O fabrica de cherestea din municipiul Toplita a fost cuprinsa de flacari, miercuri dimineata, incendiul manifestandu-se la o distanta de aproximativ 15 metri de o benzinarie. Fabrica se afla la iesirea din Toplita catre Reghin, in apropierea unei benzinarii, iar incendiul a fost anuntat prin 112 in jurul orei 6.00, de catre un barbat care se afla in incinta centralei termice a fabricii in momentul izbucnirii acestuia, scrie Mediafax.

El a declarat pentru sursa citata ca flacarile au cuprins doua hale de productie, doua uscatoare si birourile fabricii de cherestea, afirmand ca suprafata afectata de incendiu este de mai multe sute de metri patrati.

"Acoperisul fabricii este din lemn uscat, izolat cu vata, peste care este pusa tabla, la exterior. Am vazut ca arde, am incercat sa sting focul cu un furtun cu apa care era prin apropiere si, dupa cinci minute, cand am constatat ca nu reusesc, am sunat la 112 si am chemat pompierii", a relatat acesta.

El a mai spus ca incendiul este greu de stins, intrucat pompierii abia reusesc sa stinga o zona si alte focare izbucnesc in alte parti ale izolatiei acoperisului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Harghita, la interventie s-au deplasat doua echipaje de pompieri din Toplita cu doua autospeciale, in sprijinul lor fiind trimisi voluntarii de la serviciul pentru situatii de urgenta din localitate, de la serviciul de interventie al comunei Ditrau, cu inca doua autospeciale si volunatrii din Sarmas, cu o autospeciala de 10.000 de litri de apa.

La o prima estimare, pompierii care intervin spun ca este vorba despre o suprafata incendiata de aproximativ 500 de metri patrati care arde. Fabrica de cherestea care arde este o proprietate privata.