HARTA INTERACTIVA Autostrada Soarelui (A2), deschisa in intregime de la Bucuresti si pana la Constanta. Vezi cum arata si pe unde trece

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 18 iulie 2012, 23:19 Actualitate | Esenţial


Traficul pe tronsonul Cernavoda - Medgidia al Autostrazii Soarelui (A2) a fost deschis joi, pe o singura cale, anunta CNADNR. Totodata, a fost deschis complet traficul in continuare si pe tronsonul de autostrada Medgidia - Murfatlar si, impreuna cu tronsonul Murfatlar - Constanta inaugurat anul trecut, se va asigura legatura neintrerupta intre capitala Bucuresti si municipiul Constanta. Tot joi a fost deschisa si portiunea de 11 km de autostrada de centura a municipiului Constanta (A4) intre DN3 si localitatea Ovidiu.

 • Da click pe harta pe segmentele de autostrada colorate diferit pentru a afla mai multe detalii
 • Deschide meniul "Legend" de pe harta pentru a vedea legenda elementelor de pe harta
 • Da zoom pe harta pentru a vedea traseul mai indeaproape


Vezi harta mare pe ArcGIS.com
Harta de baza - Bing Maps Road - Microsoft Corporation and its data suppliers este oferita prin intermediul serviciului de cloud ArcGIS.com, serviciu oferit de ESRI.

Nota: Harta folosita ca fundal (Basemap) este harta "Bing Maps Road" a Microsoft Corporation. Eventualele denumiri sau reprezentari gresite pe harta de fundal (Ex: Denumirea de "Gheorghe Gheorghiu-Dej" pentru orasul Onesti) nu tin de HotNews.ro sau de Esri Romania.

Autostrada integrala pana pe litoral

Compania Nationala de Autostrazi  si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta participantii la trafic ca in data de 19 iulie 2012 va avea loc deschiderea traficului pe:

 • Tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia pe o cale in lungime de 20.491 km;
 • Sectorul Medgidia-Murfatlar  parte din Tronsonul Medgidia - Constanta in lungime de 16.35 km;
 • Varianta de ocolire a Municipiului Constanta intre Nodul Rutier Ovidiu si Nodul Rutier cu DN 3, pe o lungime de aproximativ 11 km, intre km 0+000 si km 11+200;
Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, anuntat, la inceputul lunii, ca din 20 iulie se va putea circula de la Bucuresti la Constanta, pe autostrada.

"In 20 iulie, pe sectorul Medgidia - Cernavoda se da drumul in regim de drum national, cu indicatoare de drum national, cu restrictiile de drum national, tocmai pentru a facilita accesul turistilor la mare. Se va circula cu maxim 80 de kilometri la ora, pe o singura cale, pe doua benzi, o banda pe fiecare sens. De la Medgidia la Constanta, inclusiv Centura municipiului Constanta, va fi in regim de autostrada, cu toate segmentarile, cu masurile pentru siguranta circulatiei, se va circula cu 130 de kilometri pe ora. Consideram ca este foarte util sa asiguram accesul turistilor la mare, vedeti ce se intampla in fiecare sfarsit de saptamana si nu numai", a declarat ministrul Ovidiu Silaghi, dupa o vizita pe santierul autostrazii Cernavoda - Medgidia.

A2 Medgidia - Constanta
Foto: MTI
"Valoarea totala a proiectului "Constructie autostrada Cernavoda - Constanta" este de 1.486.158.338 lei (fara TVA). Sprijinul financiar nerambursabil alocat prin Fondul de Coeziune este de 349.685.338 lei (fara TVA), din care Contributia Comisiei Europene este de 297.232.539 lei (fara TVA) - 85%. Diferenta pana la valoarea totala a proiectului este asigurata de Guvernul Romaniei de la Bugetul de Stat si din alte surse de finantare (BEI)", informeaza CNADNR.

Constructori schimbati in 2011

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a reziliat in 2011 contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit sa realizeze tronsonul de autostrada Cernavoda - Medgidia, pentru ca lucrarile la acest tronson erau intarziate. In urma unei noi licitatii, contractul a fost castigat de consortiul Astaldi - Max Boegl, acelasi care lucreaza si la tronsonul Medgidia - Constanta.

Semnarea contractului a avut loc pe data de 21 septembrie 2011, iar pe 7 octombrie au inceput lucrarile. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmeaza sa fie finalizati complet in ianuarie 2013, dar din vara se va putea circula pe o singura cale.

Inaugurare in doi pasi, la fel ca in 2011

La sfarsitul lunii iulie 2011 au fost inaugurati 21 de kilometri din autostrada, de la Murfatlar la Constanta, dar doar pentru o jumatate de cale. Astfel, timp de 3 luni, s-a circulat in regim de Drum National cu cate o banda pe sens. Atunci, practic, s-au inaugurat, pe jumatate de cale 14,5 kilometri din A2 - Autostrada Soarelui si 7 kilometri din A4 - Centura Constantei.

Pe 30 septembrie, Emil Boc si Anca Boagiu au inaugurat pentru a doua oara acelasi tronson din Autostrada Soarelui A2. Boc a taiat panglica pentru celelelte doua benzi (al doilea sens) al tronsonului cuprins intre localitatile Murfatlar si Valul lui Traian, tronson partial inaugurat in luna iulie.

Pe langa inaugurarea celor 14 kilometri de autostrada, oficialii au inaugurat si alti 4 kilometri din A4 - Soseaua de Centura a Municipiului Constanta, portiunea de la intersectia cu A2 si pana la DN3.

Autostrada A4 de centura a Municipiul Constanta - deschisa aproape in intregime

Tot joi, vor fi inaugurati si 11 kilometri din Autostrada A4 - Centura de ocolire a municipiului Constanta, de la nodul rutier cu DN3 pana in localitatea Ovidiu. La acestia se adauga si cei circa 10 kilometri de autostrada de centura inaugurat anul trecut intre DN3 si DN39 Lazu-Agigea.

Pe traseul A4 exista doua noduri rutiere importante: unul la intersectia cu A2 (singurul nod din romania de intersectie intre doua autostrazi) si unul la intersectia cu DN3 (un nod in trifoi).

Potrivit CNADNR, finalizarea lucrarilor aferente Autostrazii A4 este preconizata a avea loc in semestrul II al anului 2012.


Citeste mai multe despre   
70524 vizualizari

 • +25 (27 voturi)    
  Multumim, D-na Boagiu! (Joi, 19 iulie 2012, 0:04)

  V.R. [utilizator]

  In ultimii 3 ani de guvernare PDL s-au construit in total tot atatia km de autostrada (sau poate chiar mai multi) decat in toti cei 17 de dinainte.
  • -11 (11 voturi)    
   Multumim pe banii nostri (Joi, 19 iulie 2012, 8:41)

   Ion [anonim] i-a raspuns lui V.R.

   Pe logica ta de multumire ar trebui sa-i multumim si lui Orban ca a licitat-o, lui Nazare pentru ca s-a interesat de acest proiect si campaniei electorale ca datorita ei se inaugureaza acum si nu in toamna. Problema e ca le multumim pe banii nostri, era de datoria lor sa o faca ca doar de aia "s-au numit" ministri.

   Dar intr-adevar nu as putea macar sa ma gandesc sa-i multumesc lui Berceanu de exemplu in timpul caruia constructia de autostrazi a inghetat. Si nici de Silaghi nu prea sunt convins ca ar merita vreo multumire pentru ca iar a amanat licitarea tronsoanelor restante de pe A1 din zona Lugojului.
   • +7 (9 voturi)    
    corectie (Joi, 19 iulie 2012, 9:43)

    victor [anonim] i-a raspuns lui Ion

    banii autostrazii sunt ai U.E. pentru stiinta dvs; doar 15% sunt din buzunarul matale
 • +11 (13 voturi)    
  S-ar putea să fie o greșeală de calcul (Joi, 19 iulie 2012, 0:35)

  marius v [utilizator]

  În primul rând, să nu-mi spună mie cineva că nu este nicio legătură între graba de a da în folosință toată autostrada și referendum, că nu cred în ruptul capului. Există totuși o mică problemă. Când vor veni și vor pleca bizonii cu 140 km/h, juisând de plăcerea șofatului și se vor trezi la o coadă de 20,4 km lungime în care vor merge cu cel mult 40 km/h, vor înjura vârtos România, românii de rahat, conducerea, neșansa de a se fi născut pe plaiurile astea etc. În condițiile astea, nu cred că o să-i distreze Mazăre pe toți, în așa hal încât să nu-i dea cu sictir. Așa că A2 s-ar putea să nu fie un agent electoral pe care să te bazezi.
  • +9 (9 voturi)    
   Te contrazic (Joi, 19 iulie 2012, 8:49)

   Ion [anonim] i-a raspuns lui marius v

   Parerea mea e ca se va circula rezonabil, oricum mult mai bine decat pe drumul national. Aminteste-ti de 2007 cand s-a deschis tronsonul Drajna - Fetesti half-profile. S-a circulat foarte bine chiar daca era limita de 80km/h. Iar prin simplul fapt ca segmentul Cernavoda - Medgidia se termina in segmente de autostrada full-profile inseamna ca nu ar trebui sa se formeze cozi. Dar o sa vedem mai bine weekendul acesta :)

   Ca idee, segmentul half-profile are doar 20km, iar mie mi s-a intamplat atat in Austria cat si in Germania sa intalnesc lucrari de 20km in care un sens de autostrada sa fie inchis si se circula rezonabil, fiind limitat la 80km/h, desigur.
   • +2 (4 voturi)    
    Poți să mă contrazici, dar... (Joi, 19 iulie 2012, 11:19)

    marius v [utilizator] i-a raspuns lui Ion

    nu știu unde ai întâlnit segmente de 20 km de autostradă în reabilitare pe un sens, în Germania sau Austria. Eu mai lungi de 3 (maximum 5) km n-am văzut. Trecem peste faptul că sunt semnalate lucrările cu 3 km înainte, pentru că nu face obiectul discuției. Apoi, să nu uităm ce naționalități au șoferii care circulă pe-acolo; contează foarte mult, iar asta, vorba ta, o să vedem în weekendul acesta.

    Ideea de la care pornisem era aceea că până și autostrăzile au devenit agenți electorali. Dar este în regulă (adică în firea lucrurilor, așa cum s-a constituit ea în ultimul timp) ca Ponta să taie panglici - știm cu toții că omul și-a făcut un obicei din a-și însuși meritele muncii altora, fie că vorbim de lucrări științifice, fonduri pentru reîntregirea salariilor sau, iată, autostrăzi.
 • +15 (17 voturi)    
  Multumim (Joi, 19 iulie 2012, 0:51)

  Pishcot [utilizator]

  Multumim dnei Boagiu!
 • +14 (14 voturi)    
  trist dar adevarat... (Joi, 19 iulie 2012, 1:54)

  mgc [anonim]

  ....si-a vazut visul cu ochii Nicusor Constantinescu, intrucat el s-a jurat (scuze daca ma repet) ca nu va da drumu' la A2(cap-cap) pana cand nu va fi guvernarea lui PSD-ista. Ia sa-l vedeti maine (azi). Mi-e scarba! Aceleasi multumiri dnei Anca Boagiu!
 • +11 (11 voturi)    
  Bravo! (Joi, 19 iulie 2012, 2:15)

  The Knight [utilizator]

  Super. Avem și noi o autostradă completă. Români, trebuie să înțelegeți că minciunile nu ne vor duce decât la stoparea dezvoltării acestei țări și izolarea europeană. Scopul și locul nostru sunt în Europa. Nu vă mai lăsați manipulați de niște comuniști corupți. Gândiți acum la rece, ei nu vă comandă vouă. Știu că mulți mă veți înjura, dar gândiâi-vă de două ori. Vă salută fratele vostru, fost PSD-ist.
  • -8 (8 voturi)    
   LA RECE (Joi, 19 iulie 2012, 10:22)

   DP Holdong [anonim] i-a raspuns lui The Knight

   pai la rece gandim. exact ca si cuburile din paharul de bautura prezidential.
 • +11 (11 voturi)    
  ha (Joi, 19 iulie 2012, 6:53)

  sssaaa [utilizator]

  Asa da o sa votez USL incredibil,mirific,extramega-ordinari astia de la USL nici europa nu poate asa ceva sa termini o autostrada in asa scurt timp.
  Multumim......Anca Boagiu.
  Ps. sunt din Oradea si pot sa spun ca daca nu se ocupa ea sau cineva din cabinetul ei de drumul Oradea-Arad era gata in 20 de ani ca Berceanu era bun la dat din gura.
 • +15 (15 voturi)    
  Multumiri (Joi, 19 iulie 2012, 8:06)

  Radu [anonim]

  Felicitari, Doamna Boagiu, si multumiri.
 • -5 (5 voturi)    
  pentru postaci (Joi, 19 iulie 2012, 9:10)

  relu [anonim]

  Indiferent de cluoarea voastra oamenii normali care pot sa gandeasca nu iau in seama elogiile voastre la adresa lui X sau Y, nu privesc aceasta autostrada ca pe un lucru maret. Existenta acestei autostrazi este un lucru normal, chiar daca a durat mai bine de 20 si ceva de ani sa fie construita :))). Incet incet lucrurile se aseaza si in Romania. Din pacate avem viteza melcului fata de tarile din jurul nostru.
  • +4 (4 voturi)    
   Si totusi, (Joi, 19 iulie 2012, 13:48)

   avint [utilizator] i-a raspuns lui relu

   ii multumim D-nei Boagiu pentru ca datorita ei s-au accelerat treburile si nu a fost nevoie sa mai treaca inca 20 de ani pana la finalizare.

   Vrem ministri ca D-na Boagiu.
  • +2 (2 voturi)    
   Esti logic rau de tot draga relu.. (Joi, 19 iulie 2012, 16:50)

   Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui relu

   Asa esti si in viata de zi cu zi, sau este o scapare??
   apropo, ceva ce se invata in cei 7 ani de acasa: mereu se spune multumesc, pentru un lucru bun, sau o actiune reusita, sau pentru o fapta buna. Este cel mai simplu, insa elocvent mod de a recunoaste meritele cuiva.. Insa tu faci parte din categoria .." mie doar mi se cuvine"
   • 0 (0 voturi)    
    multumiri de oscar (Joi, 19 iulie 2012, 14:33)

    relu [anonim] i-a raspuns lui Inna100

    Multumesc tuturor ministrilor care au facut posibila aceasta imensa realizare la niste costuri triple fata de Bulgaria si Albania, dar noi suntem mai tari ca ei, ne permitem :)
    Nu vreau sa te jignesc Inna dar cu atitudine de genul asta poporul o sa isi ia vorbe de duh de la politicieni gen Socaciu ( http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12827319-video-victor-socaciu-psd-nu-competenta-poporului-decida-cazul-unui-parlament-bicameral-sau-unicameral-romanii-nu-pot-decide-chestiune-atat-tehnica.htm ) - nu trebuie sa gandim, sa comparam, sa fim nemultuiti, sa ne exprimam indoiala, trebuie sa asteptam realizarile, sa tacem malc si sa aplaudam la sfarsit. Sper ca esti un caz izolat...
    • 0 (0 voturi)    
     nu exagera! Dupa 89 , in Romania s-a construit.. (Joi, 19 iulie 2012, 17:14)

     Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui relu

     .. mai putin, decat s-a distrus! Asa incat o veste buna, o realizare, trebuie salutata nu dezavuata, sau luata ca de la sine. Asta nu inseamna ca trebuie sa aducem osanale, sau sa credem pe cuvant orice de la ei...
     aaa.. . iti sunt reconoscatoare ca mi-ai amintit de socaciu.. Am cateva sa-i zic ( si nu sunt deloc vorbe mieroase)
 • +5 (5 voturi)    
  o mare realizare pentru omul de rand (Joi, 19 iulie 2012, 9:47)

  eu [anonim]

  week-endul trecut am mers cu o viteza medie de 30 km/h pe tronsonul Murfatlar-Medgidia !!
  A fost un cosmar. Sper ca acum o sa fie mai bine.
 • 0 (0 voturi)    
  FELICITARI (Joi, 19 iulie 2012, 17:59)

  JMaria [utilizator]

  Macar aici pot sa ii transmit felicitarile mele d-nei Boagiu. Locuiesc langa Medgidia si am vazut cum s-a lucrat la autostrada. Ar fi fost firesc sa fie invitata la inaugurare si d-na ministru, nu pot sa-i spun altfel, nici nu ma intereseaza cine este acum ministru, cel mai probabil un mare zero.
 • +1 (1 vot)    
  Multumiri si din partea mea! (Joi, 19 iulie 2012, 18:07)

  dude [anonim]

  adresate doamnei Boagiu si echipei pe care a creato acolo! Acea Doamna ministru a reazilat in romania lucruri la care nici nu indrazneam sa visam! Va aduc aminte ca bucata data in circulatie pe un singur fir a fost construita cam in 6 luni de constructie!! pe A1 Timisoara-Lugoj Lot 1 se va inaugura dupa doar 6 luni de construit! Contractul Bechtel a disparut si sa deschis drumul continuarii A3 la preturi normale si cu finantare europeana! a dat in lucru peste 400 de Km de autostrazi si inca 100Km licitati! multe centuri de ocolire care sunt mana cereasca! Sute de KM de DN-uri reabilitate la o calitate buna!
  Dupa parerea mea, cel mai important lucru care la realizat Doamna Boagiu a fost TRANSPARENTA care a aduso in MT!!!!! uitativa pe mt.ro la acela filmulete din avion facute in fiecare luna de pe toate santierele in care putea vedea oricine in ce stadiu sunt! Echipa dansei a facilitat vizite pe santier a celor interesati, a oferit pana si informatii postate direct pe forumuri de specialitate! asa trebuie sa fie si MT no..din pacate nu a mai aparut nimic.... nu sa mai intamplat nimic.

  Vreau sa precizez ca dupa parerea mea guvernul Boc in ansamblu a fost un dezastru si PDL nu a-si mai vota in veci dar meritele personale ale doamnei Boagiu si a echipei sale trebuie corect specificate! De asemenea oameni are nevoie Romania indiferent din ce partid sunt!

  Deci inca o data: MULTUMESC DOAMNA BOAGIU!
 • 0 (0 voturi)    
  dezastru (Vineri, 20 iulie 2012, 9:32)

  fulger [anonim]

  Ce tot vorbiti prosti, drumurile in Romania sunt un dezastru, sub orice critica.
  Mai vizitati si tarile vecine


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version