Traian Basescu nu a solicitat niciodata efectuarea vreunei lucrari de renovare sau amenajare a vilei Dante, astfel de activitati fiind decise de RA-APPS, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui suspendat. Astfel, Traian Basescu ii cere premierului Victor Ponta sa prezinte public probele care ar dovedi acuzatiile aduse la adresa sa.

UPDATE: "Daca am vreun regret e ca am numit un premier mincinos", a declarat ulterior Traian Basescu, la postul public de radio, intrebat cum comenteaza aceste acuzatii.

"Sa-mi arate o solicitare a mea pentru pregatirea acestei vile", a spus el, subliniind inca o data ca, daca va fi destituit, nu are dreptul nici la casa de la stat, nici la pensie si nici la protectie.

Comunicatul integral transmis de purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu:

Referitor la acuzatiile false si nefondate formulate astazi, 25 iulie 2012, de domnul prim-ministru Victor Ponta cu privire la renovarea vilei Dante care ar fi fost solicitata de domnul Traian Basescu, purtatorul de cuvant al domnului Traian Basescu face urmatoarele precizari:

(1) - domnul Traian Basescu, in calitate de presedinte al Romaniei, a locuit si locuieste in prezent la vila Lac 3

(2) - activitatile de renovare si amenajare a vilelor care sunt propritetate de stat sunt decise de Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS)

(3) - domnul Traian Basescu nu a solicitat niciodata efectuarea vreunei lucrari de renovare sau amenajare a vilei Dante

(4) - informatiile vehiculate si girate personal de prim-ministrul Romaniei, domnul Victor Ponta, reprezinta o diversiune, iar domnul Traian Basescu ii solicita acestuia sa prezinte public probele care dovedesc ca a solicitat lucrari de renovare sau amenajare a vilei Dante.