UPDATE In jurul orei 12:10, Kovesi a parasit sediul Consiliului National de Etica, afirmand ca a inaintat "o mapa foarte consistenta de lucrari", care contine si "42 de anexe care depasesc o suta de pagini, in care am dovedit ca acuzatiile care mi se aduc nu sunt reale".

Purtatoarea de cuvant al Consiliului, Gabriela Catana, a precizat ca au fost depuse "destul de multe probe si destul de convingatoare". "Nu cred ca vor mai fi necesare altele", a precizat aceasta, adaugand ca nu va exista o decizie finala in cursul zilei de vineri.

"Termenul procedural este de 90 de zile, dar noi speram ca rezultatul se va obtine mai devreme", a mentionat Gabriela Catana

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a venit, vineri dimineata, la Consiliul National de Etica unde urmeaza sa fie audiata in legatura cu acuzatiile de plagiat din teza ei de doctorat.

"Am trimis un punct de vedere, mi-am aratat disponibilitatea de a fi audiata. Am trimis un punct de vedere la care am atasat nu numai argumente, ci si probe care dovedesc clar ca nu am plagiat. Astept sa fiu audiata, intrebata", a afirmat Kovesi.

Intrebata ce va face in cazul in care Consiliul National de Etica va decide ca a plagiat, Kovesi a spus: "Nu au cum sa ajunga la alta concluzie decat cea corecta ca nu am plagiat, am probe in acest sens".

Kovesi a mai spus ca a solicitat CSM "sa amane apararea reputatiei pana in momentul in care comisia se va pronunta".

"Comisia are la dispozitie 90 de zile, asa cum prevede legea. Sper ca acest verdict sa fie dat cat mai repede. In momentul in care verdictul va fi dat voi face si eu public punctul de vedere si absolut toate probele pe care le am si o sa arat ca afirmatiile care s-au facut nu sunt adevarate", a spus Kovesi.

Saptamana trecuta, Consiliul National de Etica a facut o prima analiza a documentelor din sesizarea acuzatiei de plagiat a doctoratului procurorului general al Romaniei.

Intr-o emisiune la Digi 24, tot saptamana trecuta, Laura Codruta Kovesi a declarat ca nu a plagiat pe nimeni si nicio lucrare.

"Cei care au facut aceste acuzatii defaimatoare nu au verificat doua chestiuni simple: prima ca am publicat foarte mult inainte de a fi procuror general sub numele de Lascu pentru ca eram necasatorita si a doua - toate articolele pe care le-am publicat pe acest segment de activitate si care apar in teza de doctorat sunt publicate in revista 'Dreptul', care nu este pe internet tocmai pentru a proteja drepturile de autor. O mare parte dintre paragrafele despre care se sustine ca le-am plagiat de la persoane care le-au scris in 2008 sau 2009 sunt paragrafe pe care eu le-am publicat inca din anul 2002. Persoanele despre care se spune ca le-am plagiat si am copiat din cartea lor m-au citat pe mine in cartea lor cu articole publicate anterior", a explicat Kovesi.