Senatorul Cezar Magureanu, urmarit penal de DIICOT pentru sprijinirea unui grup infractional organizat, are interdictie de a parasi tara pentru o perioada de 30 de zile, a anuntat joi Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, intr-un comunicat. Procurorii DIICOT - Structura Centrala au dispus, pe 23 iulie, inceperea urmaririi penale fata de senatorul Cezar Magureanu pentru savarsirea infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat, fapta prevazuta de art. 7 din Legea nr. 39/2003. DIICOT precizeaza ca joi senatorului i-a fost adusa la cunostinta invinuirea.

Cezar MagureanuFoto: Senatul Romaniei

Membrii grupului infractional organizat sunt acuzati de DIICOT de crearea unui circuit evazionist complex, cu prejudiciu de peste 40 milioane euro anual.

Cezar Magureanu este senator PSD de Giurgiu. Magureanu a fost ales senator in Colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala 19 Giurgiu, candidand din partea PDL. Ulterior, el a activat in grupul UNPR si apoi ca independent, iar la inceputul lui mai 2012 si-a anuntat trecerea in grupul parlamentar al PSD.

Toni Grebla, presedintele Comisiei juridice din Senat, declara, in urma cu doua zile, ca urmarirea penala impotriva senatorului Cezar Magureanu a fost demarata, acesta avand calitatea de invinuit in dosarul in care este cercetat de procurorii DIICOT si nu este necesar avizul Senatului in aceasta faza. Avizul plenului Senatului este necesar numai in situatia retinerii, arestarii sau perchezitiei la domiciliul senatorului, a explicat Toni Grebla, potrivit Agerpres. Presedintele Comisiei juridice din Senat a tinut sa precizeze ca un senator poate fi trimis in judecata fara avizul prealabil al unei alte institutii.