Consiliul National de Etica, institutia care l-a exonerat pe Ponta de acuzatia de plagiat, a fost sesizata de Victor Ponta si de o persoana care nu si-a declinat profesia / Legea spune ca CNE trebuie sesizat de cineva din Universitatea Bucuresti

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Vineri, 20 iulie 2012, 17:22 Actualitate | Esenţial


Universitatea din Bucuresti a decis ca "Victor Ponta a plagiat". Prim-ministrul a spus ca reactie ca potrivit Legii educatiei "singura decizie recunoscuta este cea a Autoritatii Nationale de Cercetare Stiintifica", adica a Consiliului National de Etica. Consiliul National de Etica a decis ca "Victor Ponta nu a plagiat". Si prim-ministrul, si ministrul Educatiei scot din ecuatie decizia Consiliului National de Atestare a Titlurilor (CNATDCU) care a decis in iunie, in conformitate cu Legea Educatiei Nationale, ca "Ponta a plagiat" si a propus Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor prim-ministrului. CNATDCU a fost reorganizat, insa, chiar in timpul sedintei in care se discuta verdictul.
 • Ce spune legea - care este forul abilitat legal sa analizeze acuzatiile de plagiat aduse lui Ponta
Consiliul National de Etica - a carui componenta a fost schimbata din temelii de fostul ministru Liviu Pop chiar inainte de a se pronunta in cazul Ioan Mang -  a anuntat ca a fost sesizat in cazul acuzatiilor de plagiat aduse prim-ministrului Victor Ponta si a si decis ca acesta nu a plagiat. Consiliul National de Etica este in subordinea Ministerului Educatiei.

Legea Educatiei Nationale 1/2011 spune urmatoarele:
Art. 170. - (1) In cazul nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, intocmite, dupa caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etica si management universitar sau de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, poate lua urmatoarele masuri, alternativ sau simultan:
a) retragerea calitatii de conducator de doctorat;
b) retragerea titlului de doctor;
c) retragerea acreditarii scolii doctorale, ceea ce implica retragerea dreptului scolii doctorale de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenti-doctoranzi.

Cand este cazul sa faca rapoarte externe Consiliul National de Etica si cand CANTDCU este prevazut de Hotararea de Guvern 681/2011:
Art. 50. - (1) In cazul nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala in organizarea si desfasurarea studiilor universitare de doctorat, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului poate lua masurile prevazute la art. 170 din Legea nr. 1/2011
(2) CNATDCU poate fi sesizat cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv cu privire la existenta plagiatului, in cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data sustinerii acesteia
(3) Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii poate fi sesizat cu privire la incalcarea regulilor de buna conduita in cercetare-dezvoltare de catre personalul de cercetare-dezvoltare din cadrul IOSUD, potrivit prevederilor art. 323 din Legea nr. 1/2011.

Ceea ce inseamna ca doar o persoana din cadrul Universitatii Bucuresti poate sesiza Consiliul National de Etica.

Cine a sesizat Consiliul National de Etica in cazul Ponta?

In cazul Ponta, au fost depuse doua sesizari, a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), Gabriel Catana. Prima este o sesizarea facuta de Victor Ponta, iar a doua - "o solicitare din partea unei persoane care nu si-a declinat calitatea, profesia, era un nume care nu parea romanesc si o adresa. Dar nici pana acum nu stim ce calitate are, pentru ca nu si-a declinat-o. Nu avea relevanta. Si nu este treaba noastra sa cautam cine sunt cei care ne sesizeaza".

Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti se poate sesiza in temeiul autonomiei universitare.

Prevederile legale pe care le invoca Consiliul National de Etica:

In Hotararea Consiliului National de Etica anuntata oficial in urma cu o zi se precizeaza ca la baza analizei stau urmatoarele prevederi legale:

- art. 323 alin. (1) din Legea 1/2011: Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii analizeaza cazurile referitoare la incalcarea regulilor de buna conduita in cercetare-dezvoltare, in urma sesizarilor sau prin autosesizare, si emite hotarari prin care se stabileste vinovatia ori nevinovatia persoanei sau persoanelor in cauza; in cazurile hotararilor privind vinovatia, hotararile stabilesc si sanctiunile ce urmeaza a fi aplicate, conform legii.

- art. 5 alin (1) din Legea 206/2004: In vederea coordonarii si monitorizarii aplicarii normelor de conduita morala si profesionala in activitatile de cercetare-dezvoltare, se infiinteaza Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, denumit in continuare Consiliul National de Etica, organism consultativ, fara personalitate juridica, pe langa autoritatea de stat pentru cercetare-dezvoltare. 

- art. 7 lit. f): analizeaza cazurile referitoare la incalcarea normelor de buna conduita, in urma sesizarilor sau contestatiilor ori prin autosesizare;

si f1): emite hotarari prin care se constata daca a fost realizata o abatere de la normele de buna conduita; in cazurile in care au fost constatate abateri, hotararile numesc persoana sau persoanele fizice vinovate de respectivele abateri si stabilesc sanctiunile ce urmeaza a fi aplicate.

- art. 2 lit. d) din Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului National de Etica:
CNECSDTI are misiunea de a coordona si monitoriza aplicarea normelor de buna conduita morala si profesionala in activitatile de cercetare-dezvoltare din Romania. In acest scop CNECSDTI are urmatoarele atributii:
d) emite hotarari prin care constata daca a fost realizata o abatere de la normele de buna conduita; in cazurile in care au fost constatate abateri, in hotarari se numesc persoana sau persoanele fizice vinovate de respectivele abateri si se stabilesc sanctiunile ce urmeaza a fi aplicate, conform legii;

Art. 4 2 alin. (3) din OG 28/2011: (3) Se excepteaza de la prevederile alin. (1) lit. a) sesizarile sau contestatiile care vizeaza conducatori de institutii si unitati de cercetare-dezvoltare ori de institutii publice, membri ai consiliilor de administratie, ai comitetelor de directie, ai consiliilor stiintifice sau ai comisiilor de etica ale institutiilor si unitatilor de cercetare-dezvoltare ori persoane cu functii de demnitate publica, care sunt analizate direct de Consiliul National de Etica.

Niciuna dintre aceste prevederi legale nu se refera specific la "plagiat", ci la "reguli de buna conduita".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6534 vizualizari

 • +17 (19 voturi)    
  Copy Paste (Vineri, 20 iulie 2012, 17:29)

  Raju [utilizator]

  Cred ca acea a doua persoana nici nu exista. Este vorba de o persoana inventata a carei semnatura a fost copiata de Ponta-Plagiatorul.
  • -19 (21 voturi)    
   Hmmm (Vineri, 20 iulie 2012, 17:50)

   MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Raju

   =Laura Codruţa Kovesi, Plagiator General al României. Va fi audiată de Consiliul de Etică=.
   Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, este acuzat de plagiat în lucrarea de doctorat. Aceasta va fi audiată săptămâna viitoare de către Consiliul de Etică.
   Iata stirile care nu apar in Hotnews....pentru ca =nu este voie= de la stapanire.
   • +11 (13 voturi)    
    pentru ca (Vineri, 20 iulie 2012, 18:01)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

    nici stirea asta nu trebuia sa apara.
    ce mai despicam firul in 14. puii de comunisti au facut o comisie de nesimtiti din aceeasi categorie cu aia care ii acordau titluri elenei ceausescu.
    de fapt asemanarea este izbitoare... ponta si lenutza.. cabinetul 2.. :)
    astia ar fi in stare sa declare orice, si ca indrumatorul lui Funeriu (de doctorat) a plagiat...
    • +8 (8 voturi)    
     pe cine intereseaza? (Vineri, 20 iulie 2012, 20:08)

     Ghita [anonim] i-a raspuns lui pehash

     ca Ponta a plagiat.

     ca consoartele lui Ponta si lui Antonescu sunt in PE.

     ca Antonescu abia de leaga o boaba de franceza, de aia nu se duce la Bruxelles ca s-ar uita ca vaca in gura altora.

     ca Vanghelie primar psd sector 5 si-a luat bac-ul la 33 de ani

     ca Negoita primar psd sector 3 si-a luat bac-ul la 31 de ani (in 2003) si de atunci a facut 2 facultati si e doctorand in economie (teza facuta cu voicu si copiata pasaj cu pasaj vezi articolul pe contributors)

     PE CINE INTERESEAZA? Asa cum au spus astia pe popor ii intereseaza masurile luate in criza, iar pe ei sa scape de puscarie.

     Vom ajunge un popor de carpe cu conducatori carpe.
    • -1 (3 voturi)    
     Hmmm (Vineri, 20 iulie 2012, 21:01)

     MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     =""ce mai despicam firul in 14. puii de comunisti au facut o comisie de nesimtiti din aceeasi categorie cu aia care ii acordau titluri elenei .."".=

     Elenei...basescu?
     Sau elenei...udrea?
     Vezi ca aceste analfabete notorii au facut scoala ca marinarul....adica =scoala vietii=.
     • 0 (2 voturi)    
      mister 2 (Vineri, 20 iulie 2012, 22:05)

      Ghita [anonim] i-a raspuns lui MRSmrs

      Ne bagam in insolventa firme de stat, si toti stim ca asta se poate intampla oricand cu primarii, orase sau alte firme unde statul are oameni in AGA platiti cu zeci de mii de euro pe an.

      Presedintele Antonescu face exact ceea ce l-a acuzat pe basescu, propaganda partinica (si culmea basescu a fost acuzat ca nu s-a implicat suficient pentru echilibrul politic) Ponta la fel: incalca constitutia, decapiteaza intreaga conducere, schimba comisii exact in timpul in care ii analizeaza lucrarea si minte cu nerusinare.

      Apoi vine randul lui antonescu sa minta sa spuna ca Baroso nu-i cretin sa il ia la intrebari pe ponta, ponta deja declarase ca i-a raspuns deja lui Baroso (pai l-a intrebat sau nu?). Baroso revine si spune ca nu a primit nimic, Ponta face pe el si raspunde ca a trimis un draft. Se minte cu nerusinare ca UE apreciaza eforturile democratice ale noii conduceri, iar daca nu sunt argumente incep amenintari fasciste si pumni in gura.

      Vorbesc antenele de scandalul de prostitutie cu popoviciu nu spune nimic de oprisan sau titi liberalul. Nu vorbesc nimic ca a fost salvat voiculescu de o decizie definitiva. Nu vorbesc nimic ca Basescu s-a tinut de promisiune si Vantu a fost judecat si condamnat, ca se redeschide FNI-ul, ca Rafo Jafo s-a dat verdict cu inchisoare. Nu se spune absolut nimic ca nu s-a luat nicio masura economica si nu ma lua cu TVA la plata ca asta chiar daca s-ar face tot nu am apuca-o pana in 2014.

      Se dau oameni afara pe criterii strict politice (abuzurile postei romane), iar monitorul oficial a fost timp de 2 luni doar folosit pentru demiteri.

      Nu zice nimeni nimic ca ponta imparte bani din fondul de rezerva dupa bunul lui plac noilor primari unsi prin votul boborului
     • +2 (2 voturi)    
      mister 3 (Vineri, 20 iulie 2012, 22:12)

      Ghita [anonim] i-a raspuns lui MRSmrs

      nu zice nimeni nimic de dublul limbaj Bruxelles si Bucuresti, unde sunt noii stapani.

      nu zice nimeni nimic de dublul limbaj cu privire la taxe (vezi proiectul privind CAS la copii 36 lei din alocatie de 42)

      nu zice nimeni nimic ca Ponta subit iubeste FMI-ul.

      nu deranjeaza pe nimeni (si cand zic nimeni si aici si mai sus ma gandesc la cei formati pentru propaganda ca tine) ca se ameninta judecatori si ca Sova (un nazist) a mintit la PE ca judecatorii de la CCR vor fi arestati la ordinul lui basescu.

      nu zice nimeni nimic ca tocmai azi a declarat Antonescu ca nu va folosi justitia politic dar s-au facut plangeri penale contra lui Basescu si 15 PDL-isti pentru defaimare.

      nu zice nimeni nimic ca intelectualitatea romaneasca este redusa la tacere si maturata de peste tot (si nu ma refer la bolsevicul marga care are tupeul sa zica in rep. moldova ca e prieten cu un kgbist din anturajul lui putin)

      nu zice nimeni nimic de cel mai cinstit guvern plin de incompatibili, penali sau oameni ce au in spate 2 doctorate si atat.

      nu recunoaste nimeni ca s-a intrat cu bocanii in constitutie ne ascundem dupa cuvinte si minciuni pana cand se dilueaza subiectul sau vine publicitatea sau inchidem televizorul din cauza rusinii noastre ca ne uitam la asemenea prosteli.

      asa ca te rog, nu-mi insulta inteligenta si nervii vrei sa faci propaganda du-te si fa-o cu ciuvica care e platit bine si a uitat ca nastase l-a scuipat in fata pentru armagedon, du-te la securistul rosca stanescu anchetat cu patriciu (marele capitalist roman care a facut bani doar pe vremea lui nastase, in rest numai tepe si falimente), du-te la televiziunea lui voiculescu care te minte cu tva redus cat timp nu sunt bani nici macar sa fie platite leprele votante, du-te la chireac care l-a pupat in fund pe nastase cu emisiunea lui la protv ca firma lui si a masii sa vanda aparatura guvernului, du-te la aia ... sunt din alta liga si pot santaja pe oricine, iese banul. Nu pierde timp aici cu idealisti.
     • 0 (2 voturi)    
      te contrazici singur (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 9:20)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

      pai? au 'scoala vietii'? adica nu au diplome furate? asta ziceam si eu..

      doar ponta se apropie de performantele academicienei de renume mondial.. si pare sa fie cel putin la fel de nesimtit.
   • +2 (2 voturi)    
    Da' de stapanirea de la latrinele tv ce zici? (Vineri, 20 iulie 2012, 19:45)

    Alius [anonim] i-a raspuns lui MRSmrs

    La aia nici macar stirea cu verdictul nu a fost data...
   • +2 (2 voturi)    
    replica (Vineri, 20 iulie 2012, 20:42)

    Pop Radu [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

    normal ca nu apare o stire lansata de o televiziune comunisto securista de manipulare in masa. Ce rost are sa vedem o stire antenista care nici macar nu poate fi dovedita a fi reala. Spune tu ce a plagiat Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, in lucrarea sa de diploma? In schimb tu daca iei cartea cu lucrarea de diploma a lui ctrl v si o deschizi de 4 ori la 4 pagini diferite una din pagini 100% este copiata, deci un procent de 25 % pe cand Doamna Procuror are cateva fragmente, si toata lumea care a facut o lucrare de diploma, de llicenta, de doctorat stie ca este imposibil sa faci asa ceva fara a lua fragmente din alte lucrari. Dar asta nu senumeste plagiat antenist spalat pe creieri bolsevic ce esti, ca datorita oamenilor ca tine s-a degradat tara asta in halul asta.
 • +16 (18 voturi)    
  PREMIERUL COPY-PASTE (Vineri, 20 iulie 2012, 17:35)

  razvan [anonim]

  Plagiatorul Ponta trebuie sa suporte consecintele. Comisia a deliberat, insa parafa finala va fi data de Ministerul Educatiei, minister subordonat lui Ponta. Sper sa se faca dreptate si decizia finala sa nu fie influentata politic
 • +13 (13 voturi)    
  ai aici raspunsul Poanta acra! (Vineri, 20 iulie 2012, 17:40)

  tigan2012 [utilizator]

  Andrei Marga: “Împrejurarea că unii universitari recurg la plagiat are o cauză evidentă: sunt oameni care doresc mai mult decât pot să facă şi care socotesc normal plagiatul, sperând să nu fie descoperiţi. Pe de altă parte, România nu are o legislaţie univocă privind plagiatul şi măsurile punitive pe care plagiatul le atrage.

  Legislaţia din ţara noastră nu a însuşit definiţia internaţională simplă – plagiat este preluare a unui text de mărime anumită din lucrarea altuia, fără citarea nemijlocită a sursei – şi, de aceea, atunci când sunt prinşi că au plagiat, unii se ascund după justificări ieftine: că sursa a fost citată în lista bibliografică, că redactorul a omis trimiterea la sursă, că s-a tipărit o versiune preliminară a textului, etc. Să ne înţelegem: toate acestea sunt subterfugii. Atunci când se preia un pasaj dintr-o carte sau un articol al altcuiva, sursa trebuie citată direct, nu doar în lista bibliografică.

  Nu este permisă nicăieri în lume preluarea de pasaje din cărţile altora, menţionându-i pe aceştia doar în lista bibliografică. Dacă se întâmplă că un redactor a ”uitat” trimiterea bibliografică sau aceasta s-a pierdut dintr-un motiv oarecare, atunci autorul poate decide neîntârziat retipărirea lucrării, în aşa fel încât trimiterile să fie puse în ordine.”

  Andrei Marga: “Se pot imagina multe măsuri pentru eradicarea plagiatului – demascarea publică, retrogradarea profesională, alte pedepse etc. Înainte de toate, trebuie însă să fie pusă la punct legislaţia. Iar aceasta trebuie să fie univocă, aidoma legislaţiei din alte ţări: plagiat înseamnă preluarea unui text de mărime determinantă din lucrarea altuia, fără citarea nemijlocită a sursei. Odată lămurit termenul, sunt de stabilit sancţiunile; acestea sunt deja elaborate în diferite legislaţii europene, încât nu trebuie inventate.

  Aplicarea legii este pentru toţi. Altfel, se petrec situaţii stranii, din păcate, tot mai frecvente în ţara noastră, în ultimii ani. Unii plagiatori se refugiază în partid
  • +2 (2 voturi)    
   repet, pe cine intereseaza texte lungi (Vineri, 20 iulie 2012, 22:22)

   Ghita [anonim] i-a raspuns lui tigan2012

   toti spun acum: toti au copiat ... si denigram inclusiv pe cei ce au facut totul corect, care sa isi ascunda voma la ce se intampla nu mai raspund.

   asta este si vina lui basescu: incearca sa reformeze ceva dar noi nu suntem pregatiti. Noi ne injuram de mama si ne alergam cu cutitele daca reprosam cuiva ca blocheaza strada, ca nu strange fecalele cainilor lui sau daca face gratar in balcon sau in curtea benzinariei. La noi totul se rezolva cu toporul, ca la huni. Iar daca vrei sa faci educatie, daca nu prezinti o pasarica sau o tzatza, nu injuri smechereste nu se uita nimeni la tine, pentru ca nu vei fi subiect de discutie in bodega asistatilor. Dar toti vrem tara europeana dar sa nu se bage UE, Baroso, Schultz, Merkel, ambasadorii americii si UK, ministrii de externe importanti.

   Suntem ca grecii in conceptie si ca tiganii in comportament. Drept dovada si postul meu.
 • +20 (22 voturi)    
  conflict de interese (Vineri, 20 iulie 2012, 17:40)

  NL [anonim]

  Avem urmatoarea situatie: despre mine se zice ca am furat o gaina. Comisia care stabileste daca acest lucru e adevarat are un sef, Gigi. Eu, la rindul meu, sint seful lui Gigi.
  Ce relevanta mai are ce zice comisia, daca eu sint seful sefului ei?
  • +5 (5 voturi)    
   conflict de interese (Vineri, 20 iulie 2012, 18:20)

   Ovidiu [anonim] i-a raspuns lui NL

   O paralela la ce zici. Despre mine se zice ca am furat o gaina. Comisia stabileste cine este faptasul dupa lege. Eu sunt cel care fac legile. Eu dau o lege care zice ca furatul gainii respective este legal. Ce va decide comisia daca eu fac legile?
 • +3 (3 voturi)    
  Intrebare (Vineri, 20 iulie 2012, 18:13)

  Observer [anonim]

  O teza de doctorat, pe langa autor, mai are si un conducator de doctorat care urmareste pe parcurs realizarea tezei. Mai sunt cel putin 3 sau 5 referenti principali - membrii ai comisiei de sustzinere - care studiaza teza si intocmesc fiecare cate un referat . Apoi, mai sunt cateva zeci de mici referate si aprecieri ale unor colegi, cunoscuti, etc., intocmite pe baza unui rezumat al tezei, care se ataseaza si ele. Cum poate o teza sa treaca prin atatea maini si sa nu observe nimeni un plagiat?
  • +2 (2 voturi)    
   raspuns (Vineri, 20 iulie 2012, 18:39)

   lica [anonim] i-a raspuns lui Observer

   cum se poate am vazut :)
   intrebarea este daca toti cei mentionati de tine vor fi penalizati dur pt. a fi un exemplu sau vor spune si ei ca el prezidente "imi asum raspunderea" :))
  • +2 (2 voturi)    
   Haida deh... (Vineri, 20 iulie 2012, 19:09)

   adi [anonim] i-a raspuns lui Observer

   Realizezi ca respectivu' conducator de doctorat era El Insusi, respectiv premierul Adrian Nastase, in functie la data respectiva, nu? Iti inchipui ca printre ouale de la Cornu, termopane si trofee ale calitatii, omu' avea timp sa citeasca teza lu' Victoras? Haida deh...
   Apoi, colegii si cunoscutii - ce-ai vrea sa scrie, "ba, prietenu' meu e un hot, am mai citit chestia asta undeva - uite aici cartea si pagina"?
   Parerea mea e ca oamenii astia au compilat o treaba la iuteala, ca sa existe documentu' si sa poata sa ii dea individului titlul cu pricina. Si-o fi inchipuit sulea ca peste ani si ani, pe unu' sau pe altu' o sa-l manance undeva sa il caute pe Ctrl-V la teza...
   Aduceti-va aminte, erau anii 2002-2003, cand El Insusi prinsese Romania de oua si o strangea cu drag si spor - si starea de lucruri parea eterna. Pana cand s-a gasit un nebun chior, chel si cu suvita care s-a luat la tranta cu ei. Si i-a dovedit. Daca ar fi si numai pentru asta si Basescu merita pastrat.
 • +5 (5 voturi)    
  e terminat (Vineri, 20 iulie 2012, 18:28)

  vlad [anonim]

  acum sau peste cativa ani... va ajunge de rasul targului, mai rau decat Mircea Geoana. Merita!
  • +2 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 20 iulie 2012, 18:45)

   [anonim] i-a raspuns lui vlad

   • 0 (0 voturi)    
    nu doar in Romania (Vineri, 20 iulie 2012, 20:01)

    Laurentiu [anonim] i-a raspuns lui

    Exemple de aroganta, ipocrizie, obraznicie pot fi gasite si in tari ca Germania, Austria, Italia, Spania, Cehia, Ungaria, s.a.m.d.
    Cele de mai sus pleaca de la educatie, iar aici nu ma refer la titlurile academice dobandite de-a lungul vietii, ci la educatia primita in familie.
    Tu ai emis un postulat, un adevar fundamental ce nu trebuie demonstrat. Din punctul meu de vedere ceea ce ai afrimat este fals. Oricat ai incerca a ma contrazice pot gasi contra argumente pentru a te contrazice la nesfarsit, iar la randul tau poti face acelasi lucru. Nu ma caracterizeaza o atitudine bazata pe incongruente, de aceea doresc a nu ma contrazice cu tine, insa mi se pare ca esti putin frustrat cand afirmi ceea ce afirmi, generalizezi, iar asta caracterizeaza o minte ingusta.
    • 0 (0 voturi)    
     ideea este ca (Vineri, 20 iulie 2012, 22:32)

     Ghita [anonim] i-a raspuns lui Laurentiu

     in majoritatea tarilor pe care le-ai mentionat, aceste calitati automat iti limiteaza accesul sa ai putere (vezi cazul austriei).

     OK, ma bag in discutie, admit ca generalizarea strica insa vezi tendintele si generalizarea pe care o face electoratul: nu conteaza justitia conteaza 25% pentru o munca pe care oricum nu o faceam. Nu conteaza furtul cat timp nu se fura de la mine. Nu conteaza ca am dreptate, ca am muncit, ca am studiat, ca sunt recunoscut in Europa, conteaza ca nu vreau sa fiu scuipat de o masina creata de Iliescu contra partidelor istorice (care il pupa acum in bot) perfectionata de nastase si promovata de Voiculescu, un pic cizelata de Antonescu prin mesajele lui mincinoase si adormitoare.

     Daca ma duc intr-un restaurant si platesc consumatia, iar 10 ospatari fac pipi in mancare si unul singur se comporta cum trebuie asta nu inseamna ca revin, sau ca accept, este dreptul meu sa generalizez si sa spun ca este de rahat. OK contrazicema ca ala unu, merita respectul meu, e greu sa il respect in timp ce vomit.
  • +1 (1 vot)    
   Admiratia fata de hoti e nelimitata (Vineri, 20 iulie 2012, 19:28)

   Cain [utilizator] i-a raspuns lui vlad

   Admiratia pentru hotii de toate felurile este nelimitata in Romania ! In Romania se gandeste cam asa: ba, destept om e ala care ajunge la titlu de doctor in ceva (nu conteaza in ce) fara sa faca nimic decat sa CTRL-C-CTRL-V. Cel care vrea sa faca o lucrare originala care sa mai si fie de folos societatii si pentru care munceste cativa ani, ala e un TAMPIT. In Romania munca nu e apreciata (nici cea a savantului nici cea a maturatorului). Este apreciata in schimb smecheria, fofilangeala, palavrageala si nu in ultimul rand hotia sub toate formele ei inclusiv banditismul !
 • 0 (0 voturi)    
  Interpretabilitatea legii, bat-o vina... (Vineri, 20 iulie 2012, 19:37)

  Pierre [anonim]

  "(3) Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii poate fi sesizat cu privire la incalcarea regulilor de buna conduita in cercetare-dezvoltare de catre personalul de cercetare-dezvoltare din cadrul IOSUD, potrivit prevederilor art. 323 din Legea nr. 1/2011."

  Da' oare nu inseamna ca CNE poate fi sesizat doar atunci cand personalul de cercetare-dezvoltare din cadrul IOSUD incalca regulile de buna conduita in cercetare-dezvoltare?
 • 0 (0 voturi)    
  "sa se revizuiasca, primesc!" (Vineri, 20 iulie 2012, 19:59)

  Dinoone [utilizator]

  "(3) Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii poate fi sesizat cu privire la incalcarea regulilor de buna conduita in cercetare-dezvoltare de catre personalul de cercetare-dezvoltare din cadrul IOSUD, potrivit prevederilor art. 323 din Legea nr. 1/2011."
  Daca nu s-a sesizat dupa reglementarea legala, care este valabilitatea pronuntarii sau raportului comisiei? Nu este clar ca trebuie sa se urmeze legea si sa se pronunte din nou? Sa vedem daca au tupeul sa pronunte acelasi lucru, inseamna ca nu sunt decat niste lachei sau nu au discernamant mintal.
 • 0 (0 voturi)    
  intrebare (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 0:27)

  florin [anonim]

  Daca legea este clara nu inteleg de ce nu ataca nimeniinm contengios administrativ aceasta hotartare, pana la urma este o institutie a statului roman si trebuie sa raspunda in fata legii, nu este parlamentul care se crede buricul pamantului.
  Acelasi lucru este valabil si cu orinul de ministru a domnului nPop de ce nu a atacat nimeni in contengios administrativ ordinele incriminate ?
  In privinta persoanei misterioase sunt obligati sa spuna cine i-a sesizat in conformitate cu lergea accesului la informatii...… Multa vorbna dar putine fapte. Ar trebui combatuti cu propiile lor arme...
 • +1 (1 vot)    
  cert (Sâmbătă, 21 iulie 2012, 9:26)

  alip [utilizator]

  Un lucru e cert, Ponta e un om de cea mai joasa speta si nu poate conduce tara in conditii de siguranta pentru tara. Incearca sa se agate de pretexte, calca tot in picioare sa-si atinga scopurile, uitand in tot timpul asta ca se contorsioneaza astfel in public, nu la el acasa. Sper sa-l facem sa plateasca pentru asta, si duminica viitoare, si in toamna.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by