Din cauza furturilor de componente petrecute in aceasta noapte in zona Buftea - Peris trenurile au ajuns sa aiba intarzieri chiar si de peste 100 de minute pe relatia Ploiesti - Bucuresti. CFR spune ca in cursul noptii hotii au devasatat diverse instalatii de dirijare a traficului si au furat peste 60 de relee si patru redresoare.

Tabela de sosiri a Garii de Nord la 11.45Foto: Hotnews

Spre exemplu trenul IR 1624 pe relatia Sibiu - Bucuresti a inregistrat in total o ora si 45 de minute intarziere, facand doua ore si jumatate intre Ploiesti si Bucuresti. Spre deosebire de alte dati, pasagerii care asteptau acest tren in gara Ploiesti Vest au fost avertizati printr-un anunt ca s-au furat cablurile, insa intarzierea de 20 de minute "promisa" a aparea pana la Bucuresti a fost mult mai mare.

"Trenurile intra si pleaca in/din Gara de Nord inregistreaza intarzieri majore la sosire si indrumare din cauza unor deranjamente semnalate la sistemul de dirijare a traficului, deranjamente produse de persoane necunoscute care, in cursul noptii, au devastat dulapurile echipamentelor de semnalizare, au spart 20 de prize, au furat peste 60 de relee si 4 redresoare. La aceasta ora circulatia feroviara se desfasoara la cale libera intre statiile Peris - Buftea, pe ambele fire de circulatie", arata un comunicat al CFR remis dimineata.