noaptea si pe arii restranse vor fi ploi de scurta durata, insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din ziua precedenta.