Procurorii DIICOT au emis ordonante de retinere pe numele directorului de achizitii din cadrul ANAF, Dan Stroe si pe numele ginerelui senatorului Cezar Magureanu, Sorin Gazdac, in dosarul care vizeaza grupul infractional organizat care a a creat un circuit evazionist complex cu prejudiciu de peste 40 milioane anual, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

In cursul diminetii de marti, alte patru persoane, printre care si Octavian Grecu, zis Butoane, fusesera retinute pentru 24 de ore, miercuri dimineata, de procurorii DIICOT, in dosarul evaziunii fiscale de peste 40 de milioane de euro pe an, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) emisesera anterior ordonante de retinere pentru fostul iubit al Ginei Pistol, omul de afaceri de origine libaneza Nicole Saikaly, si pentru Daniel Nitu, director la firma acestuia.

Potrivit surselor citate, toti cei sase retinuti au refuzat sa dea declaratii in fata anchetatorilor.

Dupa emiterea ordonantelor, cei retinuti au fost scosi din sediul DIICOT si dusi in arest, au mai spus aceleasi surse. Ei urmeaza sa ajunga in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

La ora transmiterii acestei stiri, procurorii mai au de audiat 51 de persoane din acelasi dosar.

Fiica senatorului Cezar Magureanu, Raluca Gazdac, a fost lasata sa plece, fiind insarcinata in luna a patra, potrivit surselor citate.

Nicole Saikaly era lider al unui palier din circuitul evazionist care ii mai includea, printre altii, pe ginerele si fiica senatorului Cezar Magureanu, Sorin si Raluca Gazdac, dar si opt bulgari, potrivit unor procese verbale ale procurorilor, obtinute de Mediafax.

Intr-unul dintre documente, procurorii mentioneaza ca grupul de criminalitate organizata, cu legaturi transfrontaliere, care a actionat din 2009, este format din Sorin Stuparu, Sorin Gazdac, Valentin Andrei Gazdac, Raluca Gazdac, Stefan Druga, Marius Cune, Nicole Saikaly, Daniel Nitu, Cristian Sava, Tudor Constantin, Neculai Maratas, Mircea Radina, Liviu Popovici si opt cetateni bulgari.