Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se reunesc in sedinta, joi, de la ora 14.00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea presedintelui interimar Crin Antonescu, iar subiectele aflate pe ordinea de zi privesc implicatiile atacului terorist de la Burgas (Bulgaria) si situatia de la Hidroelectrica, informeaza Agerpres. Premierul Victor Ponta si-a confirmat participarea joi dimineata.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, pe ordinea de zi a CSAT se regasesc urmatoarele subiecte: implicatiile asupra situatiei pe profil antiterorist din Romania a atentatului terorist de la Burgas si nota privind situatia juridica si economica a Societatii Comerciale Hidroelectrica SA.

Ponta a declarat, miercuri seara, intr-o emisiune la postul B1TV, ca presedintele interimar, Crin Antonescu, va decide daca este necesara convocarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) dupa atentatul terorist din Bulgaria si si-a exprimat solidaritatea cu familiile victimelor.

"Sunt (...) absolut socat de ideea ca atat de aproape de noi s-a comis un atentat criminal, genul de atentate pe care suntem obisnuiti sa le vedem undeva foarte departe de Romania. Imi exprim solidaritatea cu familiile victimelor. In acelasi timp, e o problema de siguranta nationala in mod sigur (...) motiv pentru care am vorbit cu presedintele in exercitiu (...) care va decide daca si daca va decide, maine vom participa la o sedinta a CSAT pe tema masurilor antiteroriste pe care serviciile speciale din Romania au sarcina constitutionala de a le avea in vedere in asemenea situatii", a sustinut Ponta.

El a mai spus ca a discutat cu presedintele interimar despre oportunitatea convocarii CSAT pe acest subiect, dar decizia apartine sefului statului.

"Am discutat si cu reprezentantii serviciilor speciale, s-au luat deja masuri, cred ca e vorba de aeroport, de granita, insa nu am avut ocazia sa discutam direct si pana la urma presedintele tarii e cel care are sarcina de a fi instiintat si de a coordona aceste activitati", a aratat Victor Ponta.

Miercuri seara, Guvernul a retransmis comunicatul privind programul de joi al premierului Victor Ponta, in care nu mai este mentionata participarea primului-ministru la sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), aceasta fiind a treia varianta de program trimisa de Guvern in decurs de o ora. Premierul a anuntat insa joi dimineata, la inaugurarea tronsonului Cernavoda - Medgidia, ca va participa la sedinta.

UPDATE: Sedinta CSAT a inceput joi, in jurul orei 14,00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea presedintelui interimar Crin Antonescu.

UPDATE 16.45: Sedinta CSAT s-a incheiat dupa aproape trei ore. Urmeaza ca Administratia Prezidentiala sa transmita un comunicat de presa pe temele abordate in CSAT.

Membrii CSAT au abordat in sedinta urmatoarele subiecte: implicatiile asupra situatiei pe profil antiterorist din Romania a atentatului terorist de la Burgas si nota privind situatia juridica si economica a Societatii Comerciale Hidroelectrica SA.