Peste 70 de aeronave au participat, sambata si duminica, la Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2012), eveniment desfasurat pe Aeroportul Baneasa, a declarat pentru Agerpres directorul general al Aeroclubului Romaniei, George Rotaru. Potrivit acestuia, show-ul a inceput sambata, la ora 10.00, si s-a incheiat duminica, in jurul orei 14:30. "Vom avea peste 70 de aeronave care participa la aceasta demonstratie, parasutisti civili si militari, vom avea zboruri de agrement, foarte multe formatii de acrobatie cu avioane, cu planoare, vom avea o expozitie statica, aflata intr-un hangar foarte mare. De asemenea, sunt doua expozitii statice in aer liber", declarase vineri directorul Aeroclubului Romaniei.

Foto:
  • Click pe poza pentru galeria foto.

Potrivit acestuia, Aeroclubul Romaniei a participat la show-ul aerian cu 20 de aeronave, cu un balon cu aer cald si cu 20 de parasutisti.

In premiera pentru Bucuresti, la spectacolul aerian au participat si doua dintre cele mai faimoase formatii de acrobatie aeriana din lume: Frecce Tricolori (Italia) si Turkish Stars (Turcia).

Frecce Tricolori reprezinta Fortele Aeriene ale Italiei si este cea mai mare formatie de acrobatii aeriene, evoluand cu 10 aeronave, la o viteza de aproape 900 de kilometri/ora. Pilotii care aspira la calitatea de membru al Frecce Tricolori trebuie sa aiba cel putin 750 de ore de zbor pe un avion cu reactie.

"Frecce Tricolori se afla pentru prima data in Bucuresti, dar ei au mai fost in Romania, la Constanta, de doua ori. Echipa acrobatica nationala a Italiei este foarte bine cunoscuta in lumea intreaga ca fiind cea mai buna echipa acrobatica din lume, ce reuneste profesionalismul cu echipamentul tehnic de pe avioane realizat in Italia, deci cu tehnologia italiana. Ei pun, de asemenea, in joc imaginatia tipica Italiei si experienta Frecce Tricolori", a declarat, vineri, in conferinta de presa, ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mario Cospito.

Turkish Stars face parte din Fortele Aeriene ale Turciei si este unica formatie din lume care evolueaza cu opt avioane de lupta supersonice. Trupa a obtinut statutul de escadrila in 1993 si este considerata cea mai tanara echipa supersonica de acrobatii aeriene din lume.