Andreea Marta si sora ei Maria Magdalena Lungu cereau minim 1.000 de euro cand clientii solicitau pentru practicarea prostitutiei o tanara "premianta" sau "de nota 10", tariful minim perceput fiind 250-300 euro pentru fiecare tanara, acestea din urma primind sume mult mai mici fata de cele date de clienti, relateaza Mediafax.

In 19 iulie, Andreea Elena Marta, sotia lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al fostului presedinte ANAF Sorin Blejnar, sora ei, Maria Magdalena Lungu si Valentin Panait, taximetrist care ar fi facut anumite servicii grupului in schimbul unor sume, au fost arestati preventiv de Tribunalul Bucuresti, la propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Instanta Tribunalului Bucuresti arata, in motivarea deciziei de arestare preventiva obtinuta de Mediafax, ca in 8 septembrie 2010, organele de urmarire penala s-au sesizat din oficiu cu privire la existenta unui grup infractional organizat cu preocupari pe linia prostitutiei si a proxenetismului.

Astfel, incepand din 2010, Andreea Elena Marta (28 ani), Maria Magdalena Lungu (38 de ani), Victoria S. si Valentin Panait ar fi constituit un grup infractional organizat, coordonand o retea de prostituate de lux.

Tinerele ce practicau prostitutia erau racolate de catre membrii gruparii din randul persoanelor cu un aspect fizic atragator, participante la diferite concursuri de frumusete sau prezentari de moda, selectia fiind riguroasa, in principal, datorita faptului ca beneficiarii prestatiilor sexuale proveneau din randul persoanelor publice, a oamenilor de afaceri, printre clienti fiind si diferiti cetateni straini bogati sau persoane din lumea mondena.

Potrivit actelor depuse la dosar, anchetatorii au stabilit ca grupul infractional este compus din mai multe persoane de sex feminin, coordonate de Andreea Marta, si sora ei, Maria Magdalena Lungu, care se ocupau cu "racolarea clientilor ce dispun de o situatie materiala foarte buna, carora le-a facilitat intalniri cu tinerele care practica prostitutia".

Clientii cereau ca fetele sa aiba un anumit aspect fizic, iar acestea erau trimise in locurile stabilite de clienti, de regula hoteluri sau case particulare, uneori fiind insotite chiar de catre coordonatoare.

Din datele obtinute de anchetatori pana in prezent a rezultat ca sumele de bani incasate din practicarea prostitutiei erau impartite intre tinerele care practicau prostitutia si coordonatorii gruparii.

Astfel, tariful minim perceput de corodonatorii retelei era de 250 - 300 euro pentru fiecare tanara solicitata in vederea prestarii serviciilor sexuale.

Existau insa si cazuri cand tarifele minime ajungeau la 1.000 de euro, atunci cand era solicitata o tanara ce era considerata "premianta" sau de nota 10.

Totodata, existau situatii in care "clientii potenti financiar" apelau la coordonatorii retelei pentru mai multe tinere deodata, cu care sa-si petreaca vacantele in strainatate. Costurile erau suportate in totalitate de client, astfel ca sumele platite ajungeau la cateva mii de euro.

Activitatile de prostitutie si proxenetism aveau loc de cele mai multe ori in hoteluri de lux din Bucuresti sau in alte locuri alese de clienti, precum si in judetele Tulcea, Brasov si Calarasi.

Unele dintre fete au practicat prostitutia cu clienti straini veniti in Romania pentru a participa la partide de vanatoare in judetul Calarasi. Fetele erau anuntate de coordonatoarele gruparii unde trebuie sa mearga, ce bani primeau si numarul zilelor pentru care erau solicitate.

Tinerele care participau la petreceri private si apoi aveau relatii sexuale cu clientii erau sfatuite cum sa se imbrace si sa se macheze. De asemenea, acestea erau instruite sa nu comunice clientilor prea multe detalii despre ele si sa nu faca schimb de numere de telefon cu acestia.

"Banii obtinuti de catre tinerele ce erau recrutate pentru aceasta activitate erau folositi in scopul asigurarii mijloacelor de existenta, in sensul ca isi plateau chiria si isi asigurau cele necesare traiului, aceasta tinand cont de faptul ca in cea mai mare parte aceste tinere erau ...., nu aveau alte venituri pentru a se intretine si nu doreau sa apeleze la ..., acestia neavand posibilitati financiare majore", se arata in motivarea deciziei de arestare preventiva.

Andreea Marta ar fi intretinut si ea relatii sexuale cu clienti, potrivit declaratiei uneia dintre tinerele audiate in dosar

Instanta Tribunalului Bucuresti prezinta in motivarea deciziei de arestare preventiva o parte din declaratiile mai multor tinere care au intretinut relatii sexuale cu clientii racolati de Andreea Marta si de Maria Magdalena Lungu.

Printre clienti erau oameni de afaceri, politicieni si sportivi, care erau dispusi sa cheltuiasca sume foarte mari de bani prin organizarea unor petreceri private, in special in strainatate si in cluburi exclusiviste.

Tinerele care au acceptat sa intretina relatii sexuale contra unor sume de bani le-au au aratat procurorilor DIICOT, potrivit motivarii, ca Andreea Marta le suna des, le anunta cand au loc petreceri, ce persoane urmeaza sa faca parte din clientela si ce sume ar putea primi.

Din declaratia uneia dintre tinere reiese ca si sotia lui Codrut Marta a intretinut relatii sexuale cu unul dintre clienti.

"Totodata, inv. ... a declarat ca si inc. M.A.E. (Andreea Elena Marta - n.r), in aceeasi perioada in care se aflau la acea vila, a intretinut si ea raporturi sexuale cu .... Ca urmare a celor declarate de aceasta invinuita, rezulta faptul ca dupa aceasta data a fost sunata in mod constant de catre A. pentru a o anunta ca va participa la o petrecere sau la o intalnire cu prieteni sau cunostinte de-ale ei, ii mentiona cum trebuia sa se imbrace pentru acel eveniment si ramanea sa o resune pentru a o anunta la ce ora trebuie sa se intalneasca", noteaza judecatorul in motivarea deciziei.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Andreea Marta castiga si 10.000 de euro intr-un sejur la Monte Carlo, din traficarea de fetelor racolate pentru a bine dispune barbati bogati.

Potrivit surselor citate, Marta facea "comenzi pentru virgine" in Republica Moldova, pentru care se plateau si cate 3.000 de euro, iar in Bucuresti gruparea ce trafica fetele obtinea si 10.000 de euro.

Activitatea retelei se manifesta atat pe plan intern (cu precadere in municipiul Bucuresti) si imprejurimi, cat si in plan extern, la destinatii precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai, a precizat Politia Romana.

In urma investigatiilor efectuate in baza delegarii autoritatilor judiciare au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Andreea Marta, de Maria Magdalena Lungu si de Valentin Panait la Curtea de Apel Bucuresti, care urmeaza sa ia in discutie recursul in 30 iulie.