Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca miercuri va definitiva lista cu sectiile de votare din strainatate pentru referendum si ca o va face publica imediat ce se va lua decizia finala.

"Pentru a veni in sprijinul cetatenilor romani din afara tarii, Ministerul Afacerilor Externe depune toate eforturile pentru suplimentarea numarului sectiilor de votare din strainatate, cel putin la nivelul celor de la scrutinul din noiembrie 2009 (294 sectii de votare), fiind in etapa finala de centralizare a informatiilor transmise de ambasadele si oficiile consulare ale Romaniei, precum si de reprezentantii comunitatilor romanesti din afara tarii. In urma evaluarilor realizate pe baza datelor transmise, MAE va intreprinde toate diligentele pentru a oferi cetatenilor romani din afara tarii toate conditiile pentru exercitarea dreptului la vot", afirma MAE intr-un comunicat remis marti si citat de Agerpres.

MAE reaminteste ca pe 13 iulie a demarat procesul de evaluare, in care se au in vedere posibilitatile tehnice (sediu, comunicatii etc.), si de personal, pentru organizarea sectiilor de votare, in conditiile legii, inclusiv obtinerea acordului tarii de resedinta.

Ministrul de Externe Andrei Marga a declarat, luni, ca estimeaza mai mult de 300 de sectii de votare in strainatate la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu din 29 iulie.