Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri, in debutul sedintei de Guvern, ca va fi prezent vineri, alaturi de delegatia Romaniei, la Londra, la Jocurile Olimpice, precum si faptul ca, incepand din aceasta toamna, va demara constructia Salii Olimpice in Bucuresti, transmite Agerpres.

"Vineri, voi fi la Londra, alaturi de delegatia noastra la Jocurile Olimpice, dandu-le si o veste buna ca probabil in toamna vom incepe constructia la Sala Olimpica de care Bucurestiul avea mare nevoie. Avem un stadion, si felicitari primarului general, trebuie sa avem si o sala la nivel european si cred ca pentru sportivii nostri aceasta veste e un lucru bun", a afirmat Ponta.

Romania va participa la Jocurile Olimpice de vara de la Londra in perioada 27 iulie - 12 august 2012, capitala Regatului Unit al Marii Britanii devenind gazda a pentru a treia oara a unei astfel de competitii, fapt ce reprezinta o premiera in istoria moderna a intrecerii.

La competitiile programate vor participa aproximativ 10.000 de sportivi, reprezentand peste 200 de tari.

Romania va fi reprezentata de 103 sportivi, care vor participa la 15 sporturi si discipline din cele inscrise in programul Olimpiadei (gimnastica, haltere, judo, tenis de masa, atletism, canotaj, kaiac-canoe, lupte, scrima, box, tenis, tir, polo, ciclism, natatie).