Introducerea clasei pregatitoare in ciclul primar, din toamna, este o idee nastrusnica, fortata si nefinantata, care, in scolile cu clase I-XII, va aduce la un loc copii de cinci ani si tineri de 18, motiv pentru care, dupa primul semestru, va fi facuta o evaluare, a declarat Ecaterina Andronescu. Potrivit ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, clasa pregatitoare nu a fost pregatita deloc, desi o astfel de masura, care schimba sistemul, trebuie luata dupa un studiu de impact, scrie Mediafax.

"Cum vor reactiona impreuna copiii de cinci ani cu cei de a XII-a? Trebuie sa facem o evaluare dupa primul semestru", a spus, joi, Andronescu.

In acelasi context, ministrul Educatiei a spus ca va trebui analizat in ce masura se vor integra copiii foarte mici, din clasa pregatitoare, alaturi de unii mult mai mari decat ei ca varsta si care vor fi efectele acestei integrari.

Andronescu a subliniat ca va fi evaluata si pregatirea cadrelor didactice de la clasele pregatitoare, adaugand ca a constatat, cu satisfactie, ca aceasta a inceput deja in judetul Bistrita Nasaud.

Pentru clasa pregatitoare, care va fi introdusa in premiera, din toamna, in ciclul primar, a fost achizitionat mobilierul si urmeaza sa fie facute licitatiile pentru materialele didactice, potrivit oficialilor ministerului.

Ministrul Educatiei a mai spus ca, pentru copiii din clasele pregatitoare, va fi nevoie sa fie amenajate grupuri sanitare separate.