Peste 20.000 de absolventi de liceu si-au depus dosarele pentru admiterea la facultate, la Universitatea din Bucuresti. In medie, la facultatile UB s-au inscris 4 candidati pe locurile de la buget, informeaza Universitatea, care precizeaza ca cele mai multe dintre facultati au incheiat procesul de inscriere. Facultatea cu cei mai multi candidati inscrisi, pe locurile bugetate, este Facultatea de Geografie: 9 candidati/loc. Insa cea mai cautata specializare de la Universitatea din Bucuresti este Limbi Moderne Aplicate, din cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine: peste 77 de candidati pe loc.

Cele mai multe dintre facultatile Universitatii din Bucuresti au incheiat procesul de inscriere.

Topul facultatilor si al specializarilor, in functie de numarul de candidati pe locurile de la buget:

I. Facultatea de Geografie: 9 candidati/loc.

  • Cele mai cautate specializari: Hidrologie si Meteorologie (13 cand/loc),
  • Planificare teritoriala (12 cand/loc)
  • Geografia turismului (12 cand/loc)
  • Cartografie (11 cand/loc)
  • Geografie Bucuresti (10 cand/loc)

II. Facultatea de Administratie si Afaceri: 8,47 cand/loc.

  • Cea mai cautata specializare: Administrarea afacerilor (12,50 cand/loc).

III. Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii: 7,39 cand/ loc.

IV. Facultatea de Stiinte Politice: 6,94 cand/loc.

  • Cele mai cautate specializari: Studii de securitate (11,21 cand/loc)
  • Stiinte politice (8,33 cand/loc).

V. Facultatea de Limbi si Literaturi Straine: 5,74 cand/loc.

  • Cele mai cautate specializari: Limbi Moderne Aplicate (77,75 cand/loc) precizam ca sunt doar 10 locuri la buget
  • Studii americane (12 cand/loc)
  • Rusa (12 cand/loc)
  • Japoneza (10,4 cand/loc)
  • Araba (6,8 cand/loc).

VI. Facultatea de Drept: 5,31 cand/loc.

VII. Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala: 4,24 cand/loc

VIII. Facultatea de Biologie: 4,24 cand/loc

IX. Facultatea de Litere: 4 cand/loc

  • Cea mai cautata specializare: Studii europene (8 cand/loc).

X. Facultatea de Istorie: 3,70 cand/loc

  • Cea mai cautata specializare: Relatii Internationale si Studii Europene (8,58 cand/loc).

Astazi, 19 iulie, se incheie perioada de inscrieri la Facultatea de Fizica. Continua insa inscrierile la Facultatea de Chimie (20 iulie), Facultatea de Filosofie (20 iulie), Facultatea de Stiinte Politice (20 iulie, pentru specializarile Stiinte politice si Studii de securitate), Facultatea de Geologie si Geofizica (21 iulie).

Data limita de afisare a rezultatelor: 26 iulie 2012

Dupa afisarea rezultatelor la admitere, candidatii declarati admisi sunt obligati sa se incadreze in termenele ce vor fi afisate la fiecare facultate pentru a depune fisa de inscriere anuala in anul I de facultate. Diploma de bacalaureat in original este obligatoriu a fi depusa in termenul stabilit de metodologia de admitere a fiecarei facultati, cerinta ce va fi afisata si adusa la cunostinta candidatilor inca de la inscriere.

Tot atunci secretariatele vor verifica: rezultatul la concursul de admitere, forma de invatamant si forma de finantare la care a fost admis candidatul si daca dosarul contine toate actele necesare. Astfel, pentru inmatricularea la inscrierea in anul I de studii se alcatuieste dosarul studentului care va cuprinde actele de la inscriere. De retinut este faptul ca dupa terminarea concursului de admitere, se va afisa lista candidatilor in ordinea descrescatoare a mediilor obtinute.

Primii candidati vor fi declarati admisi pe locurile de la buget. Acestia sunt obligati ca, in 48 de ore de la afisarea rezultatelor, sa aduca la sediul facultatii diploma de bacalaureat in original (in cazul in care nu au depus-o la inscriere). Candidatii admisi pe locurile bugetate care nu aduc diploma de bacalaureat in original, in termenul stabilit, pierd locul respectiv, ce va fi ocupat de urmatorul candidat de pe lista.

Dupa afisarea rezultatelor, daca forma de finantare a viitorului student este la taxa sau a fost admis la forme de invatamant precum FR sau ID, se va atasa la dosar si chitanta care sa ateste achitarea taxei de studii in cuantumul stabilit de facultate, informeaza Universitatea din Bucuresti.