Comisie Tehnica a Consiliului National de Etica: Conform legislatiei din 2003, Ponta NU a plagiat / Decizia nu este definitiva, nu este semnata si vine inainte de decizia finala a Comisiei Universitatii Bucuresti

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Marţi, 17 iulie 2012, 9:49 Actualitate | Esenţial


Victor Ponta
Foto: Consiliul European
O comisie tehnica din cadrul Consiliului National de Etica a concluzionat ca "teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice din acea perioada si este comparabila din punct de vedere al acestor cerinte cu alte teze de doctorat sustinute in acea perioada", transmite Mediafax. Concluziile comisiei reprezinta doar o prima evaluare in cadrul Consiliului National de Etica (CNE). Documentul cu aceste concluzii nu a fost anuntat insa oficial de CNE, nu este semnat, o parte dintre membrii CNE nu stiau de existenta unei astfel de Comisii Tehnice, iar anuntul vine in contextul in care Consiliul nu are presedinte si alti doi membri si-au depus demisia.

 • UPDATE 23.50: Potrivit Gandul, avocatul Gheorghita Mateut este unul dintre cei trei profesori universitari specialisti in drept care au facut parte din comisia de experti a Consiliului National de Etica.
 • Universitatea Bucuresti a anuntat in urma cu o zi ca nu renunta la analiza tezei de doctorat a prim-ministrului Victor Ponta
"Teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice din acea perioada si este comparabila din punct de vedere al acestor cerinte cu alte teze de doctorat sustinute in acea perioada. Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzator pe parcursul lucrarii. Tema tezei de doctorat este in domeniul de preocuparilor academice ale doctorandului si conducatorului de doctorat. Teza de doctorat este clar structurata, are un plan de cercetare coerent", a anuntat aceasta Comisie Tehnica, potrivit unui document intrat in posesia Mediafax.

"Metodologia este in concordanta cu normele si practicile din domeniul stiintelor juridice la acea data. Cercetarea, asa cum rezulta din referatele comisiilor de sustinere, prezinta elemente de noutate si cuprinde analize pertinente. Bibliografia utilizata de autor este mentionata la sfarsitul lucrarii", se mai arata in analiza.

Comisia Tehnica a concluzionat, de asemenea, ca "sunt unele deficiente in ceea ce priveste trimiterile bibliografice in interiorul capitolelor, insa nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i apartineau si le-ar fi prezentat drept contributii personale originale".

"In anul 1999, la data admiterii erau in vigoare prevederile Legii invatamantului nr. 84/1995, HG nr. 37/1999 privind organizarea si desfasurarea doctoratului si Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, acte normative care au ramas in vigoare pana la acordarea titlului de doctor", se precizeaza in document.

Structura Ministerului Educatiei abilitata cu evaluarea tezelor de doctorat in vederea propunerii acordarii titlurilor de doctor era Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care functiona in baza regulamentului aprobat prin ordinul ministrului Educatiei nr. 3218/25.02.2002, mai arata Comisia Tehnica.

Totodata, comisia precizeaza ca a evaluat incadrarea termenului plagiat la nivelul anului 2003, atat din punct de vedere conceptual, cat si din punct de vedere juridic.

Comisia Tehnica a fost investita de Consiliul National de Etica (CNE) la 11 iulie, in vederea elaborarii unei opinii in acest caz, scrie Mediafax. In documentul cu concluziile - care nu este semnat, fiind unul de lucru - se precizeaza ca aceasta Comisie este una independenta, de specialitate.

Constatarile Comisiei Tehnice sunt doar primele din analiza CNE cu privire la teza de doctorat a lui Ponta. "Comisia tehnica a fost alcatuita de CNE din specialisti in drept penal international, in urma unor solicitari de recomandare formulate de Consiliu catre facultatile de drept din Bucuresti, Iasi si Timisoara. Practic, conducatorii acestor facultati au fost solicitati sa recomande cate doi-trei specialisti, din randul carora a fost constituita aceasta comisie. Concluziile acesteia sunt doar primul filtru, prima evaluare spre decizia finala a Consiliului, pentru ca urmeaza analiza expertilor straini, iar apoi cea a Consiliului propriu-zis, care va formula, in final, o hotarare", au spus pentru Mediafax sursele din cadrul ANCS.
 • Razboi pe analizarea tezei de doctorat a prim-ministrului Victor Ponta - acuzat de plagiat
Anuntul ca o astfel de Comisie Tehnica a fost intrunita in cadrul Consiliului National de Etica, precum si concluziile ei vin dupa un schimb de replici intre Universitatea din Bucuresti si Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica. Miercuri, pe 11 iulie, Universitatea Bucuresti a anuntat ca analizeaza in cadrul Comisiei sale de Etica teza de doctorat a prim-ministrului Ponta si ca "urmeaza ca, in cel mai scurt timp posibil, (…) Comisia de Etica sa formuleze o hotarare".

La numai o zi dupa anuntul Universitatii din Bucuresti, joi pe 12 iulie, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) a venit cu un comunicat de presa in care anunta ca, "potrivit prevederilor legale, Consiliul National de Etica (din subordinea sa - n.red.) este singura structura institutionala exclusiv competenta sa se pronunte pe cazuri care pot constitui abateri de la normele de buna conduita, in cazul demnitarilor. In sensul prevederilor legale, CNE a fost sesizat de catre dl Victor Ponta in vederea clarificarii acuzatiilor ce i se aduc".

Vineri, 13 iulie, ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu anunta ca daca in Consiliul National de Etica se stabileste ca teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat, se poate merge pana la desfiintarea scolii de doctorat. Insa potrivit Legii Educatiei Nationale, desfiintarea unei scoli doctorale se face la propunerea Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Acest for a analizat deja teza de doctorat a prim-ministrului, a concluzionat ca Victor Ponta a plagiat si a propus retragerea titlului de doctor. "Decizia a fost inmanata conform articolului 170 din LEN. Discutarea cazurilor de abatere de la etica profesionala este trecuta in atributiile noastre. Iar noi nu putem face decat propunerea de retragere a titlului de doctor, care a fost inaintata Ministerului Educatiei", a anuntat pe 29 iunie academicianul Marius Andruh, presedintele Consiliului General al CNATDCU.

Dupa tot acest sir de anunturi, luni 16 iulie Universitatea din Bucuresti a anuntat printr-un comunicat de presa ca nu renunta la analiza tezei de doctorat a prim-ministrului Victor Ponta si a explicat care sunt prevederile pe care se bazeaza aceasta analiza.

Victor Ponta despre analiza realizata de Universitatea Bucuresti: E foarte bine. Am constatat ca nimeni nu depusese nicio sesizare, se dorea sa ramana la nivel mediatic

Dupa ce Universitatea Bucuresti a anuntat ca va verifica acuzatia de plagiat, pe 22 iunie, premierul Victor Ponta a declarat: "E foarte bine, pentru ca eu ieri (21 iunie - n.red.) am constatat ca nimeni nu depusese nicio sesizare la Comisa de Etica. Totul se dorea sa ramana la nivel mediatic. Eu personal am depus ieri la Ministerul Educatiei, conform legii, solicitatea mea de a fi verificata teza acuzata. Ma voi prezenta si la Facultatea de Drept, si la Comisia de Etica si la orice institutie legal abilitata, pentru a-mi sustine punctul de vedere."

Consiliul National de Atestare a Diplomelor Universitare, pe 29 iunie: Victor Ponta a plagiat

Amintim ca, pe 29 iunie, Consiliul general al CNATDCU a anuntat in urma unei sedinte ca analiza documentelor arata ca Victor Ponta a plagiat in teza sa de doctorat, fiind un plagiat de tip copy-paste. "85 de pagini din cele 307 cat cuprinde partea propriu-zisa a tezei de doctorat, fara anexe, reprezinta copieri fara indicarea sursei", a anuntat in cadrul unei conferinte de presa Marius Andruh, presedintele Consiliului General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), referitor la teza de doctorat a premierului Victor Ponta.

Potrivit acestuia, "din lista de 39 de referinte cuprinse in aceasta teza de doctorat lipsea cartea profesorului Cretu din care au fost descoperite aproximativ 40 de pagini fara a fi mentionata in niciun fel sursa".

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) - organismul care a propus Ministrului Educatiei acordarea titlului de doctor - este institutia abilitata legal sa analizeze acuzatiile de plagiat in cazul tezelor de doctorat. Cu doar o zi inainte de pronuntarea pe cazul Ponta, Ministerul Educatiei a dat un ordin prin care a schimbat componenta Consiliului General al CNATDCU. Ordinul de ministru a fost publicat in Monitorul Oficial la o ora dupa ce Consiliul general al CNATDCU s-a intrunit in sedinta anuntata cu cel putin doua saptamani inainte.

Academicianul Marius Andruh, presedintele Consiliului general al CNATDCU, a anuntat dupa sedinta ca a propus retragerea titlului de doctor al premierului Victor Ponta, propunere care a fost inaintata Ministerului Educatiei. 

Pe scurt, despre comisiile care analizeaza teza de doctorat a premierului Victor Ponta:
 • In prezent, doua comisii analizeaza teza de doctorat a prim-ministrului Victor Ponta - acuzat de plagiat
 • Cele doua comisii sunt: Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti si Consiliul National de Etica din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS)
 • Despre Consiliul National de Etica (din subordinea ANCS): pe 9 iunie Liviu Pop, ministrul de atunci al Educatiei, a schimbat prin ordin de ministru toata componenta Consiliului National de Etica, care se pregatea sa anunte o decizie in cazul fostului ministru al Educatiei Ioan Mang, acuzat de asemenea de plagiat
 • Pe 21 iunie, prim-ministrul Victor Ponta a sesizat Consiliul National de Etica pentru a analiza teza sa de doctorat
 • Presedintele Consiliului National de Etica si alti doi membri au demisionat
 • Purtatoarea de cuvant a ANCS a anuntat ca termenul legal de solutionare a unei sesizari, deci si in acest caz, este de 90 de zile, ceea ce inseamna ca o decizie ar putea fi luata pana in septembrie
 • La o zi dupa ce Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a anuntat ca a stabilit procedura de analiza a tezei de doctorat a premierului Ponta, Consiliul National de Etica a informat ca "este singura structura institutionala exclusiv competenta sa se pronunte pe cazuri care pot constitui abateri de la normele de buna conduita, in cazul demnitarilor"
 • Despre Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti: la cinci zile dupa ce revista Nature si ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung au scris ca premierul Victor Ponta este acuzat ca ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat, pe 22 iunie, Universitatea din Bucuresti a anuntat ca va analiza in cadrul Comisiei de Etica aceasta teza de doctorat
 • Facultatea de Drept a decis in sedinta consiliului ca nu va participa la aceasta analiza, dupa care decanul facultatii, Flavius Baias - care a votat pentru verificarea acuzatiilor de plagiat - a demisionat din functia de decan
 • Universitatea din Bucuresti a anuntat ca va continua analiza, si fara ajutorul Facultatii de Drept 
 • Pe 11 iulie, Universitatea din Bucuresti (UB) a anuntat ca "urmeaza ca, in cel mai scurt timp posibil, (...) Comisia de Etica sa formuleze o hotarare"

Citeste si:Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18315 vizualizari

 • +85 (87 voturi)    
  comisie tehnica.. (Marţi, 17 iulie 2012, 9:53)

  gopher [anonim]

  ..smecherii..
  • -103 (115 voturi)    
   Concluzia ? (Marţi, 17 iulie 2012, 10:22)

   Colonel [utilizator] i-a raspuns lui gopher

   Rusine, Traian Basescu!
   • +53 (61 voturi)    
    Pardon, de ce? (Marţi, 17 iulie 2012, 10:28)

    Rasmus [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    sau cat ei pe mesaj postat?
    • -64 (76 voturi)    
     De ce? (Marţi, 17 iulie 2012, 11:28)

     Colonel [utilizator] i-a raspuns lui Rasmus

     Pentru ca noi avem probleme serioase, nu plagiate. Sunt oameni care mor de foame de cand cu taierea salariilor, desi ei continua sa isi faca treaba. Sunt oameni care mor pentru ca li s-au inchis spitalele desi contribuie suficient sa tina 1 spital in localitate (dar si Videanu are nevoie de bani ca sa puna borduri, nu ?). Basescu, daca nu a trecut prin scoli, nu prea stie ce inseamna sa faci o lucrare si ce inseamna sa plagiezi. Nu prea stie cum e treaba cu echivalatul studiilor. Pt base: "Cand esti securist betiv esti tare! Repetento!"
     • +50 (56 voturi)    
      pai atunci.... (Marţi, 17 iulie 2012, 11:44)

      Respect [anonim] i-a raspuns lui Colonel

      ...unui hot ii incredintezi grija oamenilor care mor de foame si de lipsa ingrijirii medicale?
      • -29 (37 voturi)    
       da! (Marţi, 17 iulie 2012, 12:39)

       busola [utilizator] i-a raspuns lui Respect

       Pentru ca Basescu e mai periculos, uitati-va cum arata Romania! Sa fie judecat Ponta pentru plagiat iar Basescu sa lase imunitatea si sa fie judecat, este singurul sef de stat din Europa care are calitatea de inculpat in doua dosare penale
       • +9 (11 voturi)    
        Esti bolnav de ura (Marţi, 17 iulie 2012, 15:22)

        avint [utilizator] i-a raspuns lui busola

        si nu mai gandesti lucid, sau poate primesti ceva banuti pentru "prostitutie" morala.
       • +8 (10 voturi)    
        "uitati-va cum arata Romania" (Marţi, 17 iulie 2012, 17:57)

        ty [utilizator] i-a raspuns lui busola

        Pai pe vremea cind Basescu era la Cotroceni si Boc la guvern nu ne tragea de urechi UE si cursul era mai stabil.
     • +47 (51 voturi)    
      mda (Marţi, 17 iulie 2012, 11:47)

      hamham [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

      asa,asa,deci s-au inchis spitalele pentru bordurile lu videanu.

      iar in sua se inchid spitale pentru bordurile lu obama,asta se stie.

      si colac peste pupaza mai e si canicula : asta e clar mana lu base, sa nu se vina la vot.

      iar plagiatu e clar ca n-a fost plagiat,ca vorba lu becali: ponta n-a plagiat,el doar a copiat.
      • -25 (37 voturi)    
       poftim? (Marţi, 17 iulie 2012, 12:04)

       Colonel [utilizator] i-a raspuns lui hamham

       Scuze, nu inteleg ce vrei sa zici cu Obama. La mine in oras s-au pus de 3 ori in acelasi loc, intr-un an, borduri de acelasi tip. Toate ca sa spele bani PDL prin Videanu. Primarul stie, dar da din umeri. Habar nu aveti ce se intampla prin tara si de unde vin banii care au intrat in orasele voastre in ultimii ani. Voi va preocupati de plagiate (daca ai fi facut o facultate/masterat/doctorat ai fi stiut ce inseamna o lucrare de acest gen si faptul ca valoarea stiintifica nu e data de legile copiate, sau de conturarea stadiului actual, ci de ceea ce scri dupa, de contributia ta)
       • +30 (32 voturi)    
        istetzule! (Marţi, 17 iulie 2012, 12:27)

        ovidiu [anonim] i-a raspuns lui Colonel

        vino acum sa vezi borduriada, in tot centrul bucurestiului, o lucrara de sute de milioane facuta cadou de oprescu unei firme, cu dedicatie.
        videanu era mic copil. acum de ce se schimba iar bordurile?
       • +21 (25 voturi)    
        pana unde (Marţi, 17 iulie 2012, 12:36)

        maior [anonim] i-a raspuns lui Colonel

        poate ajunge naivitatea unui om? in lucrarea respectiva NU are nicio contributie. Luati-o s-o cititi. de fapt nici nu se pune problema unei contributii prin lucrarea respectiva, este doar o lucrare de tip digest. dar asumata ca atare. raspunsul comisiei este COMANDAT de un colonel eventual, sau maior sau altceva. mistificare in romania n-au facut decat comunistii. si cei dinainte de 89 si cei de dupa. cat priveste bordurile, dati dvs. un exemplu de contract al lui videanu cu statul, fie ca sunt borduri sau WC-uri, ceasuri de juma de milion de euro si jos palaria. asta e o legenda urbana cu bordurile lui videanu, chiar am cautat si am cercetat problema in amanunt. daca faceti si dvs. asta veti ramane uimit de adevar. nici macar psd-istii nu mai zic nimic de borduri, acum au luat-o cu altele (energie, casa lui etc) pemtru ca daca faceti analiza mai multe BORDURI decat PSD-ul n-a montat nimeni in Romania.
        • +8 (8 voturi)    
         Borduri (Marţi, 17 iulie 2012, 14:15)

         Adrian [anonim] i-a raspuns lui maior

         In Bucuresti se schimba permanent borduri, in ultimii patru ani, de cind Videanu nu mai este primar.
         De ce nu se recunoaste ca au mintit cind l-au acuzat pe nedrept ?
         Chiar daca vinde borduri, poate ca le are pe cele mai bune, poate ca le are pe cele mai ieftine. Toate achizitiile publice se fac prin licitatii.
       • +22 (26 voturi)    
        Scuze, dar trebuie sa iti explic... (Marţi, 17 iulie 2012, 12:42)

        MariusGh [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

        Taiere salariilor a fost obligatorie din 2 motive clare: 1. Fara taieri bugetul ar fi intrat in colaps (cred ca intelegi unde ar fi dus asta, cel putin sper), 2. FMI nu ne-ar fi dat un cent cat timp noi nu strangeam cureaua (care ar fi dus evident spre colaps, sau imprumuturi pe diverse piete externe cu dobanzi evident uriase). Nu da fina pe PDL pentru criza, nu a plecat de la noi iar tara asta nu avea nicio sansa sa treaca peste criza fara ajutorul FMI, de care depindem in continuare. PDL poate fi considerat vinovat pentru ca taierile nu au fost uniforme, cei apropiati administratiei au avut mariri substantiale in timp ce MAPN, Invatamant, Sanatate, etc.. au avut taieri mari, austeritatea trebuie sa fie corect aplicata iar aici PDL a esuat. In momentul de fata tu trebuie sa-ti spui intrebarea daca USL e mai bun ca PDL, spun asta pentru ca USL probabil ar fi taiat mai putin si salarii si ar fi ingropat tara in datorii cu dobanzi uriase, pana cand ar veni un partid responsabil sa repare situatia, iar ei sa poate da vina pe cineva. Uitete bine ce face USL acum, nici Hitler nu a incalcat legea in Germania, nici macar una... gandestete bine daca asta e viitorul pe care il vrei, o tara izolata de EU, fara investitori, fara viitor, din cauza hotiei. Eu imi doresc o tara europeana, nu vreau sa ramana in prapastia in care a aruncat-o Ponta, Crin si puciul din parlament. Spor la vot!
        • +10 (10 voturi)    
         Nu existau solutii mai bune (Marţi, 17 iulie 2012, 14:20)

         Calin [anonim] i-a raspuns lui MariusGh

         usl nu ar fi putut imprumuta mai mult. Nimeni nu i-ar fi imprumutat, fara a dovedi ca exista posibilitatea de restituire a imprumutului.
         Tot ce-ar fi putut face usl era sa creasca inflatia, sa devalorizeze moneda nationala, sa saraceasca pe toata lumea, dar sa nu micsoreze salariile. Efectele ar fi fost mul mai nocive, pentru ca ar fi distrus si acele sectoare care erau profitabile. Spirala inflationista ar fi fost scapa de sub control.
         PDL nu a fost singur la guvernare. A fost obligat sa accepte si propunerile partenerilor.
         • +9 (9 voturi)    
          apreciere (Marţi, 17 iulie 2012, 15:19)

          buji [utilizator] i-a raspuns lui Calin

          Bravo Marius G si Calin, explicatiile sunt corecte,clare la obiect nicidecum exhaustive!Ma intreb,totusi,citi le citesc,citi le inteleg si citi vor sa accepte realitatea?.La noi sunt multi care si-au format o parere proprie pe baza unor informatii trunchiate, minime si induse de diversi manipulatori si NU MAI VOR sa accepte alte pareri,macar pentru antiteza.Spor la vot?,este si asta un indemn!Mi-am pierdut speranta in"inteligenta maselor"dupa ceea ce vad la TV(anumite posturi).Sper sa fiu contrazis de rezultate!I-mi voi face"mea culpa".
          • +4 (4 voturi)    
           Trist... (Marţi, 17 iulie 2012, 18:52)

           MariusGh [utilizator] i-a raspuns lui buji

           Stiu prea bine de marea masa, excelent spalata pe creier, telespectatori ai antenei 3, oameni care zilnic inghit propanganda domnului Voiculescu si a celor multi pe care Voiculescu ii reprezinta, iar aici sa nu ne facem iluzii, Voiculescu nu incearca sa scape de DNA doar pentru el, sunt multi la mare risc de a face puscarie, care dupa arestarea lui Nastase sunt 100% fermi in a arunca tara in haos doar pentru a se salva. Recent, poporul grec a dat dovada de mare responsabilitate, inteligenta si maturitate politica, cand a ales sa voteze tot pentru guvernarea care a mers si va merge in continuare pe austeritate. Au inteles prea bine mesajele Germaniei, si sper ca si poporul roman sa o faca, nu de alta dar ce face puterea acum este TERIBIL pentru Romania si nu o pot descrie in cateva cuvinte pe un news feed. Spun "Spor la vot" indiferent de alegerea pe care fiecare roman o va face pe 29, putem trimite un mesaj clar partenerilor ca suntem o tara demna de UE, o tara care intelege ce se petrece pe scena politica, ...sau NU... iar ca societate ne meritam pe deplin soarta.
       • +13 (15 voturi)    
        M-ai terminat!! (Marţi, 17 iulie 2012, 13:01)

        potaissa [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

        Tu chiar esti de la oras????
       • +6 (6 voturi)    
        un ultim raspuns! (Marţi, 17 iulie 2012, 15:29)

        buji [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

        Daca"te dai instruit"poti,sper,sa apreciezi un citat din Nicolae Iorga,anume"De multe ori taci findca esti convins de ignoranta(prostia-in original!)adversarului"In rest,numai tacere!
       • +5 (5 voturi)    
        Isteztule (Marţi, 17 iulie 2012, 17:22)

        yvon [anonim] i-a raspuns lui Colonel

        vino si in bacau si sa vezi borduriada comandata de pnl-istul stavarache,tot cu bordurile lui videanu?
     • +25 (27 voturi)    
      hahai (Marţi, 17 iulie 2012, 11:54)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

      aveti probleme serioase sa acaparati toata puterea in stat. ati venit de aproape 3 luni si nu ati facut nimic din ce ati promis.
      Ati venit de 2 luni si nu ati aratat pana acum ce a furat pdl-ul asa cum ati promis in campanie. doar vorbe. vrem sa vedem contracte, sa vedem acte ilegale sa se depuna la dna. nu vorbe.
      si da, comisia are dretate, ce a facut ponta nu este un plagiat. un plagiat inseamna sa priei idei din alte lucrari dar sa le pui in alt format si scris cu alti termeni. ce a facut ponta se chiama copy/paste in adevaratul sens al cuvantului. jignesti pana si plagiatorii cand spui ca ponta a plagiat. nu nene, n-a plagiat, a folosit tastele ctr, p si v ca sa-si scrie lucrarea de doctorat.
      videanu n-a pus nicio bordura de la el. dovada cea mai clara ca dupa un mandat al lui oprescu nu a venit cu contracte sa ne demonstreze asta. voi nu intelegeti ca totul este o manipulare ordinara. doar tipa dar nu vezi nimic care sa sustina afirmatiile lor. absolut nimic.
      iar in ceea ce priveste base, nu stiu cati se pot mandri ca la 30 si ceva de ani sa fie comandatul unuia din cel mai mare vas din Romania. nu stiu ce curs de perfectionare al lui ponta poate echivala cu abilitatea de a conduce nave de mare tonaj...
      nu mai exagerati ca oameni mor ca ma uit pe strada si strazile sunt aglomerate de masini, iar mall-urile sunt pline aproape in fiecare zi. salariul mediu este mai mare decat era in 2004 cand a venit basescu si atunci nu mura nimeni de foame.
      m-am saturat de manipularea ieftina pe care o faceti. nici macar sa plagiati sau sa manipulati nu stiti :)
      • -11 (19 voturi)    
       Eu nu am nici o problema (Marţi, 17 iulie 2012, 12:33)

       Colonel [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

       USL a venit de 3 luni si a facut 2 lucruri POLITICE pe care le-a promis: a salvat UMF Tg Mures si l-a suspendat pe Basecu. Economic, au fost prezentate ieri destule.

       Acum sa le luam pe rand:

       1. o fi Base bun conducator de nava, dar a dat foc unui port intreg. Si nu-ti trebuie doctorat sa conduci o nava, iti trebuie insa daca vrei sa proiectezi una. El e doar un utilizator.

       2.Cine a fost la guvernare din 2004 ? Nu cumva PNL, pe care ii injura Basescu, sunt cei care au guvernat de au facut salariul mediu mai mare decat in 2004? Cine a sustinut guvernul PNL ? Daca imi aduc bine aminte, a fost sustinut de PSD, in timp ce PDL si Basescu injurau.

       3. Din 2008, de cand avem PDL la guvernare, poti sa imi zici lucruri bune pe care le-au facut ? Daca imi explici urmatoarele lucruri, promit sa votez NU la referendum: de ce s-a facut lant uman in jurul urnelor de vot ca sa se repete alegerile pentru CCR de o gramada de ori, pana cand a reusit PDL sa-si bage omul, desi pierduse initial. Ti se pare grav ce a facut Anastase cand a impus legea pensiilor fraudand numarul voturilor in parlament ? Ti se pare in regula ce se intamplase la UMF Tg Mures ? Nu mai inventati subiecte aberante. Ce am zis eu sunt lucruri concrete la care vreau explicatii.
       • +2 (6 voturi)    
        nimic concret (Marţi, 17 iulie 2012, 13:41)

        F@r [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

        Nimeni nu discuta nimic concret. Se ascund dupa povesti cu plagiaturi, justitie, bolsevism, senile.
        Nimic concret.
        Au adus tara asta intr-o groapa, si acum discuta despre plagiat.
        Masuri economice, financiare? Hai sictir!
        Recesiune? Mira-m-as, atat timp cat refuzam sa intram in criza!
        Telefoane, SRI, STS, inregistrari, dosare, si abuzuri cu bani publici imprumutati. Mergem in continuare pe linia asta.
        Nimeni nu vede ca in ritmul asta mai ajungem la o tura de taieri de salarii (recesiunea nu poate fi oprita numai cu masuri de austeritate).
        Manelism, asta ne trebuie noua in continuare.
       • +8 (12 voturi)    
        mda (Marţi, 17 iulie 2012, 13:58)

        sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

        exact cum ai spus, doua lucruri politice. nimic economic. nici cresterea de 8% inca n-au dat-o au amanat-o cu 2 luni :)
        1. base n-a dat foc la port. hai nu exagera. asta e ca aia casa din miaileanu este de fapt un apartament. si iti garantez ca aia de proiecteaza o nava nu stiu s-o conduca cum o face un capitan adevarat. fiecare cu aptitudinile lui. base in plan profesional a ajuns la maximul meseriei lui. ponta inca incalca legi desi este procuror. diferenta de la cer la pamant.
        2. din 2005 pana in 2007 a fost pd +pnl. cota unica care a dus la cresteri de salarii a fost aplicata de catre ministru ionut popescu de la pnl si videanu de la pdl. primul nu mai este in pnl. de aici a pornit cresterea salariala din acea perioada. pnl dupa 2007 cand au scos pd-ul de la guvernare n-a mai facut NIMIC de dreapta. informeaza-te inainte sa atribui ceva actualului pnl.
        3. enumeram:
        - legea invatamantului
        - noul cod al muncii
        - codul civil neschimbat de pe vremea lui cuza
        - legea pentru mica reforma din justitie care a dus la cresterea vitezei in finalizarea proceselor.
        - echilibarea deficitului urias lasat de pnl-ul lui tariceanu de peste 5%
        - stabilizarea monedei nationale, a fost cea mai stabila din regiune.
        - tinerea sub control a somajului, unul din cel mai mic din zona.
        si mai sunt dar nu mai am timp sa-ti enumar.

        ce-a facut anastase a facut anastase si ati schimbat-o. trebuie sa plateasca mai multi pt asta?
        ufm targu mures a fost corecta. uita-te prin europa sa vezi o gramada de exemple in acest sens. nu era nimci iesit din comun. si punem pariu ca dupa alegerile din toamna, daca au nevoie de voturile udmr-ului vor reveni. totul este politic. cat nu au nevoie de voturile lor o sa ai impresia ca asa simte usl-ul.:)
        ce a fost cu votul de la ccr nu mai stiu. ideea e ca actuala majoritate din parlament are majoritate prin oamenii numiti de ei.
        si asta se intampla de pe vremea cand erau in opozitie. nu acelasi lucru s-a intamplat la tvr :)
       • +8 (8 voturi)    
        si inca ceva (Marţi, 17 iulie 2012, 14:27)

        sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

        mai sus spuneai ca mor de foame oamenii in Romania. poate-mi explici cum a ajutat HG-ul de la Targu Mures la asta? sau suspendarea lui base? daca mureau oameni de foame trebuiau sa faca ceva in privinta asta. ce au facut de aproximativ 3 luni in privinta asta?
        iti spun eu, au dus cursul euro in sus cu peste 4% si care or sa se vada in facturile celor ce mureau de foame.
        si au speriat investitorii de care aveam mare nevoie. a crescut somajul si deficitul s-a dus la gara. acestea sunt realizarile lor si aceste influenteaza nivelul de trai al populatiei, nu o sectie in limba maghiara :)
        nu vrei sa vezi. esti tipul de taliban de la latrine care crede ca base este vinovat de toate. au ajuns sa spuna ca euro creste din cauza ca base nu-si da demisia. dupa ce 8 ani a fost moneda cea mai stabila in regiune, brusc in ultmile luni creste tot din cauza lui base. nu-i asa ca au dreptate? :)
        sunteti manipulati rau de tot si nu vreti sa ganditi logic...
       • +1 (1 vot)    
        Ador chestia cu Anastase (Marţi, 17 iulie 2012, 18:04)

        ty [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

        Parca initial era vorba de o intelegere intre partide? Ai cumva detalii?
      • +4 (12 voturi)    
       Scuzama... (Marţi, 17 iulie 2012, 12:41)

       Mayhem [anonim] i-a raspuns lui sucaa

       Dar confunzi plagiatul cu parafrazatul. Practic acest copy/paste de care zici tu este asa zisul plagiat.
       • 0 (10 voturi)    
        Parafrazat (Marţi, 17 iulie 2012, 12:56)

        Colonel [utilizator] i-a raspuns lui Mayhem

        Nu parafrazezi cand copiezi text din legi sau din documente oficiale. Atunci ai face ceva de condamnat. Ele trebuie copiate asa cum sunt, iar precizarea sursei nu e obligatorie.
       • +9 (9 voturi)    
        nu te scuz (Marţi, 17 iulie 2012, 14:29)

        sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Mayhem

        parafrazatul se face cu ghilimele si mentionarea sursei. exista pasaje care nici macar la sfarsitul lucrarii nu sunt amintite desi acolo apar lucrarile studiate, nu parafrazate:)
        ponta a facut copy/paste in adevaratul sens al cuvantului oricat ar incerca sa minta.
       • +1 (1 vot)    
        Eeeei, tot e bine... (Marţi, 17 iulie 2012, 23:05)

        Jane Doe [utilizator] i-a raspuns lui Mayhem

        ca n-a ''parafrazat'' o intreaga lucrare, cap - coada! :d Copy / Paste are, totusi, un merit: a facut efortul de a mixa / parafraza / copia mai multe lucrari. Asta cere efort :)
     • +15 (17 voturi)    
      nu gandesti (Marţi, 17 iulie 2012, 11:59)

      Catalin [anonim] i-a raspuns lui Colonel

      tu nu faci diferenta intre securitate ( a asigura) si politie politica. Te rog sa faci diferenta intre politia politica si turnatorii ei ( voiculescu) si serviciile de securitate(care apara tara si implicit locuitorii acesteia)
      • -11 (15 voturi)    
       Securist (Marţi, 17 iulie 2012, 12:48)

       Colonel [utilizator] i-a raspuns lui Catalin

       Folosesc termenul securist pentru a descrie inscenarile pe care le fac Basescu si ai lui ca sa-i decredibilizeze pe adversari. Daca inscenarile au ajuns la un astfel de nivel, incat si serviciile secrete sa fie implicate, ce sanse are un om de rand intr-un astfel de stat, daca intra in conflict cu ciuma portocalie ?
       • +8 (8 voturi)    
        Esti bolnav omule! (Marţi, 17 iulie 2012, 13:11)

        Marian [anonim] i-a raspuns lui Colonel

        Tu si alti cativa aveti cate 5-10 postari la fiecare articol care aduce informatii despre USL. Probabil esti vreun bugetar care nu are ce face pe la servici. Luati-va pastilele!
      • +12 (12 voturi)    
       Las-o jos ca macane!!!! (Marţi, 17 iulie 2012, 13:11)

       vizitiug [utilizator] i-a raspuns lui Catalin

       Colonele mai aburi lumea!!!
       1.Cretin Antonescu a fost dovedit ca si colaborator a securitatii de CNSAS odata cu doamna Mona Musca, dupa ce Basescu a trimis toata(sau cat a mai ramas) arhiva de dosare la CNSAS!!!!
       2. Ca sa intelegi diferenta dintre politie politica si securitate e o aberatie inventata de fostii securisti! Securitatea ERA POLITIA POLITICA!!!! Cu asta se ocupa securitatea!!!!
       • -1 (1 vot)    
        prietene, cea ce faci tu ... (Marţi, 17 iulie 2012, 20:42)

        Marse [anonim] i-a raspuns lui vizitiug

        ... se cheama minciuna si calomnie cu buna shtiintza. Crin Antonescu o avea scaderile lui, dar ascendentul lui covarshitor asupra lui Basel este ca nu a turnat, nu a furat (Basel a factu de-astea din plin), nu a intretinut relatii homosexuale, nu a ... Mai tzii minte cand l-a pus in genunchi pe Basel, la Cluj, in campania din 2009 ? Din pacate, contracandidatul din turul doi, era un ofitzer de securitate mai mic in grad decat Basel ...
        • 0 (0 voturi)    
         Crizel nu a furat (Miercuri, 18 iulie 2012, 6:13)

         florinb1 [utilizator] i-a raspuns lui Marse

         doar si-a luat casa in Primaverii din salariul de parlamentar
     • +15 (17 voturi)    
      Colonelul vuvuzela (Marţi, 17 iulie 2012, 12:12)

      cineva [anonim] i-a raspuns lui Colonel

      Nu numai ca ai fost atat de naiv incat sa crezi ca aceasta comisie este independenta si analizeaza cazul serios dupa scandalul cu Pop care a distrus comisia dar mai si vi sa dai si cu vuvuzela pe aici. Nu inteleg ce legatura au cele doua teme. Ponta a plagiat, nu e nici un dubiu, insa nu vad legatura cu Basescu. Iti propun sa te duci prin Grecia sa vezi ce bine traiesc aia din banii pe care NU ii au. Acum sunt datornici si sunt OBLIGATI sa isi inchida spitalele si sa taie salariile. Ia vezi daca lor le place situatia de acum si daca nu ar fi vrut sa faca niste modificari mai de mult dar mai mici. Traiesti din cati bani ai nu din cati bani crezi tu ca ai merita.

      Iti propun sa te uiti ( nu e greu ai internet ) si tu la doctoratul lui Ponta si la comparatia ei cu cartile mentionate si citeste metodologia de doctorat. O sa vezi ce simpla e concluzia avand in vedere cat de primitiv e copy-paste-ul.

      Inchei cu un sfat: gandeste pentru tine si nu lua preconceptii de la TV fara sa ai argumente pentru ele. Si mai incet cu vuvuzela ca nu asa iti transmiti sau iti comunici ideea, ci prin argumentare si deductie logica.
      • -9 (13 voturi)    
       Datorie ? (Marţi, 17 iulie 2012, 12:37)

       Colonel [utilizator] i-a raspuns lui cineva

       Legatura e ca se stie de unde au pornit atacurile si se stie ca prima comisie nu numai ca nu avea drept legal (de cand a format-o PDL) sa se implice, dar mai era si numita politic (de PDL). In acest clar este evident ca s-a dorit doar un atac politic la adresa lui Ponta. Daca nu vezi legatura, ai o mare problema. M-am uitat la doctorat si am vazut copiate text de lege si din documente oficiale. Tie iti e greu sa citesti legislatia si regulamentele de la vremea respectiva, inainte sa zici ca orice lucru copiat e plagiat ? Tu iei preconceptii de pe Hotnews, site declarat pro basescu si imi zici mie sa nu ma uit la televizor ?

       Si apropo, cat e datoria statului dupa guvernarea PDL ? Ca tot ziceai de Grecia si de trait din banii pe care nu-i avem.
       • +9 (11 voturi)    
        ??? (Marţi, 17 iulie 2012, 13:03)

        maxi rodrigues [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

        Serios???
        Nici macar Ponta n-a sustinut ca a copiat doar texte de legi. El a recunoscut ca a copiat din cartile altora, fara sa-i citeze, ci doar a preferat sa-i adauge la bibliografie.

        Mai colonele. mai usor cu manipularea.

        Cat despre datorie, uite aici: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2186rank.html

        Ti se pare un site credibil acesta al CIA? De acolo poti vedea ca Grecia e pe locul 4 - 165% procentul datoriei publice fata de produsul intern brut (GDP), in timp ce Romania e pe locul 77 - cu 36.8% procentul datoriei publice fata de GDP. As spune ca stam cu mult mai bine decat alte state, nu?
       • +9 (9 voturi)    
        Colonele, ai prea mult timp liber (Marţi, 17 iulie 2012, 13:06)

        Grigore [anonim] i-a raspuns lui Colonel

        poate esti un fost colonel, poate ca n-ai reusit sa iti dublezi salariul inainte de a iesi la pensie.. se mai intampla.
        Sigur, dupa tine plagiatul nu e plagiat, abuzarea constitutiei e legala chiar si cursul Eur/USD e din ce in ce mai mic.
        Recomand un dus rece si o privire in oglinda ceva mai lunga in care sa te analizezi pe tine ..
        Poate ne zici si noua ce ai remarcat.
        Succes!
       • +8 (8 voturi)    
        Sa auzim! (Marţi, 17 iulie 2012, 13:07)

        Calin_file_de_dosar [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

        Ia spuneti, tovarase colonel, ce lege facea posibila/legitima plagiatul in 1999-2003?
        Vreau sa vad; legea nr, din anul, paragraful, aliniatul...

        Va astept cu netarmurit interes!
       • +10 (10 voturi)    
        Comisia anonima... (Marţi, 17 iulie 2012, 13:13)

        Chiar Eu [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

        Sa vedeti ce scrie in Gandul despre comisia secreta care da comunicate nesemnate: http://www.gandul.info/news/subcomisia-fantoma-care-a-anuntat-ca-ponta-nu-a-plagiat-membri-la-secret-document-nesemnat-petru-andea-cne-acesti-experti-nu-fac-parte-din-consiliul-national-de-etica-9873126
       • +8 (8 voturi)    
        scurt (Marţi, 17 iulie 2012, 13:27)

        Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

        Datoria a fost facuta in perioada PDL in baza deficitului bugetar facut in perioada PNL.
        Sau ai uitat cum Tariceanu spunea la TV ca deficitul bugetar poate fi pana la 15% si ca in timpul lui nu s-a depasit 5%?
        Plagiatul este plagiat. Punct! A fost confirmat de una din cele mai vechi reviste stiintifice din lume.

        Inca ceva: spuneai mai sus ca un comandant de nava nu trebuie sa aibe doctorat ca sa comande o nava. Tinand cont ca alias-ul tau este colonelul asta totusi inseamna ca habar nu ai ce inseamna structuri de comanda si responsabilitatea pentru comandant.

        Esti strict fie un spalat pe creier de antene care nu accepta argumente fie un postac pe bani,
        Mult succes in cariera!
     • +9 (11 voturi)    
      generale las-o mai moale (Marţi, 17 iulie 2012, 12:34)

      coco [anonim] i-a raspuns lui Colonel

      Nu este atat de greu sa faci o lucrare, copy+paste.
      Technic carlanul n-a plagiat dar practic a scris-o fraierul ala dupa lucrarea lui, a schimbat prima pagina cu numele lu VP, a schimbat indrumatorul AN si asa a ajuns carlanul medic. Cum posibila doamna ministra nu stie unde este Stanford nici carlanul nu a trecut pe la facultate sa-si faca lucrarea de doctoratul.
     • +7 (11 voturi)    
      Repetento?! (Marţi, 17 iulie 2012, 12:51)

      Humpty Dumpty [anonim] i-a raspuns lui Colonel

      Ai gresit persoana dragul meu. Cel de cari zici ca a repetat anii de facultate si nu a facut nimica constructiv toata viata e stimabilul presedinte interimar, Crin Antonescu.

      Da' prosti mai suntem ca romania, sa-l slavim pe unul care nu a excelat in nimica (a, da, a fost olimpic la istorie) si pe altul care a facut ceva sa-l infundam pt ca nu a avut libertatea sa puna in aplicate celelalte planuri:
      - unde e parlamentul unicameral (aaaa, nu a vrut parlamentul)
      - unde e marirea de 25 (aaaa, intradevar nu sunt bani la buget de pensii si salarii, de astea mergem iar la FMI).

      Cand ai sa intelegi ca oamenii din fruntea tarii sunt niste instrumente pe care TU le-ai pus acolo sa-ti faca TIE treaba. Aici nu e ca la meci, sa tii cu echipa favorita, sa fii fan al nu stiu carui politicial, sa te vezi "reprezentat" de el. Nu am nevoie sa fiu reprezentat de nimea in parlament - i-am trimis pe aia acolo ca salariati ei mei, sa-mi fac treaba pt care ii platesc. Daca as fi la vre-o emisiune TV cu vreunul i-as vorbi numai la per tu, nu conteaza ca's doamne sau domni.

      ... da ei is VIP, ei sunt imuni, masina lor trece cu prioritate pe cand mujicii tre sa traga pe dreapta, la el salvarea intra in curte sa-l ia, iar masina politiei parcheaza in afara curtii, la el se asfalteaza strasa in fata casei a doua zi dupa ce ajunge interimat (Antonescu) iar noi exersam mersul sherpuit pe strazi.
     • +11 (15 voturi)    
      Iti trebuie inteligenta (Marţi, 17 iulie 2012, 12:53)

      fefe [anonim] i-a raspuns lui Colonel

      ca sa intelegi ca spitalele s-au inchis pentru ca oameni care nu sunt in stare decat sa copieze de la altii au ajuns in functii de conducere. Inclusiv prim ministru. Dar la postacii platiti de USL-asi inteligenta nu e prima calitate.
     • +8 (8 voturi)    
      ... (Marţi, 17 iulie 2012, 13:11)

      John.Doe [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

      Lasa ca am trecut eu prin scoli si stiu ce inseamna o lucrare de diploma si ce inseamna sa plagiezi si daca nu te-ai obosit sa arunci o privire peste lucrarea lui Ponta, care ii publicata online, atunci iti spun eu ca a plagiat.
     • +2 (2 voturi)    
      Esti tare colonele (Marţi, 17 iulie 2012, 17:51)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

      Vrei sa cred ca nu mai poti de grija saracilor din Romania. Ai cumva pensie speciala?
   • -73 (83 voturi)    
    revoltă (Marţi, 17 iulie 2012, 10:28)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    Plagiatul ordinar al lui Ponta este revoltător pentru orice om, cu atât mai mult pentru Traian Băsescu, care a căutat de fiecare dată să fie original în rapoartele sale către Securitate.
    • +39 (41 voturi)    
     hmm (Marţi, 17 iulie 2012, 10:41)

     st-an [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     dar de unde sti? tu erai ala care le citea??

     sunteti jalnici!!
    • +4 (16 voturi)    
     Nu-i mai dati minusuri (Marţi, 17 iulie 2012, 11:22)

     m [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

     E chiar amuzanta afirmatia... incrancenatilor
     • +6 (8 voturi)    
      partial (Marţi, 17 iulie 2012, 11:59)

      Toiu [anonim] i-a raspuns lui m

      Eu sunt de acord cu o afirmatie a acestei fantomatice Comisii: "este comparabila din punct de vedere al acestor cerinte cu alte teze de doctorat sustinute in acea perioada".
      • +11 (13 voturi)    
       comentariu (Marţi, 17 iulie 2012, 12:32)

       luky [anonim] i-a raspuns lui Toiu

       adica plagiatul din 2003 este mai putin decat plagiatul din 2012
       domnilor suntem in afara oricaror standarde de corelucctitudine si moralitate
      • +9 (9 voturi)    
       si eu (Marţi, 17 iulie 2012, 12:42)

       catri81 [anonim] i-a raspuns lui Toiu

       m-am distrat copios la afirmatia lor.
     • +5 (5 voturi)    
      Subscriu (Marţi, 17 iulie 2012, 13:09)

      Gamma [anonim] i-a raspuns lui m

      Nasol cu incrancenarea asta , nu e de bine. Dar ii inteleg si pe posesorii de diplome de la noi , Ponta practic le-a luat titlul (nu mai face 2 bani in vest ).
    • +11 (13 voturi)    
     neatza mazeto.... (Marţi, 17 iulie 2012, 12:07)

     un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     tot 0 argumente... si cate o glumita nu?
     nu te-au promovat inca?
     meriti sa stii
    • +6 (10 voturi)    
     intrebare (Marţi, 17 iulie 2012, 12:13)

     Catalin [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

     /// . trupele anti-tero fac servicii de securitate . deci sunt securisti. exista terorism economic( chiar exista, cerceteaza) si implicit sisteme ce se opun acestor " teroristi" . Personal am doar o intrebare ; Sunt buni sau rai cei ce-ti apara curul ?
   • +45 (47 voturi)    
    Am inteles (Marţi, 17 iulie 2012, 11:01)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    O comosie din care faceau parte si vreo 6 academicieni este desfintata in timp ce analiza teza de doctorat a lui Ponta. Concluzia ei: 85 de pagini copiate din alte lucrari.
    O alta comisie careia i s-a suplimentat numarul de membri inainte de intrunire a spus ca Ponta nu a copiat.
    Eu am inteles asa: lucrarea lui Ponta este de o inestimabila valoare.
    • +21 (23 voturi)    
     plagiat=furt (Marţi, 17 iulie 2012, 11:14)

     Alberta [utilizator] i-a raspuns lui ty

     Eu am inteles ca se face orice,se aduna si se schimba comisii doar pentru ca sa acopere plagiatul Ponta! Ne-am acoperit cu rusine! Iar aceasta "abramburica" cu ineptiile si pilele ei,a distrus invatamantul! "Noroc cu Liviu Pop ca l-a mai adus pe fagasul dorit"
    • -15 (19 voturi)    
     adevarat (Marţi, 17 iulie 2012, 11:25)

     catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui ty

     este adevarat dar uiti ca si acolo comisia tehnica de specialitate a refuzat sa faca analiza tezei de doctorat asa ca cei din forul superior au dat un verdict.. ceea ce surprinde este ca acea comisie din care faceau parte oameni de certa valoare nu era compusa din specialisti in drept.. este cel putin hilar sa il pui de un umanist sa se uite pe o lucrare de real si invers
     • +13 (15 voturi)    
      specialisti in drept? (Marţi, 17 iulie 2012, 12:17)

      postacu [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

      Daca era vorba de un plagiat subtil, de idei de exemplu, atunci cu siguranta ca doar niste specialisti in drept puteau sa dea un verdict. Insa nici un moment nu s-a pus problema ca ar fi un astfel de plagiat care sa necesite o analiza facuta de specialisti in domeniu, ci este vorba de cea mai barbara forma de plagiat posibila: Copy-Paste. Iar acest tip primitiv de plagiat poate fi identificat pana si de catre cei care inca n-au dat bac-ul. S-o mai lasam pe asta cu "in anumite domenii poate ca este uzual sa se preia zeci de pagini din lucrarile altora fara a indica in vreun fel ca acele zeci de pagini nu apartin autorului si nici care este sursa lor, deci sa lasam specialistii acelor domenii (numiti in comisia de analiza de catre o institutie condusa chiar de catre cel vizat de ancheta) sa se pronunte". Cum vi s-ar parea ca un interlop (Bercea Mondialul, sau clanul camatarilor de ex.) sa numeasca el insusi (sau banda lui) procurorii si judecatorii care sa se ocupe de dosarele lor de infractiuni, pe motiv ca e nevoie sa se pronunte niste "specialisti"? Insasi madam Pippidi sustinea ca universitatile noastre colcaie de doctori si profesori plagiatori. Era oare greu pentru USL sa gaseasca niste "specialisti" care aveau si ei probleme la fel de grave sau mai grave decat Ponta in legatura cu operele lor stiintifice?
    • +21 (23 voturi)    
     :) (Marţi, 17 iulie 2012, 11:27)

     maxi rodrigues [utilizator] i-a raspuns lui ty

     Ponta seamana tot mai mult cu raposata Ileana...

     As adauga: pot sa accept niste argumente daca sunt documentate. Se vede chiar din formularea deciziei minciuna:
     "Teza de doctorat [...] respecta cerintele academice din acea perioada".

     Nu se face referire la nici un fel de documente publice (legi, hotarari, norme), ci doar la niste cerinte academice. Acestea, nu am nici un fel de indoiala, nu pot fi verificate in nici un fel. Sau, daca ai intreba pe cineva din mediul academic, probabil ca ii este prea frica acum sa mai vorbeasca. Sa vedem...
     • +11 (13 voturi)    
      pai lege ne trebuie? (Marţi, 17 iulie 2012, 12:17)

      Catalin [anonim] i-a raspuns lui maxi rodrigues

      pe modelul : Daca atunci avea voie sa fure , atunci e ok.
     • +6 (8 voturi)    
      da (Marţi, 17 iulie 2012, 12:25)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui maxi rodrigues

      Este foarte clar ca nu se poate compara nici macar cu coana Leana,aceea nici macar nu a fost contestata,de straini.Dar nu-i nimic Victoras,vine perechea ta in prostie,da un edict prezidential si ai scapat de acuzatia de plagiat!Ca de,daca nu ne ajutam noi intre noi atunci cine?Lasand gluma deoparte,indiferent ce veti face voi Victoras,strainii,caci de la ei a plecat te vor privi tot ca pe un hot intelectual! Nici noi,cei ce am scapat cu creierul nespalat,nu te vom putea privi altfel! Pentru noi,astia care refuzam baia creierului, nu esti decat un "pui de Corbu"! Niciodata nu vei scapa de aceasta imagine a slugoiului lui A.Nastase!
      • +1 (1 vot)    
       Ponta (Marţi, 17 iulie 2012, 19:51)

       danabanu051253127793701 [utilizator] i-a raspuns lui hot news

       plagiatul ca plagiatul,dar cred ca are deja un sindrom obsesiv,nu scoate 2 vorbe fara alte 5 legate de pdl si basescu,,,o s-ajunga sa-l intrebe cineva cum il cheama si el sa raspunda "PDL Basescu".ce spun psihologii/psihiatrii?
    • -3 (7 voturi)    
     Nu ai inteles (Marţi, 17 iulie 2012, 12:39)

     Colonel [utilizator] i-a raspuns lui ty

     Comisia aia nu avea dreptul si nici obligatia legala sa se bage in asa ceva. In plus, era numita si politic. Este evident ca s-a implicat pentru atacuri politice si atat. Citeste legea sub care activa comisia si o sa iti dai seama.
     • +5 (5 voturi)    
      numita politic??? (Marţi, 17 iulie 2012, 13:32)

      Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

      poti dovedi asta?
      Nu de alta dar toti membrii erau apolitici, chiar erau academicieni si in plus mai erau si sefi de catedre in invatamant.

      In plus daca acea Comisie este abilitata sa ceara acordarea titlului de doctor, de ce nu ar fi abilitata sa si ceara retragerea titlului?
     • +1 (1 vot)    
      Domnu Colonel (Marţi, 17 iulie 2012, 21:54)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

      Adica 13 academicieni constituiti intr-o comisie desfiintata in timpul intalnirii nu aveau dreptul dar o comisie "secreta" are ttot dreptul din lume, nuu ? Asta e din manualul scolii de colonei GRU ?
   • +15 (17 voturi)    
    concluzie: cum de Ponta nu le are cu logica? (Marţi, 17 iulie 2012, 11:32)

    MG [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    concluzie: cum de Ponta nu le are cu logica?

    Daca este DOCTOR in drept, de ce isi bate joc de constitutie si modifica atributiile curtii constitutionale si institutia referendumului prin.. ordonanta de urgenta?
    Cat de slab pregatit sa fie sa-si permita asa ceva?

    A orchestrat o lovitura asupra institutiilor statului nerespectand decizia curtii constitutionale cu privire la bruxelles, a trecut marlaneste monitorul oficial de la parlament in subordinea sa, a pus o marioneta in locul avocatului poporului etc etc
   • +2 (6 voturi)    
    Rusine Intr-adevar (Marţi, 17 iulie 2012, 11:57)

    1st_gica [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    Chiar daca nu a plagiat desi sunt sceptic , cine o sa-l mai creada in Europa dupa toate cele facute ? Poate Merkel :)).
    Victoras ca om politic in tara si strainatate valoare ta = 0,

    cu respect ptr a ta demisie

    Gica
   • +3 (7 voturi)    
    colonello ! (Marţi, 17 iulie 2012, 12:08)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    scuzati'i va rog pe cei cu minusuri.
    n'au simtul umorului !
    nu mai glumiti atat de ..pe fatza , fiti mai subtil.
   • +6 (8 voturi)    
    pardon, (Marţi, 17 iulie 2012, 12:08)

    lucyan [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    rusine ponta, ca a mai spus o minciuna in direct," am plagiat doar 30 pagini din 400, e atat de grav?"
    ce dracu, nu putea sa se puna de acord cu comisia tehnica?
    nu inteleg de ce nu se cauta conferinta de presa in care recunoaste acest lucru, nu ar mai fi nevoie de nici o comise tehnica care sa verifice daca il tin balamalele pe ponta dupa 29 iulie... au daca calculatorul in care si-a facut lucrarea avea revizia tehnica la zi...
    asa popor, asa conducatori! ne mai miram ca tinerii din ziua de azi nu invata, macar sa ia bac-ul, pentru ce le trebuie, oricum nu au loc de asemenea oameni, care si-au plagiat si cumparat diplomele, institutiile statului sunt pline de persoane cu faculati facute la ID...
    am ajuns de rasul curcilor...
   • +4 (8 voturi)    
    Tre sa fii orb tare (Marţi, 17 iulie 2012, 12:42)

    Humpty Dumpty [anonim] i-a raspuns lui Colonel

    Tre sa fii orb tare sa nu vezi cum si-a aranjat decizia asta Ponta - doar s-a publicat peste tot cum s-a rezolvat cazul plagiatului.

    Aaaa... scuze, la Antena 3 nu s-a prezentat nimica.

    Iar cat proveste Basescu: ce legatura e intre una si alta?! Pana acuma era Funeriu vizat, pt ca vezi tu, era singuril cunoscut cu ceva conexiuni cu revista Natura (maare bou tre sa fii sa zici "revista Natura" in zeflemea, cand vorbesti despre a 3 revista de stiinta din lume). Acuma binenteles e Basescu vinovat si de asta.
    Treaba cu Dottore a lamurit-o chiar Ponta cans a publicat certificatul de la cursurile din Spania... era acolo un "Dottore"... vezi stirea si nu mai bate campii.
   • +1 (1 vot)    
    lista dupa site-ul ancs (Marţi, 17 iulie 2012, 13:22)

    toro [anonim] i-a raspuns lui Colonel

    Oamenii din comisie sunt:

    Teodor Petrescu (preşedinte) Universitatea Politehnica din Bucureşti

    Virgil Muraru (vicepreşedinte) Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii Destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare

    Romiţă Iucu Universitatea din Bucureşti

    Doru Vladimir Puşcaşu CEPROCIM

    Nicolae Burnete Universitatea Tehnică Cluj

    Mihai Vladimirescu Universitatea din Craiova

    Petru Andea Universitatea Politehnica din Timişoara

    Victor Stoica Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti

    Horia Iovu Universitatea Politehnica din Bucureşti

    Florin Ionescu Steinbeis University Berlin

    Paul Dobrescu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative
    • 0 (0 voturi)    
     pai daca n-a semnat-o nimeni (Marţi, 17 iulie 2012, 14:26)

     toma [anonim] i-a raspuns lui toro

     iar presedintele nu este si cativa membrii sant demisionari inseamna ca decizia a fost data de femeia de serviciu si omul de la intretinere !
    • 0 (0 voturi)    
     comisie (Marţi, 17 iulie 2012, 19:54)

     danabanu051253127793701 [utilizator] i-a raspuns lui toro

     poate ar fi bine sa cunoastem si studiile membrilor comisiei,ca presedintele si vicepresedintele.....................
  • +52 (54 voturi)    
   nu se agata de titlu (Marţi, 17 iulie 2012, 10:37)

   gabi [anonim] i-a raspuns lui gopher

   Ideea e ca Victor Ponta a declarat de mai multe ori ca nu se agata de titlul de doctor si e gata sa renunte la el. Adica stie si el ca nu e tocmai in regula lucrarea...
   • +14 (16 voturi)    
    hahahaha (Marţi, 17 iulie 2012, 10:58)

    marcel [anonim] i-a raspuns lui gabi

    =))) cel mai tare comentariu=)) nici nu-i de mirare ca ai plusuri:))
   • +6 (8 voturi)    
    Doctor? (Marţi, 17 iulie 2012, 12:21)

    Catalin [anonim] i-a raspuns lui gabi

    DA. Beleaua e ca titlul de Doctor se agata de el.
  • +21 (23 voturi)    
   "tehnica" (Marţi, 17 iulie 2012, 11:00)

   RoMaLeS [utilizator] i-a raspuns lui gopher

   sa vedem ce functii vor ocupa membrii....
   • +9 (11 voturi)    
    @ HOTNEWS (Marţi, 17 iulie 2012, 11:54)

    vvvali [utilizator] i-a raspuns lui RoMaLeS

    Pentru linistea noastra sufleteasca va rugam sa faceti o ancheta: cine sunt cei care au decis ca nu este plagiat (nume +functia+profesie)sa vada toata lumea academica si studenteasca care au mancat kkt si gura nu le PUTE!
  • +14 (16 voturi)    
   Confuzie?? (Marţi, 17 iulie 2012, 11:03)

   Roman, diaspora [anonim] i-a raspuns lui gopher

   Nu cumva asta era "draftul" primit de la USL pentru concluzia ce trebuia data publicitatii? Stiti, propagandistilor de partid le trebuie totdeauna fituici cu coordonatele de incadrare. Domnilor, mai asteptati nitel si va veni cu siguranta un "draft" de la UE care va suna a pustiu....
   Oare nu se gaseste nimeni care sa-i spuna lui Ponta cat de rau face prin asta intregului sistem de invatamant, ce "model" este pentru toti copiatorii, plagiatorii, hotii etc. care vor incearca sa se ascunda sub cazul asta? Se gandeste cineva cu cata suspiciune sunt chiar acum priviti actualii doctoranzi, masteranzi, cercetatori si toti posesorii de titlu in strainatate?? Consilierul american n-are nimic de spus sau il indeamna sa dea mai tare cu capul in zid? Studenti, iesiti in strada si aparati-va DEMNITATEA!!
   • +1 (1 vot)    
    stii vorba ceea (Marţi, 17 iulie 2012, 15:18)

    pypy [anonim] i-a raspuns lui Roman, diaspora

    sefu-i sef si-n sant, dar nu mai e sef si de la zdup. dar nu-i nici un bai ponta, timpul nu iarta pe nimeni
  • +10 (12 voturi)    
   DESPICAREA FIRULUI IN... 44 ! (Marţi, 17 iulie 2012, 11:16)

   pointless man [utilizator] i-a raspuns lui gopher

   Cu asta se ocupa "intelectualii" nostri de doua decenii sub lozinca "nici asa, nici altminteri". Las atribuirea calificativelor la latitudinea cititorilor, adica acei romani pentru care principiul "tertium non datur" reprezinta insasi temelia oricarei gindiri normale precum ne invata Aristotel de 2300 de ani.
  • +18 (20 voturi)    
   ***** (Marţi, 17 iulie 2012, 11:22)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui gopher

   Asteptam sa ne arate aceasta Comisie, si paragraful legii care prevede ca nu trebuie puse nici ghilimele si nici trimiteri la subsolul paginii. Cand ne vor arata acel paragraf, o sa le dau dreptate.
   pana atunci nu.
   Acel pargraf nu are cum sa existe in nicio lege, indiferent ca legea e din 1980, 1990 sau 2003!
   Sa speram ca lumea academica nu va ramane indiferenta la acest abuz.
   Se pare ca cei de la Timisoara au condamnat deja aceasta "ciorna" sau sai spunem "draft" care-l scoate pe Ponta nevinovat ca un mielusel!
  • +13 (15 voturi)    
   semneaza VICTOR PONTA (Marţi, 17 iulie 2012, 11:25)

   coco1963 [utilizator] i-a raspuns lui gopher

   "DECIZIA" e semnata de numerosi "specialisti" cu acelasi nume : VICTOR PONTA
  • +7 (9 voturi)    
   nu e zmecherie (Marţi, 17 iulie 2012, 12:06)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui gopher

   e draftul.
   asa se obijnueste, se trimite intai ciorna nesemnata, sa nu se cunoasca la telegraf.
  • +6 (8 voturi)    
   poate acum intelegeti (Marţi, 17 iulie 2012, 12:25)

   simona [anonim] i-a raspuns lui gopher

   ca e cazul sa va alaturati Protestului Ghilimelelor... studenti, universitari, orice fel de oameni onesti, nu puteti sta cu mina in san cand ministru ameninta pe fata ca va desfiinteaza daca va faceti datoria de a constata o evidentza.

   e strigator la cer

   in fiecare seara, la piata victoriei, la Antipa, dupa ora 20.00.
  • +5 (7 voturi)    
   Dragi tovarasi si preteni (Marţi, 17 iulie 2012, 12:38)

   Dragu tovarasu [anonim] i-a raspuns lui gopher

   Daca se continua in manierea asta, putem probabil sa spunem adio de la recunoasterea diplomelor in strainatate. CE o sa mai insemne un doctorat facut in romania, in strainatate, dupa o decizie ca asta??? ma intreb si eu. Si da :), sa-ti fie rusine traian basescu
  • +2 (2 voturi)    
   Cine sunt membrii ? (Marţi, 17 iulie 2012, 13:09)

   slider [utilizator] i-a raspuns lui gopher

   Cine sunt membrii acestei comisii ?
  • +2 (2 voturi)    
   Troll definitie: (Marţi, 17 iulie 2012, 13:26)

   ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui gopher

   Comentator care distrage discutia de la subiectul articolului. Se va comenta comentariul sau.
   Fara suparare domnilor dar Colonelul v-a trollat.
 • +64 (66 voturi)    
  haideti mai fratilor (Marţi, 17 iulie 2012, 9:53)

  cristi_an [utilizator]

  terminati cu prostiile astea... toata lumea stie ca a plagiat. comunicatul vostru nu e valid decat in cotetul gainilor :)
  • +26 (28 voturi)    
   ****** (Marţi, 17 iulie 2012, 10:41)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

   Cred ca oamenii lui Ponta au scos aceasta petarda ca sa vada cum reactioneaza lumea. Daca ceilalti academicieni care au dat deja verdictul de plagiat vor tacea din gura, oamenii lui Ponta vor merge inainte cu neplagiatul.
   Daca se va face oarecare valva, probabil ca vor das un fel de verdict asa, in coada de peste, cum ca s-ar putea dar nu chiar e...ca legea, ca Tanda si Manda si bla bla bla.
   • +7 (9 voturi)    
    au luat atitudine (Marţi, 17 iulie 2012, 11:31)

    coco1963 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    semnati si voi pe http://www.petitieonline.com/demisia_premierului_victor_ponta_cerut_de_mediul_academic
 • +59 (61 voturi)    
  Incredibil! (Marţi, 17 iulie 2012, 9:55)

  Cristina [anonim]

  Nesimtirea dusa la maxim! Cum sa fie alte legi in 2003?????
  ponta este PLAGIATOR oricat ar incerca slugile din comisie sa schimbe acest lucru
  • +53 (55 voturi)    
   Cristina te contrazic! (Marţi, 17 iulie 2012, 10:33)

   Tase Rotta [utilizator] i-a raspuns lui Cristina

   "Teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice din acea perioada".
   Adica in 2003 toti PSD-stii aveau voie sa fure pe rupte, in consecinta si Ponta avea voie sa respecte "cerintele academice" ale PSD-ului. Deci, daca ai voie sa furi inseamna....... ca nu e furt!
   • +11 (13 voturi)    
    Prestigiu (Marţi, 17 iulie 2012, 11:03)

    Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Tase Rotta

    Mai mult decit atit. Insasi doamna Andronescu, ministrul invatamintului, gireaza aceasta comisie tehnica a Consiliului National de Ocrotit Diplome, Doctorate si Minarii Legale.

    Credeti ca ar putea gira o ilegalitate tocmai ministrul invatamintului ??!! Eu am incredere si in comisia tehnica, alcatuita din secretara, portar si electrician. Credeti ca acesti oameni si-ar minji prestigiul pentru 500 de lei prima ??!!
  • +24 (26 voturi)    
   Legea bunului simt (Marţi, 17 iulie 2012, 10:49)

   LoveRomania [utilizator] i-a raspuns lui Cristina

   Pai era legea bunului simt a lui antonescu "Va furam si zimbim si voi credeti va va dam voua, si ne votati"
   Dupa cum vezi Ponta zambeste, deci este clar ca a respectat legea lui Antonescu si nu a plagiat.
   Imi este scarba de ce fel vor sa faca aceasta tara cei de la USL

   Adevarul va fi hotarat de guvern, in curand se va schimba si legea gravitatiei, deoarece sa constatat ca in teza lui Ponta scrie altceva.
  • +5 (7 voturi)    
   Anul 2003 (Marţi, 17 iulie 2012, 12:59)

   Einstein [anonim] i-a raspuns lui Cristina

   Daca, inainte de 2003, eu as fi copiat ¨Teoria relativitatii¨, semnad-o cu numele meu si trecandu-l pe Albert Einstein la bibliografie, se numeste ca n-as fi plagiat.

   Excelent... Nu???
   • 0 (0 voturi)    
    Am ratat (Marţi, 17 iulie 2012, 18:27)

    Eucris [utilizator] i-a raspuns lui Einstein

    Am ratat o sansa extraordinara, acum imi dau seama, ce inseamna sa nu fi informat!
 • +42 (44 voturi)    
  Oh, ce surpriza! (Marţi, 17 iulie 2012, 9:55)

  Jane Doe [utilizator]

  Astia sunt domnii numiti de intermediarul de la Invatamant, inainte de analizarea tezei?! :)) Ei, acum merge altfel in strainatate, Ponta Paste... are 'dovada'

  Rusineeeeeeeeeeee!!!! :d :d
  • -43 (47 voturi)    
   Nici o numire (Marţi, 17 iulie 2012, 10:23)

   Colonel [utilizator] i-a raspuns lui Jane Doe

   Sunt cei care conform legislatiei in vigoare au dreptul sa se bage in asta, nu cum s-au bagat oamenii numiti de Funeriu, desi nici legislatia facuta de PDL nu le permitea. Nu judeci o lucrare dupa legile actuale, ci dupa legile sub care a fost facuta.
   • +29 (31 voturi)    
    furtul a fost si ramane dupa orice lege (Marţi, 17 iulie 2012, 10:29)

    romeo_ca_chis1257285690137 [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    pun presiune pe Universitatea Bucuresti.
   • +30 (32 voturi)    
    cauta definitia plagiatului! (Marţi, 17 iulie 2012, 10:35)

    Poanta@Gargara [anonim] i-a raspuns lui Colonel

    ce sa inteleg colonele, ca daca ai copiat in 2003 nu este echivalent cu un copiat din 2012???? ce se intampla acum este o palma pentru toti cei care si-au luat diplomele pe bune! a nainbii comisie tehnica, despre care nici nu stim ca exista , care nu are semnaturi date pe comunicat, a iesit sa dea cu bonux peste domnu' carlan. numai ieri, d-na abramburita ameninta Facultatea de Drept ca daca il scot ca a plagiat le inchide programul de doctorat! dar e mai bine asa, sa facem dottore pe banda la cantemir si la haret, ca de acolo ne vina cascavalul!
   • +25 (27 voturi)    
    de ce e nevoie de anumiti oameni? (Marţi, 17 iulie 2012, 10:37)

    gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    plagiatul este evident, se compara cele 2 texte si sare in ochi. nu ai nevoie de anumite competente ca sa stabilesti un plagiat. competente ai nevoie doar daca vrei sa notezi o lucrare, sa spui cat de buna si valoroasa e, atunci e important ca cei care judeca sa fie calificati in domeniu.

    pentru a stabili un plagiat atat de evident sunt suficienti si doi copii de 15 ani. daca ar fi fost ceva mai subtil ar fi fost mai greu de demonstrat plagiatul (adica daca ar fi citit lucrarea sursa si ar fi rescris ideile lucrarii insa cu cuvintele lui, cu alte frazari), abia atunci ar fi fost nevoie de specialisti in domeniu.
   • +17 (19 voturi)    
    citeste legea educatiei, nu te mai uita la Antene (Marţi, 17 iulie 2012, 10:42)

    slider [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    Ce spune Legea Educatiei Nationale

    Art. 168 - (5) Daca studentul-doctorand a indeplinit toate cerintele prevazute in programul de cercetare stiintifica si aprecierile asupra tezei de doctorat permit atribuirea calificativului "Excelent", "Foarte bine", "Bine" sau "Satisfacator" comisia de doctorat propune acordarea titlului de doctor, propunere care se inainteaza CNATDCU, spre validare. CNATDCU, in urma evaluarii dosarului, propune ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului acordarea sau neacordarea titlului de doctor.

    (7) Titlul de doctor se atribuie prin ordin al ministrului educatiei, dupa validarea tezei de doctorat de catre CNATDCU

    (8) In cazul in care CNATDCU invalideaza argumentat teza de doctorat, IOSUD primeste din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului o motivatie scrisa de invalidare, redactata in baza observatiilor CNATDCU. Lucrarea de doctorat poate fi retransmisa CNATDCU in termen de un an de la data primei invalidari. Daca lucrarea de doctorat se invalideaza si a doua oara, titlul de doctor nu va fi acordat, iar studentul-doctorand va fi exmatriculat.

    Art. 170. - (1) In cazul nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, intocmite, dupa caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etica si management universitar sau de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, poate lua urmatoarele masuri, alternativ sau simultan:
    a) retragerea calitatii de conducator de doctorat;
    b) retragerea titlului de doctor;
    c) retragerea acreditarii scolii doctorale, ceea ce implica retragerea dreptului scolii doctorale de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenti-doctoranzi.

    Hotararea de Guvern nr. 681/2011:

    Art. 50. - (1) In cazul nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala in organizarea si desfasurarea studiilor
    • +1 (5 voturi)    
     Tu ai citit ? (Marţi, 17 iulie 2012, 13:01)

     Colonel [utilizator] i-a raspuns lui slider

     Hotararea de Guvern nr. 681/2011 ? E in fata ta orbule, legile nu sunt retroactive. Asta nu are nici o importanta pentru teza lui Ponta. Textele din documente oficiale si legi se scriu cuvant cu cuvant, fara a fi alterate, fara a fi specificata sursa. Daca eu copiez textele oficiale de pe lucrarea lui Ponta si nu de pe documentele oficiale, nu trebuie sa-l mentionez pe Ponta in bibliografie pentru ca nu e contributie a lucrarii sale. Asta s-a intamplat! Acum toti repetentii sunteti specialisti in plagiate, doar puteti si voi sa cititi si sa comparati, nu ? Singura problema e ca nu stiti cum functioneaza treaba, in rest aveti toate competentele.
   • +19 (21 voturi)    
    Probabil ca nu v-a placut scoala... (Marţi, 17 iulie 2012, 10:43)

    Chiar Eu [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    Din clasa a 5-a de cand incepeau sa se faca la limba romana mult hulitele comentarii literare, erai invatat ca atunci cand vrei sa redai un fragment din opera pe care o comentezi sau al vreunui critic literar care a scris despre ea (va aduceti aminte de exprimari de genul: "Dupa cum spunea marele critic literar......"), pui ghilimele. Si nu aveai nevoie de nicio lege pentru asta. Chiar as vrea sa tiu si eu la ce lege va referiti. Ce lege exista acum care sa te invete cum e cu citatele?
    Discutia este absurda. Omul a copiat pagini intregeri, ba pe ici pe colo a mai si modificat expresii si cuvinte din pasajele copiate pentru a le face sa sune mai "profi". Vezi "http://www.contributors.ro/cultura/stilistica-plagiatului/".
    • -2 (4 voturi)    
     LEGE (Marţi, 17 iulie 2012, 13:02)

     Colonel [utilizator] i-a raspuns lui Chiar Eu

     /// legea si textele oficiale se copiaza fara alterare. Tu ai ramas in clasa a 5a cumva ?
   • +12 (14 voturi)    
    presupun ca ipoteza de lucru (Marţi, 17 iulie 2012, 10:45)

    sabin [anonim] i-a raspuns lui Colonel

    ca sunteti de buna credinta, domnule colonel.. chestia cu "legile din 2003" este o nuca in perete, pentru ca diferenta unica privitor la doctorat intre anii 2003 / 2012 se refera la obligativitatea de a avea sau nu un masterat. Daca doctoratul in sine era ok si nu plagierea acestuia era obiectul de analiza al onor comisiei, era altceva... plagierea insa este plagiere de cand lumea, in contextul acesta "tehnic" referirea la legile din 2003 dupa care pasami-te este corect sa fie judecata "capodopera", este o combinatie intre tactica sconcsului si a sepiei, e menita sa provoace greata si ceata, atat.
    • +3 (5 voturi)    
     PLAGIAT (Marţi, 17 iulie 2012, 11:25)

     mihail nica [utilizator] i-a raspuns lui sabin

     Si totusi se misca – Galilei

     Si totul se misca – E pur si mouve

     - aceste binecunoscute cuvinte au fost rostite de Galilei.

     Galilei afirmase in mod oficial ca pamantul se invarteste. La vremea aceea, Biserica, nu era de acord cu o asemenea afirmatie, pentru ca era in contradictie cu Scriptura. Trimis in judecata, Galilei a revenit asupra afirmatiilor sale, dar curajos si sigur ca ceea ce spune e adevarat, la sfarsitul procesului a rostit cuvintele: “E pur si muove”.

     Aceste expresie poate fi folosita atunci cand ti se dau tot felul de argumente pentru a te convinge de contrariul a ceea ce sustii, iar tu, ca sa arati totusi ca ramai la convingerea ta, inchei cu :e pur si muove.

     Cuvinte cheie: [tag]Galilei[/tag] , [tag]curaj[/tag], [tag]stiinta[/tag]
 • +37 (39 voturi)    
  halucinant (Marţi, 17 iulie 2012, 9:55)

  Octavian [anonim]

  Tara in care poti fura ca sa spui apoi ca nu e furt. Ca toata lumea o facea. Ca asa erau vremurile, doar nu era sa fii fraieri sa faci ceva pe bune. Scoala romaneasca de doctorat trebuie anulata, se pare. Imi pare rau ca am diplome de aici, atatia ani pierduri.
  • +19 (21 voturi)    
   ... (Marţi, 17 iulie 2012, 10:47)

   dragos234 [utilizator] i-a raspuns lui Octavian

   Ministrul Apararii din Germania, KT Gutenberg, 320 pe pagini plagiate, adjudecat locul 1. Presedintele Ungariei, Pal Schmidt, 200 de pagini plagiate, locul 2.

   Si locul 3, V Ponta, 85 de pagini plagiate. Scoala Romaneasca inca produce ceva de nivel european: Plagiat.

   Primii doi au demisionat, V Ponta va avea in Romania o cariera de succes, netulburat..


   Scandalul Severin din Parlamentul European.

   Au mai fost implicati: 1. un parlamentar austriac. Si-a dat demisia chiar in ziua in care a izbucnit scandalul.
   2. Un parlamentar din Slovenia. Si-a dat demisia a 2-a zi dupa ce a izbucnit scandalul.
   3. Un parlamentar roman, Severin, care nu si-a dat demisia nici pana astazi.

   Concluzia: Un obraz gros, negarea evidentei si a regulilor elementare de comportament sunt calitati de suucces ale hotului prins cu ratza in gura.
 • +43 (45 voturi)    
  O tara scuipata in fata (Marţi, 17 iulie 2012, 9:57)

  Stefi13 [anonim]

  O tara intreaga scuipata in fata de Victoras, Antonescu si Company. Nerusinarea lor n-are limite.
  Sa publice pe internet teza de doctorat odata sa putem judeca si noi daca e plagiat si sa-si dea demisia.
  • +18 (20 voturi)    
   uite aici teza (Marţi, 17 iulie 2012, 10:31)

   alex34 [utilizator] i-a raspuns lui Stefi13

   http://www.gandul.info/news/cazul-acuzatiilor-de-plagiat-la-adresa-lui-victor-ponta-analiza-pe-text-teza-de-doctorat-a-premierului-versus-cartea-profesorului-dumitru-diaconu-exclusiv-9762345


   doar cei care se informeaza numai de la TV inca mai cred ca Basescu i-a inscenat plagiatul...
  • +18 (20 voturi)    
   ... (Marţi, 17 iulie 2012, 10:32)

   dragos234 [utilizator] i-a raspuns lui Stefi13

   Numai de la 85 de pagini in sus e plagiat. Sub 85 de pagini copiate se accepta. :))
 • +28 (30 voturi)    
  cine face parte din comisie (Marţi, 17 iulie 2012, 9:57)

  RazvanLuca [utilizator]

  Sunt curios cine isi asuma decizia aceasta?
  Exista vre-un om care are curajul sa semneze asa ceva?
 • +29 (31 voturi)    
  Adica? (Marţi, 17 iulie 2012, 9:59)

  Budd [anonim]

  Cum dracu poti sa ai o lege pentru plagiat? Cum adica, conform legii nu e plagiat?
  • +10 (12 voturi)    
   Suntem noi niste ne-informati!! (Marţi, 17 iulie 2012, 11:04)

   Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui Budd

   Ca.conform ( cacofonie intentionata) noii legi ce se numeste " legea lipsei de bun simt", emisa prin oug si votata de parlament si publicata la gazeta de perete usl si valabila doar pentru usl, care anuleaza legea universala a bunului simt valabila pentru intreaga omenire.. si care si infiereza cu manie reaua credinta a prestigioasei publicatii NATURE..
   Cat despre "comisia tehnica" a emanatilor de la CNE.. poate ca ar trebui si noi sa stim cate ceva.. cu ce se ocupa inafara de analize de plagiate.. in ce sunt specialisti.. Ca ... "tehnic" vorbind, tehnica "copy- paste" nu trebuie neaparat analizata si demonstrata stiintific.Se stia dinainte..
 • +28 (30 voturi)    
  ha.. (Marţi, 17 iulie 2012, 10:00)

  pi5 [utilizator]

  bai astia, voi chiar asa pe fata ne sfidati inteligenta ? sau aveti impresia ca stati de vb cu vre-un trib de bastinasi din America de Sud?
 • +37 (39 voturi)    
  wunderbar, ar zice Angela.. (Marţi, 17 iulie 2012, 10:02)

  ion [anonim]

  Mutzunache, go home! Gata, ai furat, ai mintit, ai tras sfori ... si te-ai "albit". Esti un demn urmas al carpei kgb, tov. ilici, ce mai. Una peste alta, ai reusit sa ramai in istorie ... cumva... "Mari pacalici ai omenirii" - editia 2012. Pacat doar ca noi ramanem aici sa platim nota la UE...
 • +28 (30 voturi)    
  români, liber la plagiat! (Marţi, 17 iulie 2012, 10:03)

  lila [utilizator]

  Poanta n-a plagiat! Sunteţi chiori voi, trei sferturi din tara asta şi toata UE! Acesta era raspunsul asteptat in rumunica noastra. Traiasca poanta ,si crinel si hrebe , si fenechiu, iar lui voiculescu sa-i dea D-zeu vreo trei sute de ani de trait. Este indispensabil rromani-lor.
 • +28 (30 voturi)    
  obrazul, dle ponta!! (Marţi, 17 iulie 2012, 10:03)

  Dr Marutza [anonim]

  O rusine fara seaman! Blamaj fara precedent! Comitii si comitete, evaluari, specialisti in drept penal...pentru ceea ce orice muritor de rand vede cu ochiul liber! Cu o Abramburita (evit diminutivul!) ministru al educatiei, ce-i de mirarare! Rostul ei e sa-l spele pe ponta de plagiat, nu sa se ocupe de situatia dezastruasa a invatamantului romanesc!
  Mare rusine!
 • +34 (36 voturi)    
  Nu a plagiat (Marţi, 17 iulie 2012, 10:04)

  maxi rodrigues [utilizator]

  Doar a copiat.
  Propunere pentru slogan de promovare a Romaniei:

  Romania: just 3 steps away from your PhD: come, copy, paste.
 • +27 (29 voturi)    
  !? (Marţi, 17 iulie 2012, 10:04)

  Stefan [anonim]

  Groaznic! Pur si simplu halucinant. Mesajul este urmatorul: toate tezele de doctorat din 2003 sunt la acelasi nivel. Oare astia realizeaza cum vor fi vazuti de acum romanii cu diploma de doctorat obtinuta in Romania?
 • +31 (33 voturi)    
  Plagiat = Furt (Marţi, 17 iulie 2012, 10:05)

  Daniel [anonim]

  Nu pot sa inteleg cum s-a schimbat din 2003 pana azi definitia termenului de furt... Si faptul ca majoritatea tezelor de doctorat (cel putin in domeniul juridic) elaborate in Ro sunt la acelasi nivel cu cea a Pontului, nu scuza furtul, ci doar face sa ne intristam si mai tare.
 • +23 (25 voturi)    
  RIP invatamantul romanesc (Marţi, 17 iulie 2012, 10:06)

  banatul e fruncea [utilizator]

  Imi arunc diploma...
 • +17 (21 voturi)    
  fantastic (Marţi, 17 iulie 2012, 10:06)

  Razvan-TheodorIorga [anonim]

  nu-mi vine sa cred. o adunatura de muieri.
 • +21 (23 voturi)    
  ******* (Marţi, 17 iulie 2012, 10:07)

  Cataleya [utilizator]

  Aceasta magarie era de asteptat.
 • +25 (27 voturi)    
  Sa-i stim si noi (Marţi, 17 iulie 2012, 10:07)

  Alex [anonim]

  De ce nu dati numele "specialistilor" in Drept care au faacut parte din comisie? Vrem sa-i cunoastem ! Bravo lor !

  O rusine definitiva pentru invatamintul universitar romanesc !
 • +30 (32 voturi)    
  Greatza de dimineata... (Marţi, 17 iulie 2012, 10:07)

  Bogdan [anonim]

  Nici nu am apucat sa citesc tot articolul, dar titlul imi provoaca greata deja... La universitati care se respecta, in ziua de azi, absolut orice lucrare este trecuta printr-un sistem anti-plagiat. Daca mai mult de 10% din materialul introdus nu e original, esti luat la intrebari. Daca nu poti sa-ti susti cauza, lucrarea nu iti este acceptata si chiar poti fi dat afara. PLAGIATUL ESTE FOARTE GRAV (IN AFARA ROMANIEI, SE PARE). Doar ca sistemul pentru combaterea acestuia nu era atat de eficient acum 10 ani, nu inseamna ca definitia plagiatul era alta. RUSINE DLE PEIST,(1) PENTRU PLAGIAT si (2) PENTRU ORCHESTRAREA ACESTUI TEATRU DE PAPUSI!!!!!
 • +32 (34 voturi)    
  Comisia rusinii (Marţi, 17 iulie 2012, 10:08)

  Vai, vai Victoras [anonim]

  ...nu este semnata, adica nici unul din membrii comisiei nu a avut curajul sa preia raspunderea deciziei. Era necesara sa apara inainte de a se transmite raspunsurile, la lista lui Barroso. Popica si Androneasca au grija sa-l spala curat pe Victoras, negandind ca arunca scoala romaneasca intr-o adanca criza. Universitatile straine nu vor recunoaste in viitor licentele si titlurile academice romanesti Conteaza? Pentru unii NU!
 • +28 (30 voturi)    
  Lista rusinii (Marţi, 17 iulie 2012, 10:08)

  Rasmus [utilizator]

  "Documentul cu aceste concluzii nu a fost anuntat insa oficial de CNE, nu este semnat, o parte dintre membrii CNE nu stiau de existenta unei astfel de Comisii Tehnice, iar anuntul vine in contextul in care Consiliul nu are presedinte si alti doi membri si-au depus demisia."

  Cu scest document, pus in rama, se va prezenta Ponta curat si uscat.

  Sictir bre!
 • +31 (33 voturi)    
  ****** (Marţi, 17 iulie 2012, 10:09)

  Cataleya [utilizator]

  Adica 85 de pagini copiate cuvant cu cuvatnt, din care 40 nu au nici macar trimitere la bibliografie, iar acesti catei PSD-isti declara senini ca "ar fi doar unele deficiente"
  Sa vedem pana la urma cine sunt cei care-si vor pune semnaturile pe documentul final.
  Abia atunci ne vom lamuri definitiv despre cine este vorba!
  Penibil!
 • +28 (30 voturi)    
  Nuremberg (Marţi, 17 iulie 2012, 10:09)

  mihai_x [anonim]

  Motivarea este halucinanta. Daca in 2003 nu exista lege pentru plagiat, nu inseamna ca acesta nu exista in teza tov. Ponta. Similar, nici nazistii nu ar putea fi acuzati de crime deoarece teoretic ei au actionat conform legilor din Germania acelor ani. Sper ca dreptatea si adevarul sa triumfe in cele din urma si sa ii aducem pe Ponta si institutiile finantate de noi care-l apara necinstit in fata unei judecati corecte, un nou Nuremberg.
  • +19 (21 voturi)    
   Dar in 2003 erau in vigoare alte legi.. PENALE (Marţi, 17 iulie 2012, 10:25)

   ogi [anonim] i-a raspuns lui mihai_x

   anume din domeniul proprietatii intelectuale .
   A se vedea legile din acest domeniu , marci 84/1998 etc care erau in vigoare la acea data si nu-l disculpa pe smecher de necunoasterea lor .

   Asa ca pontache ai sarit din lac in put . Daca esti bucuros ca n-ai nici o plingere , stai linistit ai "prieteni " gata oricind sa te ajute .
 • +30 (32 voturi)    
  felicitari (Marţi, 17 iulie 2012, 10:09)

  1leu [utilizator]

  l-ati spalat. e ca nou.

  ma intreb si eu ca un om, cate de lingai trebuie sa fiti sa renuntati la onoare pentru ce ? pentru un post, pentru niste lei in plus? practic v-ati kkt pe universitatea la care sunteti. cu un rezultat ca asta are ZERO sanse sa fie recunoscuta pe plan international 4 ever and ever.
  tocmai ati amanetat viitorul universitatii pentru a va umfla matzul. niste jegosi

  sincer daca as avea suficienti bani i-as oferi ca si bursa la orice tinar cu potential care vrea si este capabil sa se care din jegul pe care parintii lor il raspandesc.

  aici nu este vorba de basescu, pdl, usl. e vorba de cateva generatii. retardatilor. ganditi-va la nepotii vostri. o sa va scuipe pe mormant
 • +11 (13 voturi)    
  LoooooL (Marţi, 17 iulie 2012, 10:10)

  MLZ [anonim]

  :o))
 • +21 (23 voturi)    
  Comisia de "etica" (Marţi, 17 iulie 2012, 10:11)

  sausage nation [anonim]

  Cei ce fac parte din aceasta comisie tocmai au vopsit cu aceeasi vopsea pe toti cei care si-au dat doctoratul la drept in acea perioada. Cu alte cuvinte, facultatea de drept este o facultate neserioasa, ce ar trebui scoasa din Universitate sau desfiintata, fiind o institutie al carui produs nu este educatia, ci plagiarismul.
 • +20 (22 voturi)    
  Comisia Africano-Jamaicana (Marţi, 17 iulie 2012, 10:11)

  Lol [anonim]

  ...a fumat ceva vesel.

  Brownnoses!
 • +23 (25 voturi)    
  rusine ! (Marţi, 17 iulie 2012, 10:11)

  cri_m68 [utilizator]

  valorile academice nationale trebuie sa fie cele recunoscute international !
  adica sa intelegem ca toti cei care au obtinut titluri academice pana acum le-au obtinut plagiind?
  sa va fie rusine ca aruncati cu noroi asupra oamenilro cinnstiti din aceasta tara !
  nu accept comparatia cu NON VALORILE acestei tari !
  RUSINE !!!!!!!!!!!

  http://www.petitieonline.ro/petitie/apel_la_solidaritate_impotriva_mediocritatii_si_imposturii_in_educatie_si_cercetare-p31389052.html
 • +22 (24 voturi)    
  nu a plagiat? (Marţi, 17 iulie 2012, 10:12)

  aurel kraigher [anonim]

  Sunteti penibili , "domnilor savanti" . Rusine!
  Faceti invatamantul romanesc de ras.
 • +16 (18 voturi)    
  p2 (Marţi, 17 iulie 2012, 10:12)

  pi5 [utilizator]

  despre plagiat :
  Autorul plagierii prezinta o alta munca drept propria sa munca ( de cercetare) ;
  Autorul copiaza portiuni importante din textul original fara vreo modificare;
  Autorul incearca sa mascheze plagiatul, copiind din diferite surse, potrivind
  propozitiile dar pastrind cele mai multe din frazele originale , desi a pastrat
  esentialul din sursa primara, a modificat doar modul de prezentare al unor fraze sau
  cuvinte cheie;
  Autorul lucreaza mult la parafrazarea majoritatii lucrarii sale, in locul unei
  cercetari sau activitati originale;
  Autorul imprumuta generos din propriile lucrari anterioare prezentind-o
  inca odata ca originala
  5.2.Surse citate dar plagiate : autorul plagierii mentioneaza numele autorului plagiat dar
  nu indica si informatii despre localizarea materialului original (ex. revista, volum, pagini,
  an); autorul prezinta informatii neadevarate despre sursa, ceea ce face imposibila gasirea
  ei; autorul citeaza corect sursa, dar nu pune semnele citarii pentru textul preluat cuvint cu
  cuvint , existind riscul de interpretare gresita a prezentarii facute; autorul citeaza corect
  toate sursele, si utilizeaza parafrazarile si semnele de citare corespunzatoare, dar lucrarea
  nu contine o contributie originala, existind riscul de a o confunda cu una care este o
  3
  cercetare originala bine documentata; autorul citeaza corect sursele in anumite locuri, dar
  insereaza parafrazari din alte surse fara a le cita, incercind sa induca ideea originalitatii
  muncii proprii prin materialul necitat.
 • +17 (19 voturi)    
  uite masterul, nu e masterul (Marţi, 17 iulie 2012, 10:12)

  marmota [anonim]

  ....si cu masterul din Italia cum ramane??? Cum naiba a ajuns doctorand fara sa aiba masterul???
  • +11 (13 voturi)    
   Comisie si pt CATANIA (Marţi, 17 iulie 2012, 10:42)

   cucu [anonim] i-a raspuns lui marmota

   Sa se faca o comisie, zic eu..., si pentru a se stabili daca d-nul PM a efectuat sau nu Master in CATANIA.
 • +24 (26 voturi)    
  Nu ne mai mintiti pe fata (Marţi, 17 iulie 2012, 10:12)

  Vali [anonim]

  Cand o sa incetati cu aceste minciuni? Ne facem de cacao in fata intregii lumi. O intreaga lume e constienta ca poanta a plagiat, dar in Romania USL ul a dat o lege nescrisa si impusa prin care ponta nu a plagiat (concret ... nu cred ca se astepta cineva la alt raspuns) si a desfiintat in timpul analizei consiliul legitim care se ocupa de acest caz. Rusine USL ca nu stiti sa respectati principiile europene. Ponta trebuia sa demisioneze de mult.
  Eu nu pot sa inteleg cum de inca mai sunt multi romani care mai cred in tandemul Poanta&Crin.....inseamna ca suntem un popor de idioti....
 • +23 (25 voturi)    
  Au fost demisionati (Marţi, 17 iulie 2012, 10:13)

  Duras [utilizator]

  Toti care se opun regimului sunt "demisionati", sunt numiti in functii toti supusii...
  Se numesc atatea comisii pana cand le iese la socoteala cum vor ei.

  Eventual, la final, se va convoca parlamentul sa voteze o decizie ca ponta nu a plagiat, wtf.
 • +11 (13 voturi)    
  E clar (Marţi, 17 iulie 2012, 10:14)

  Vasliu Sorin [anonim]

  Oameni rai. De cand copy-paste e plagiat? Daca zice o comisie de experti tre sa credem, copierea nu se asimileaza plagiatului, e clar stabilit.
 • +24 (26 voturi)    
  Indiferent (Marţi, 17 iulie 2012, 10:15)

  Nicu [anonim]

  Indiferent de ce spuneti voi rusinea nu mai poate fi spalata. Vom avea ramas in istorie
  - Premierul Paste - Copy Paste
  - Copy-lotul
  - Ctrl Crin si Ctrl. Victor
  - Ctrl. + C / Ctrl. + V

  Alaturi de acestea, un om pentru care doctoratul nu inseamna nimic (declaratie proprie - renunta la titlul de doctor fara nici o problema)

  Las lista deschisa, nu mi le amintesc pe toate!
  • +11 (13 voturi)    
   V.P. = crpa kgbista (Marţi, 17 iulie 2012, 10:41)

   Ionescu [anonim] i-a raspuns lui Nicu

   Corect.
   Astia sunt bolsevici imputiti si nu realizeaza ca trebuie sa fie mai presus de suspiciune. Sa ne vorbeasca si noua doua ore la tv despre continutul doctoratului sau, sa vedem daca are habar de ce contine, n-a facut-o niciodata deliberat, tocmai pentru ca nu pune baza pe opinia publica si nu stie despre ce e doctoratul lui.
 • +24 (26 voturi)    
  numiti porcii (Marţi, 17 iulie 2012, 10:17)

  Adrian [anonim]

  poate avem onoarea sa aflam cine sunt porcii din comisia tehnica.
  • +6 (8 voturi)    
   uite aici (Marţi, 17 iulie 2012, 10:26)

   abcde [utilizator] i-a raspuns lui Adrian

   cne.ancs.ro - 2 au demisionat acum cateva zile
 • +14 (16 voturi)    
  procurorul ponta este consecvent (Marţi, 17 iulie 2012, 10:20)

  ie [utilizator]

  Daca de obraz nu se poate vorbi un al doilea lucru e clar: asta nu e intreg la minte, aceeasi medota "legala" folosita la lovitura de stat. Oare va trebui din nou sa se intervina din afara pentru ca puterea sa renunte la abuzurile "legale"? Dar ce facem sintem colonie, condusi de la Bruxelles?
 • +18 (20 voturi)    
  o tara de rahat... (Marţi, 17 iulie 2012, 10:21)

  TDragos [utilizator]

  Impostorii ajunsi intr-o functie importanta sunt acoperiti de oamenii lor numiti in diverse functii.

  Nu mai exista pic de decenta si coloana vertebrala...copiatul a peste 80 de pagini nu aduc nici o valoare stintifica si nici o lege (nici mcar in 2003) nu iti permitea sa copiezi pagini intregi intr-o lucrare de doctorat.

  Ne meritam soarta....va rog sa faceti publica lista membrilor acestei comisii si sa fie facute publice si pozele lor. Sa stim cine sunt acesti lingaii acestia care au pretentii de academicieni...

  Conluzia este ca...copii care vor sa reuseasca in Romania trebuie sa copieze...cei care vor sa reuseasca afar trebuie sa munceasca.
 • +15 (17 voturi)    
  doar atat! (Marţi, 17 iulie 2012, 10:21)

  skyradio [utilizator]

  greata si scarba!
 • +16 (18 voturi)    
  ... (Marţi, 17 iulie 2012, 10:21)

  Ariona [anonim]

  alti grajdani in apararea premierului copy/paste.
  Nici macar nu conteaza ca se decredibilizeaza invatamantul romanesc, care si fara asta are mult prea multe bube in capul ei.
 • +13 (15 voturi)    
  Cine sunt membrii comisiei... (Marţi, 17 iulie 2012, 10:22)

  Chiar Eu [utilizator]

  care a dat acest verdict. Sa stim si noi sa ii apreciem! Sau de atata glorie de cata s-ar umple dupa aceasta mareata decizie, le este frica sa-si divulge numele. Astfel de oameni au facut-o pe tata Leana "savanta de renume mondial".
 • +22 (24 voturi)    
  Premierul fals Dr. ne sfideaza cu nerusinare (Marţi, 17 iulie 2012, 10:23)

  24alex24 [utilizator]

  Dar cum se cheama cele 40 de pagini copiate dintr-o carte care nici macar nu apare in bibliografie? Plagiat?

  Este imposibil ca cerintele academice din 2003 din Romania sa fi permis copierea integrala a zeci de pagini (85 din 307 pagini) intr-o teza de doctorat, fara ca macar sa pui ghilimele si sa numesti autorii.

  Niciun consiliu national de etica nu ar trebui sa se afle sub controlul nemijlocit al politicienilor, cum este acest CNE. Verdictele CNE nu au nicio valoare atata vreme cat pot fi manipulate grosolan de guvernul sub autoritatea caruia se afla.

  De ce conduita universitara a demnitarilor nu poate fi verificata de Universitatea Bucuresti si comisiile ei indrituite, la fel cu a muritorilor de rand? Desfiintarea Consiliului de verificare a atestatelor universitare al Universitatii Bucuresti in chiar ziua in care consiliul atesta plagiatul, arata clar ca PONTA A PLAGIAT.

  Rusine si Demisia, Ponta!
  • +10 (14 voturi)    
   de fapt e o lucrare submediocra (Marţi, 17 iulie 2012, 10:54)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

   Nu e plagiat. E pur si simplu o lucrare care nu respecta regulile academice, prin urmare nu ar fi trebuit sa obtina titlul pe asa ceva.

   Este inaceptabil sa citezi zeci de pagini, chiar si cu duble ghilimele, intr-o lucrare de doctorat.
   • +5 (7 voturi)    
    Se cheama totusi plagiat (Marţi, 17 iulie 2012, 11:10)

    Anton Beton [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

    "You plagiarize even when you do credit the author but use his
    exact words without so indicating with quotation marks or block
    indentation." (Wayne C. Booth, Gregory G. Colomb, Joseph M. Williams
    The Craft of Research 2nd ed., U. of Chicago Press, 1995)
  • +6 (8 voturi)    
   ... (Marţi, 17 iulie 2012, 11:24)

   Ariona [utilizator] i-a raspuns lui 24alex24

   iar 40 sunt copiate din Vasile Creţu, fara a mentiona sursa nici macar la bibliografie.
 • +18 (20 voturi)    
  funia laba (Marţi, 17 iulie 2012, 10:24)

  mariusxmarius [utilizator]

  E cusuta cu funie alba ! nu se vede !
  Pentru mine Ponta tot hot ramane si nu ori de care, ci unul ordinar si las !
 • +18 (20 voturi)    
  la creme de la creme (Marţi, 17 iulie 2012, 10:25)

  unul [anonim]

  La ce sa ne asteptam de la invatamantul romanesc, daca astia sunt elita lor, crema invatamantului romanesc?
 • +22 (24 voturi)    
  cine sunt persoanele? (Marţi, 17 iulie 2012, 10:25)

  pop sorin [anonim]

  Sa se publice clar cine sunt persoanele care au facut evaluarea respectiva sa le cunoasca toata tara!
  Ce persoana poate sa constate ca un furt, conform legislatiei anului 2003, nu era furt?!?!
  Oare nu le va fi lor rusine cand le va aparea numele? Mai pot ei sa stea in fata la studenti dupa ce au spus ca lucrarea respectiva nu este plagiat cand orice om care stie citi poate vedea ca sunt copiate pagini intregi!?!?
  RUSINE!!! Care poate fi oare pretul pentru ca un om sa-si vanda onoarea?!?!?
  • 0 (2 voturi)    
   lista dupa site ancs (Marţi, 17 iulie 2012, 13:21)

   toro [anonim] i-a raspuns lui pop sorin

   Teodor Petrescu (preşedinte) Universitatea Politehnica din Bucureşti

   Virgil Muraru (vicepreşedinte) Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii
   Destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare

   Romiţă Iucu Universitatea din Bucureşti

   Doru Vladimir Puşcaşu CEPROCIM

   Nicolae Burnete Universitatea Tehnică Cluj

   Mihai Vladimirescu Universitatea din Craiova

   Petru Andea Universitatea Politehnica din Timişoara

   Victor Stoica Universitatea de Medicină şi
   Farmacie “Carol Davila” Bucureşti

   Horia Iovu Universitatea Politehnica din Bucureşti

   Florin Ionescu Steinbeis University Berlin

   Paul Dobrescu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative
 • +18 (20 voturi)    
  sper ca glumesc... (Marţi, 17 iulie 2012, 10:25)

  Dinoone [utilizator]

  Nu poate fi decat o gluma... Cercetarea stiintifica din Romania va avea de suferit vreo 25 de ani de acum incolo, datorita "stimabililor". Aceasta va fi valoarea demnitatii stiintifice din Romania - zero! Daca imi amintesc bine, Epoca Ceausista ne-a dat acelasi lucru, dar fara sa afecteze comunitatea intelectuala atat de rau. Oh, Romanie fericita... o democratie desavarsita iti doresc!
 • +20 (22 voturi)    
  Protest (Marţi, 17 iulie 2012, 10:26)

  Bota Flaviu [anonim]

  Încă o dovadă clară a subordonării totale a unei instituţii a statului de către putere (unii spun politic),subordonare ce permite puterii să evite orice control privind legalitatea în statul de drept. Dacă cetăţeanul nu mai are de partea sa nici o instituţie care să apere dreptatea se ajunge la o dictatură a puterii. Lucru cel mai grav este însă atunci când instituţia subordonată începe să protejeze hoţiile exponenţilor puterii. Ce a făcut comisia întitulată pompos „Consiliu Naţional de Etică” ? A negat o hoţie ordinară a unui individ ajuns la conducerea statului, hoţie pe care orice cetăţean cu scaun la cap a constatat-o sau o poate constata dacă doreşte.
  În 22 de ani în ţara asta s-a furat tot ce se putea fura dar nimeni nu a răspuns fiindcă hoţii transpartinici au avut de partea lor toate instituţiile statului. În ultimii ani fiind monitorizaţi de UE, o parte din instituţiile statului au început să-şi manifeste o oarecare independenţă faţă de putere, dar tot ce s-a câştigat cu trudă a fost distrus în două luni de USL-ul ajuns la putere. În numai două luni aceşti indivizi au reuşit să reinstaureze iarăşi fărădelegea în ţară stârnind reacţia organismelor UE, tara riscând să primească o serie de sancţiuni politice şi economice.
  Verdictul CNE dacă nu va fi contestat rapid şi vehement de mediul academic românesc ne va izola şi mai mult pe plan mondial existând riscul ca diplomele copiilor noştri să nu mai fie recunoscute în exterior. Dacă mediul academic nu va lua o poziţie fermă ne va arăta că infecţia şi cangrena l-a contaminat şi pe el.
 • -18 (20 voturi)    
  da da (Marţi, 17 iulie 2012, 10:27)

  alex [anonim]

  ce vreti voi sa-l scoateti plagiator pe ponta :))
  daca acuzatiile ar fi venit din partea unui avocat ( eventual unul care a terminat inainte de 89 si nu militian la baza ) poate mai era ceva de comentat. dar venind din partea cuiva care a terminat institutul de marina ( si care se lauda ca nici nu a invatat ) e hilar. trist e ca sunt oameni ( unii chiar cu studii superioare ) care pun botul la asa ceva ...
  • +11 (13 voturi)    
   Mirifica Romanie! (Marţi, 17 iulie 2012, 10:44)

   Vasiliu Sorin [anonim] i-a raspuns lui alex

   Alex, nu ar fi bine ca tot invatamantul romanesc sa se bazezez pe copieri (culmea, in cazul Ponta sunt evidente si pentru amatori), frate, cine copie mai tare e mai bun.
   Tara de rahat, oameni de nimic.
   Nu-i asa ca era bun comunismul? Partidul in tot si toate, ce rost are sa mai gandesti? Doar latri la comanda si te bucuri cand primesti ordin, iaca viata de animal, cu pretentii.
  • +4 (12 voturi)    
   Daca e cineva care pune botul... (Marţi, 17 iulie 2012, 11:00)

   MrMeisenshi [utilizator] i-a raspuns lui alex

   ...apoi ala esti tu, amice.Transforma tristetea in veselie si lumineaza-ne asupra numelui marinarului care a scris articolul din revista Nature!
  • +11 (13 voturi)    
   Raspuns (Marţi, 17 iulie 2012, 11:01)

   teo [anonim] i-a raspuns lui alex

   Amice, tocmai pentru ca avem studii superioare suntem capabili sa intelegem fapta lui Ponta ... si in plus, putem si singuri, bazandu-ne din nou pe studiile noastre, sa ne dam seama daca lucrarea acestui individ - ponta - este un plagiat (furt intelectual) sau nu ....
   Si ca idee, pe intelesul dumitale, a "lucra cu capul" (adica a gandi si a-ti pune pe hartie gandurile pentru a se materializa in ceva ce dumneata folosesti zilnic, de exemplu, un film "cu batai", ca sa fiu pe intelesul dumitale) este de multe ori mai dificil decat a "turna betonul" (activitate cu care se pare ca te indeletnicesti) .... la noi, "cei cu studii", de regula Nurofenul se ia pentru dureriile de cap si nu pentru cele "musculare" ca si in cazul tau ....
   Sa auzim de bine si sa-ti priasca "berica" pe care probabil ca o savurezi acum inainte de a te uita la TV la extraordinarul spectacol a lui Adi Minune sau Salam (manele) ....
   • -8 (12 voturi)    
    :)) (Marţi, 17 iulie 2012, 11:43)

    alex [anonim] i-a raspuns lui teo

    randurile tale sunt pline de fina ironie si nestavilit umor ( asta e un citat de undeva, ca sa nu zici ca am plagiat ). btw, iti garantez ca nu te ridici la nivelul meu, dar nu conteaza, pe internet oricine ( chiar si tu ) poate sa spuna orice . si faptul ca esti "basist" dupa toate minciunile evidente, dupa dovezile de colaborare cu securitatea facute publice, dupa modul dezastruos in care a fost condusa tara si dupa furturile "camarilei" spune mult despre iq tau. bafta pe 29 :)
    • 0 (4 voturi)    
     Raspuns la raspuns (Marţi, 17 iulie 2012, 13:44)

     teo [anonim] i-a raspuns lui alex

     Nu doresc sa intru in polemica cu dumneata pentru ca nu as face decat sa urmez o cale pe care s-a bazat si se bazeaza viata publica di Romania - "circ fara paine".
     Ca sa incep, i-mi cer scuze pt tentativa de ironie din mesajul precedent. Se pare ca nu a fost prea reusita dar cel putin a determinat un raspuns, chiar daca inca agresiv si orientat catre persoana (in fapt, eu am inceput si pt aceasta i-mi cer scuze).
     Ca sa clarific cate ceva:
     (i) sunt plecat de ceva timp din tara si-mi fac meseria - inginer - prin alte parti dar in domeniu si ca atare nu mai am ganduri de intoarcere.
     (ii) probabil ca nu am un IQ apropiat de al unui academician, dar, considerand ca am absolvit facultatea acum vreo 25 de ani si de atunci am profesat doar in domeniul meu - energetica nucleara -cred ca o fi ceva de capuil meu
     (iii) legat de Basescu - nu l-am votat si nu am de gand sa-l votez vreo data tocmai pentru ca are parerea care o are despre intelectuali - nu-mi place cand "un smecher" ma mangaie pe cap si-mi spune "bravo, da-i bataie si mai scoate o idee ca sa ma imbogatesc". Aici sunt de acord cu Dumneata: Basescu nu era cel mai bun presedinte, dar "poporul" l-a vrut, ca atare i-am vazut si cateva calitati - de exemplu "istetimea politica".
     (iv) prin antiteza, ma uit la noul cuplu: Ponta-Antonescu. Ve-ti fi surprins: nu Ponta ma deranjeaza - el este, in voiziunea mea, doar un om normal care "s-a descurcat" cum multi se descurca prin casatorie, parvenire sociala, etc. si a intrat in belea pt ca intelectual nu face fata la batalia care o are de dus. Celalalt - Antonescu - mi se pare un personaj parca desprins din comediile horror (ex. Fam Adams) o combinatie de semidooctism, ingamfare, patetism si ipocrizie ce nu am mai vazut.
     Ca atare, m-a deranjat partizanatul in aceasta chestiune - plagiatul. M-a deranjat pozitia sincera, deliberata spre "non-cultura" a unora pusa in antiteza cu "normalitatea culturii" a unora dintre noi care ne spune ce este corect si ce nu.
    • 0 (0 voturi)    
     Garantezi? (Miercuri, 18 iulie 2012, 0:15)

     solomonien [utilizator] i-a raspuns lui alex

     Eu garantez ca tu nu ai liceul terminat :))) . Replici de 2 lei din colectia ''VAI CE FRUMOS SI DESTEPT M-A FACUT MAMA''
     • 0 (0 voturi)    
      GG (Miercuri, 18 iulie 2012, 10:11)

      teo [anonim] i-a raspuns lui solomonien

      Se pare ca nu ai cum sa discuti cu animalele ... pacat ca mi-am cerut scuze, nu le meriti.
      Ca atare, nu ma voi cobori la nivelul tau si sa-ti raspund cu aceeasi categorie de cuvinte (de exemplu: dobitoc, hahalera, idiot, etc.).
      I-ti spun doar ca raspunsul la intrebarea DE CE SE RUPE O BANCA SUB UN MILITIAN este: CEL MAI DESTEPT CEDEAZA. In acest "dialog" eu am sa joc rolul bancii....ca atare, ca ultima fraza din partea mea i-ti spun:
      "Ai dreptate, PATRATEL, cum vrea muschiul tau intelectual .... " si "vezi ce-ti doresti caci s-ar putea sa se implineasca - sa fi condus de oameni ca si cei pe care ii sustii"
 • +13 (15 voturi)    
  Comisia tehnică de manipulare stalinistă (Marţi, 17 iulie 2012, 10:28)

  Alin-Bogdan Mihăilescu [anonim]

  Va să zică nu universitatea, adică şcoala unde ţi-ai susţinut teza, are dreptul să se pronunţe, ci o comisie fantomatică din subordinea ministrului aflat în acelaşi partid cu primul ministru, o comisie care printr-un comunicat s-a şi grăbit să-i interzică universităţii să analizeze tezele celor care au ajuns demnitari....Deci suntem în plină politizare stalinistă a învăţământului, iar VP e noul "academician, doctor, inginer, savant de renume mondial".
 • +14 (16 voturi)    
  Intro tara normala (Marţi, 17 iulie 2012, 10:29)

  Adi [anonim]

  Jumatate din populatie era in strada si cerea demisia lui Ponta. Dar repet : intro tara normala.
 • +11 (13 voturi)    
  E CLAR! (Marţi, 17 iulie 2012, 10:30)

  Jimmy Hoffa [utilizator]

  Masina timpului exista! Astia ne-au intors in anul 2000.
 • +13 (15 voturi)    
  pai (Marţi, 17 iulie 2012, 10:33)

  pai [anonim]

  pai legislatia din 2003 era a psd-ului lui nastase: "furati, furati, dati jumate si scapati!"
 • +16 (18 voturi)    
  Sa va fie RUSINE!!! (Marţi, 17 iulie 2012, 10:33)

  ticbis [utilizator]

  1. Cerem sa se faca publica lista persoanelor care au facut parte din acest consiliu tehnic (nume, prenume, functie). Nu poti sa te prostituezi moral in asemenea hal si sa te ascunzi sub protectia anonimatului. Cerem publicarea listei rusinii!

  2. Cerem acestei comisii tehnice sa faca public un exemplu concret de cum ar fi trebuit sa arate o lucrare de doctorat pentru a putea fi considerata plagiat. Daca nici lucrarea lui Ponta nu este plagiat, atunci cum ar arata un plagiat dupa mintea acestei comisii?

  3. Numele acestor impostori trebuie sa fie facute publice, pentru ca in tara asta sunt inca multi masteranzi sau doctoranzi care nu doresc ca munca si lucrarile lor stiintifice sa fie asociate cu universitari compromisi din punct de vedere moral. Niciun doctorand sau masterand n-ar accepta ca o asemenea persoana sa-i fie indrumator de lucrare!
  Vrem sa stim cine sunt astia, vrem sa-i cunoastem pe impostorii din universitati care se prostitueaza politic!
  • +12 (14 voturi)    
   vreau sa stiu si eu cine sunt acesti (Marţi, 17 iulie 2012, 10:39)

   PSD-erbedeul [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

   vreau sa stiu si eu cine sunt acesti mioritici !
   • +5 (7 voturi)    
    Enjoy! (Marţi, 17 iulie 2012, 11:10)

    Archaeon [utilizator] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

    Consiliul Naţional de Etică este format din următorii profesori: Teodor Petrescu (Universitatea Politehnică din Bucureşti), Romiţă Iucu (Universitatea Politehnică din Bucureşti), Doru Vladimir Puşcaşu (S.C. CEPROCIM S.A.), Nicolae Burnete (Universitatea Tehnică Cluj), Mihai Vladimirescu (Universitatea din Craiova), Petru Andea (Universitatea Politehnică din Timişoara), Victor Stoica (Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti), Horia Iovu (Universitatea Politehnică Bucureşti), Florin Ionescu (Steinbeis University Berlin), Paul Dobrescu (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative), Virgil Muraru (Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii Destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare).
 • +14 (16 voturi)    
  cu (Marţi, 17 iulie 2012, 10:33)

  cu [anonim]

  cu alte cuvinte, in 2003, furtul era lege si legea era furtul.
 • +13 (15 voturi)    
  Cum este posibil? (Marţi, 17 iulie 2012, 10:34)

  elisabeta [anonim]

  O asemenea stire te lasa cu gura cascata. Ce comentariu se mai poate face? Trebuie sa multumim Consiliului National de Etica ca nu ne-a mai lasat sa asteptam cele 90 de zile legale si ne-a dat vestea minunata mai repede (inainte cu o zi de UB).

  Putem spune ca d-l ministru interimar Pop si d-na ministru Andronescu si-au facut pe deplin datoria. Au reusit sa compromita iremediabil invatamantul romanesc. Nu a fost nici foarte greu si nici nu a durat asa de mult. Mai greu va fi cu refacerea imaginii. Dar ce mai conteaza imaginea invatamantului romanesc in tara si afara? Important este ca d-l Ponta nu mai este nevoit sa-si dea demisia. In fapt toata desfasurarea de forte a dat roade. Fiind foarte cald si presiunea de a da o rezolutie foarte mare, probabil ca cei din Comisia Tehnica de Etica nu au ajuns la cele peste 80 de pagini copy/paste. Ma intreb daca au citit si concluziile. Oare este etic si tehnic sa ai 5 pagini consecutive copiate – fara indicarea sursei- in cele 9,5 pagini ale concluziilor? Dupa stiinta mea concluziile oricarei lucrari trebuie sa fie originale. Poate teza de doctorat face exceptie sau in anul 2003 se purta copy/paste?
 • +14 (16 voturi)    
  el (Marţi, 17 iulie 2012, 10:34)

  el [anonim]

  el nu a plagiat, saracul! el a TRANSCRIS!

  i se pot imputa imprefectiunile: nu a reprodus textul chiar exact-exact, a mai schimbat pe ici, pe colo, cate o virgula.

  or, se stie, citatele trebuie redate IDENTIC.

  de zici ca teza de doctorat este un fel de concurs de transcriere!
 • +21 (23 voturi)    
  Cum a fost posibil? (2) (Marţi, 17 iulie 2012, 10:35)

  Elisabeta [anonim]

  Pentru cei de la Nature urmeaza o perioada dificila. Isi vor pierde creditul din cauza povestii cu plagiatul d-lui Ponta. Probabil ca nu vor mai avea cel mai mare coeficient de impact ISI pe ultimii 5 ani. Ma tem sa nu fie scosi din acest clasament din cauza acestei greseli. Banuiesc ca cei de la Nature vor trebui sa-si ceara scuze pentru eroare. Abia astept sa vad impactul pe care il va avea postarea pe Nature a deciziei Comisiei Tehnice de Etica a Ministerului Invatamantului ca teza de doctorat nu este plagiat. Va fi o zi neagra in istoria revistei.
  D-l Ponta si cei din guvern care au scris scrisoarea (cea cu multe greseli) de protest catre Nature ar putea sa obtina daune morale si materiale considerabile de la aceasta revista care in loc sa se ocupe de natura si-a bagat nasul in problema delicata a plagiatelor, unde s-a dovedit ca nu se pricepe.

  Chiar daca nu vom intra in Guiness Book (nu stiu daca se ocupa cu acest domeniu), sigur se va vorbi mult despre isprava acestei comisii. Germania si Ungaria au ratat sansa de a intra in istoria contemporana pe aceeasi problema pentru ca la ei comisiile de etica nu au fost capabile sa vada ca cele doua teze ale ministrului/presedintelui nu erau de fapt plagiate.

  In final doresc sa felicit pe cei din Comisia Tehnica de Etica care au reusit, contrar tuturor evidentelor, sa constate ca teza nu este plagiat. Sunt convinsa ca a fost o analiza "perfect tehnica" si "perfect etica". Poate ar fi bine sa cunoastem numele celor care au dat verdictul pentru a-i lua ca modele de urmat si a-i verifica in listele viitoare de promovati in functii guvernamentale sau decorati de presedintele Crin Antonescu. Efortul lor a fost remarcabil si trebuie rasplatiti la cel mai inalt nivel. Sunt oameni care fac cinste Romaniei.
 • +12 (14 voturi)    
  se creeaza un precedent (Marţi, 17 iulie 2012, 10:36)

  Razvan-TheodorIorga [anonim]

  stai sa vezi de-acuma licente, masterate si doctorate copiate..ce naiba daca prin-ministru a facut-o si e bine mersi de ce sa n-o facem si noi HAHA.
  • +8 (10 voturi)    
   sa fie o regula! (Marţi, 17 iulie 2012, 10:52)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Razvan-TheodorIorga

   Da, chiar, ce-ar fi sa-mi dau si eu doctoratul dupa aceasta metoda?
 • +6 (10 voturi)    
  MA LESI ? ? ? (Marţi, 17 iulie 2012, 10:36)

  Evanzo [utilizator]

  Hai mah ca nici cu xeroxul nu ieseau asa de bine in ultima parte a lucrarii ! Daca asta nu e plagiat atunci care e definitia plagiatului ? Daca compara cu celelalte teze si zic ca e cam la fel cu celelalte asta nu inseamna decat ca TOATE LUCRARILE SUNT PLAGIAT !
 • +10 (12 voturi)    
  va rugam nu lasati sa fie lustruita (Marţi, 17 iulie 2012, 10:37)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  va rugam nu lasati sa fie lustruita prostia ingamfata (fudula)
 • +8 (10 voturi)    
  For Brutus is an honourable man (Marţi, 17 iulie 2012, 10:40)

  sorinn [anonim]

  Pariu ca Ponta nu recunoaste citatul
 • +15 (17 voturi)    
  Comunism (Marţi, 17 iulie 2012, 10:44)

  Dorian21 [utilizator]

  Nu stiu daca observati, dragi concetateni, dar aceste incercari de a ingropa adevarul evident, de a spune cu cea mai mare seninatate ca bila rosie din fata ta este de fapt albastra, de a ameninta institutiile care indraznesc sa zica altceva decat tine (universitatatii din bucuresti i-a fost spus ca i se retrag drepturile de a conduce doctorate daca declara ca Ponta a plagiat), si nu in ultimul rand, de a trata pe toti cetatenii statului ca pe niste idioti care accepta sa fie considerati asa, nu sunt decat trasaturi ale dictaturii comuniste, dar care romanii o cunosc foarte bine.

  De asta, dragi concetateni, referendumul din 29 iulie nu este despre demiterea lui Basescu (cum as fi vrut sa fie), ci este despre daca facem sau nu un pas inapoi spre comunism.
 • +9 (11 voturi)    
  Scandalos (Marţi, 17 iulie 2012, 10:44)

  buncrestin [utilizator]

  Ceea ce se intampla este scandalos! Din toata afacerea universitarii care ii iau apararea lui Ponta vor iesi la fel de sifonati ca si el.
 • +11 (13 voturi)    
  si diploma mea pot acum s-o arunc la gunoi (Marţi, 17 iulie 2012, 10:45)

  okennobi [utilizator]

  Acest gest, tocmai ce a invalidat, anulat, a sters credibilitatea diplomelor din Romania.

  Ma simt ca un prost. Ma uit tamp la aceasta stire si nu inteleg. Sa pui ghilimele la un citat, este o regula scrisa si nescrisa, invatata dinainte de '89. Cred ca numai copistii monastici nu puneau in ghilimele, pentru ca si aceia copiau intregul manuscris, si treceau numele DE DREPT al autorului.

  Prea multe "de drept" au fost incalcate ...
 • +13 (15 voturi)    
  Componenta (Marţi, 17 iulie 2012, 10:47)

  Madagascar [utilizator]

  Ar fi util daca opinia publica ar afla si care este componenta comisiei.

  Din punctul meu de vedere, cei care au dat acest verdict s-au descalificat din punct de vedere academic.
 • +8 (10 voturi)    
  morometii se intoarce (Marţi, 17 iulie 2012, 10:47)

  Colebil Clinton [utilizator]

  " respecta cerintele academice din acea perioada "
  IN PASTI PE MAMA VOASTRA!...
  (plagiat din Marin Preda)
 • +9 (11 voturi)    
  pontalau (Marţi, 17 iulie 2012, 10:48)

  gabi [anonim]

  cine face acum parte din comitzia asta?????????????
  jeguri penale
 • +10 (12 voturi)    
  conform legislatiei (Marţi, 17 iulie 2012, 10:48)

  Razvan-TheodorIorga [anonim]

  din anul 3500 i. Hr. cand lumea nu stia de plagiat...
 • +15 (17 voturi)    
  "Omul scolii" la Radet (Marţi, 17 iulie 2012, 10:51)

  Magda [anonim]

  Multa lume care nu o cunostea pe Andronescu aveau numai vorbe bune despre ea. Cei de la chimie de la Politehnica o stiu ca fiind o scorpie care s-a jucat cu pensionarea colegilor obligandu-i sa treaca la examen oazele PSD-iste: fiul lui DIP, al lui Gragnea al lui Zgonea etc. Iata ca "nevinovata" si "omul scolii" cum se pretinde singura da o lovitura mortala tuturor diplomelor eliberate in tara pana in 2003. Deci "omul scolii" cea care se lauda ca a facut doctoratul cu Solacolu recunoaste ca pana in 2003 toata lumea copia PhD!!!! Eu stau si ma intreb: daca acum ar trai: Nenitescu, Solacolu, Ianu, Bratu adica toti monstrii sacri ai chimiei romanesti, cei care au refuzat sa aprobe plagiatul Elenei Ceausescu, ce ar spune despre aceasta mata? Cred ca ar atarna-o la streasina sa o manance ciorile. Romania va continua sa fie si regimul Ponta&Antonescu! Andronescu a ales singura sa ajunga la batranete la lada de gunoi a educatiei si cercetarii. Si pute graznic!
 • +13 (15 voturi)    
  RUSINE! (Marţi, 17 iulie 2012, 10:51)

  Mih. [utilizator]

  Ponta, rusine sa-ti fie, chiar daca nu intelegi acest cuvant !
 • +11 (13 voturi)    
  Oblio (Marţi, 17 iulie 2012, 10:52)

  Dedalus [utilizator]

  Comisia s-a pronuntat exclusiv pe respectarea procedruilor de doctorat: structura, citari, originalitate.

  Nu s-a pronuntat de fapt pe plagiat ca infractiune, ci pe regulile de elaborare ale lucrarilor de doctorat, care erau intr-adevar f permiseive la acea vreme.

  Din pacate, definitia plagiatului nu era preluata ca atare in regulile de elaborare a lucrarilor de doctorat.

  Prin urmare, comisa nu poate sa se pronunte din acest punct de vedere.

  Numai o comisie academica poate sa evalueze plagiatul dupa regulile internationale academice.

  Ceea ce mi se pare halucinant este ca o lucrare de doctorat de 400 de pagini din care 200 sunt copiate (sa spunem ca nu sunt plagiate, ci doar copiate) e considerata o lucrare "originala".

  O asemenea concluze este fie rezultatul unor presiuni politice, fie a unei incompetente naucitoare.

  De fapt, nu stiu de ce ma mir. Probabil ca din comisie fac parte o multime de clone ale lui Mang.
 • +12 (14 voturi)    
  "doctorate" (Marţi, 17 iulie 2012, 10:52)

  olandezu [anonim]

  Cu alte cuvinte "normele si practicile din domeniul stiintelor juridice la acea data" arunca toate doctoratele romanesti in deziroriu. Toate pot fi plagiate, pentru ca normele si practicile permiteau asta. Excelent! Romania plagiatoare!
 • +12 (14 voturi)    
  comitet (Marţi, 17 iulie 2012, 10:52)

  conducerea [anonim]

  In paralel, un comitet al locatarilor din blocul in care locuiesc am format o comisie de etica care a decis ca e plagiat. La fel si la birou, am facut o mica comisie care a decis in unanimitate acelasi lucru: plagiatura. Deci imparatul e gol.
 • +13 (15 voturi)    
  Conform legislatiei universului ... (Marţi, 17 iulie 2012, 10:58)

  za-k [utilizator]

  Ponta a plagiat. Orice decizie politica care (cacofonie intentionata) spune ca nu e plagiat e penibila.

  Daca vrei sa ingropi adevarul faci 1000 de comisii formate din politicieni sau oameni cumparati prin care speli rahatu'. Orice comisie vs. Nature are zero credibilitate.

  Cred ca si drosofila melanogangster de pe Marte stie ca ponta a plagiat.

  Numa' bine,
  za-k/
 • +13 (17 voturi)    
  Luptati sau resemnati-va! (Marţi, 17 iulie 2012, 10:58)

  lila [utilizator]

  Dragi compatrioti decenti si onesti (cati mai sunteti), asa vor arata toate comisiile intocmite de usl. Aveti doua alternative:luptati impotriva lor sau resemnati-va! Ar mai fi si a treia:plecarea de aici....
 • +12 (16 voturi)    
  Pontacule, uite, facem asa. (Marţi, 17 iulie 2012, 11:01)

  anonim1234 [utilizator]

  Tu nu ai plagiat, si eu stau acasa la referendum. Ce zici ? E ok ?
  Abia astept sa il vad pe Base cum iti sufla in ceafa, hotomane. Crezi tu ca scapi de el, doar in visele tale, dar dimineata cand te trezesti vine cruda realitate diferita de irealitatea, antena3 si rtv.
 • +4 (6 voturi)    
  situatia intoarsa (Marţi, 17 iulie 2012, 11:02)

  cristi_201 [utilizator]

  Tocmai am facut acum o comisie cu 5 colegi si am gasit ca V. Ponta a plagiat. Concluzia este definitiva.
 • +4 (6 voturi)    
  Dlor academicieni (Marţi, 17 iulie 2012, 11:07)

  Lavinia [anonim]

  Dlor academicieni, încercaţi să nu vă faceţi de cacao. Nu trebuie să fii academician ca să poţi compara două texte, credeţi că mai avem nevoie de părerea voastră?
  Dar masteratul trecut în cv pe care nu l-a făcut?
 • +4 (6 voturi)    
  va ofticati? (Marţi, 17 iulie 2012, 11:11)

  obtuz [anonim]

  Asteptati pana dupa referendum si veti exeprimenta oftica la un alt nivel.
  Eu va propun sa va incepeti sa va faceti bagajele. Pana acum au plecat milioanele de romani care simteau ca nu mai au sanse in tara lor.
  Iata ca venit si vremea voastra. Chiar credeati in imbuibarea vesnica?
  What goes around comes around
 • +7 (9 voturi)    
  adica, spune comisia ca (Marţi, 17 iulie 2012, 11:16)

  eu [anonim]

  Ponta nu a plagiat, fiindca au plagiat si altii!!!?
  Probabil asta era "definitia" plagiatului in 2003?
  Pentru a spune chestia asta nu era nevioie de comisie. Se putea da o ordonata de urgenta:daca au plagiat si altii inainte, nu mai exista plagiat. Sau poate se aplica numai la demnitari?
 • +6 (8 voturi)    
  suntem noi orbi! (Marţi, 17 iulie 2012, 11:18)

  ormy [utilizator]

  Saracul d-ul Ponta... Nu a plagiat, cum sa plagieze...Noi, toti ceilalti, avem probleme cu vederea! Am vazut dublu!
 • +5 (7 voturi)    
  plagiat clar (Marţi, 17 iulie 2012, 11:18)

  logica [anonim]

  a copiat pana si frazele de genul 'parerea mea ....' , 'in concluzie .....' ; nici macar nu a citit ce copiaza , trebuie sa fii cretin sa preiei pana si propozitii de acest tip;
 • +5 (7 voturi)    
  comisia sa se arunce pe gem (Marţi, 17 iulie 2012, 11:23)

  ivanescu [utilizator]

  a-mi aduc aminte ..eram copil cand elenei ceausescu i sa anmanat diploma de doctor an chimie un academician s-a aruncat pe fereastra ....eu zic ca aceea care au spus ca pontulica nu a plagiat ....sa sa arunce si ei pe geam ,pentru ca nu v-a putea duce o viata intraga povara unei decizii idioate...asteptam la mortul zilei!
 • +5 (7 voturi)    
  Hai, ma.. (Marţi, 17 iulie 2012, 11:23)

  EuM [utilizator]

  ca teza lui era defapt un DRAFT.. ce naiba!
  Huooo, mincinosilor, securistilor, comunistilor, prostilor, tampitilor... Da, da, voi astia de la USL!
 • +3 (5 voturi)    
  Asemanare (Marţi, 17 iulie 2012, 11:25)

  Vasiliu Sorin [anonim]

  La fel cum expresia: "mai animalule" e mai aproape de limbajul borfasilor decat de mediul academic la fel si " a copia o teza" (in parte) e mai aproape de furt decat de rezultatul unui studiu. Asta ne spune comisia? Pe invers, bineinteles.
 • +3 (5 voturi)    
  Cine face parte din comisie (Marţi, 17 iulie 2012, 11:28)

  ValyGreavu [anonim]

  NU va suparati! Cine face parte din acea Comisie? Si cine a dat mesajul? Cine semneaza pe comunicat? Si cum sustinem Universitatea Bucuresti ca sa poata da un verdict corect?
 • +3 (5 voturi)    
  Hai sa ne punem bine cu guvenrul lui victoras (Marţi, 17 iulie 2012, 11:28)

  me [anonim]

  Standardele `comisiei ` se pare ca nu se ridica peste nivelul tezei lui Ponta.Daca comisia judeca teza de doctorat in functie de standardele din 2003 si nu in functie de standardele internationale de redactare a unei lucrari stiintifice atunci cum sa ne recunoasca tarile UE studiile absolvite in Romania. Comisia respectiva a lovit in toti romanii cu studii superioare au denigrat invatamantul romanesc acceptand hotia ca o stare normala.RUSINEE!!
 • -3 (7 voturi)    
  comisii si comitete (Marţi, 17 iulie 2012, 11:29)

  catalin_mattei [utilizator]

  este prima comisie de specialitate ( deci oameni care tin de lumea academica si au specialitati in stiinte juridice) care isi da un aviz pe lucrarea de doctorat.. cei trei din care se spune ca s-a inspirat Ponta sustin ca este o eroare sa sustii asa ceva.. comisia care a dat verdict de plagiat este compusa din somitati in domeniile lor de activitate dar nu sunt din zona stiintelor juridice... concluzia?.. Multumim din inima tovarasilor conducatori, T basescu, Victor Ponta, Emil Boc, Crin Antonescu, MRU& Co ca au reusit sa ne faca sa nu mai credem in nimic..
  • -1 (1 vot)    
   ***** (Marţi, 17 iulie 2012, 22:08)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

   Stimabile postac
   este o comisie secreta de specialitate sau nu
   De unde stiu ca din comisia aia nu faci parte tu, colonelul, sisipisi, mazeta si montesquie ?
   Deci o comisie secreta de somitati. As rade in hohote daca nu ar fi de plans.
 • +5 (7 voturi)    
  retardati (Marţi, 17 iulie 2012, 11:29)

  haimah [anonim]

  In 2003, carte publicata despre metodologia elaborarii unei lucrari stiintifice (doctoratul este un stadiu de calificare stiintifica superioara), in care se spune cu "subiect si predicat" ce este plagiatul, cum trebuie citate sursele intr-o lucrare, cum trebuie redactata lucrarea etc. Repet, in 2003.

  http://www.scribd.com/doc/10876102/Septimiu-Chelcea-Metodologia-Elaborarii-Unei-Lucrari-Stiintifice
 • +7 (9 voturi)    
  atatea minti luminate.. (Marţi, 17 iulie 2012, 11:31)

  Avaya [utilizator]

  ......ca sa analizeze un plagiat de tip copy-paste.Si ce mult le-a trebuit ca sa dea verdictul: nu este plagiat! ma intreb ce se faceau daca ar fi fost un plagiat subtil, inteligent. am fi avut verdictul prin 2022.
 • +6 (8 voturi)    
  copy-paste RO to USSR (Marţi, 17 iulie 2012, 11:33)

  Ionescu [anonim]

  Ponta minte cum respira.
 • +6 (8 voturi)    
  OUG NR.1314/17.07.2012 (Marţi, 17 iulie 2012, 11:36)

  mihail nica [utilizator]

  ORDONANTA DE URGENTA NR.1314/17.07.2012

  Articol unic.PONTA NU A PLAGIAT.

  Prim ministru
  Doctor Victor Ponta
 • +2 (4 voturi)    
  Dottore (Marţi, 17 iulie 2012, 11:40)

  mikeyu [utilizator]

  ... si restul cred ca testeaza piata... adica arunca o stire aiurea, ca sa vada reactiile si apoi sa adapteze solutia. Parol.
 • +5 (7 voturi)    
  Polimerizarea stereospecifică a izoprenului" (Marţi, 17 iulie 2012, 11:40)

  Tovarășul academician doctor contabil Ponta Victor [anonim]

  apelativul corect politic
 • +8 (10 voturi)    
  NU vom vota (Marţi, 17 iulie 2012, 11:42)

  NCO [anonim]

  Victor PONTA !!!

  Victor PONTA propus Premiul NOBEL
 • +6 (8 voturi)    
  V. CP. Ponta (Marţi, 17 iulie 2012, 11:46)

  dan ioan [anonim]

  Curat murdar..
 • -11 (15 voturi)    
  Ponta (Marţi, 17 iulie 2012, 11:47)

  Alexei86 [utilizator]

  Frustrati sunteti! Nu va convine ca nu a plagiat Ponta. Sunteti cum erau comunistii cand au venit la putere. JOS BASESCU SI DICTATURA!!!
  • +6 (8 voturi)    
   Perfect (Marţi, 17 iulie 2012, 12:00)

   Vasiliu Sorin [anonim] i-a raspuns lui Alexei86

   Sa furam toti numai sa cada Basescu.
   Tu gandesti?
  • +3 (5 voturi)    
   Raspuns (Marţi, 17 iulie 2012, 13:38)

   omliber [utilizator] i-a raspuns lui Alexei86

   Dl Ponta a plagiat, din pacate. Este genul acela de plagiat care poate fi dovedit fara expertiza - adica acela in care copiezi cuvant cu cuvant si semn de punctuatie cu semn de punctuatie. Si mai sunt si acele 40 de pagini copiate litera cu litera dintr-o lucrare pe care nu a trecut-o nici macar la bibliografie. Macar concluziile trebuie sa fie ale tale, caci teza de doctorat este o lucrare de cercetare originala. Chiar daca era o personana oarecare lucrul era foarte grav. Dar fiind primul ministru al unui stat lucurile se complica. Se pune sub semnul indoielii toata activitatea academica din Romania - pe de o parte, pe de alta parte se pune sub semnul indoielii Romania in raport cu aliatii sai, cu partenerii sai (cum poti sa ai incredere in cineva care fura si minte?). Este foarte simplu, o astfel de persoana nu inspira incredere. Persoanele, comisiile, institutiile care il sustin nu fac altceva decat sa mareasca neincrederea partenerilor straini in Romania. In alte tari persoanele depistate in aceeasi situatie si-au dat demisia si astfel nu au aruncat anatema asupra tarilor lor. Dl Ponta nu numai ca nu si-a dat demisia (aici seamana cu Adrian Severin, pe care altfel dl Ponta l-a sanctionat), dar a facut comisii, a desfiintat comisii a facut tot felul de acrobatii necinstite si ilegale. Toate acestea nu au facut decat sa intareasca faptul ca a plagiat. De altfel standardele pentru declararea plagiatului sunt aceleasi in Romania de mai bine de 40 de ani. Nu va suparati, dar plagiatul dlui Ponta nu are legatura cu dl Basescu.
   Plagiatul este un furt - furi munca cuiva; este acelasi lucru cu furtul de bani, de bunuri. Imaginati-va ca hotii au intrat la dvs in casa si v-au luat toate lucrurile de pret pentru care ati muncit ani buni!!! Este acelasi lucru.
   Cu multa consideratie!
  • +2 (2 voturi)    
   Ai dreptate! (Marţi, 17 iulie 2012, 14:01)

   inganduratul [utilizator] i-a raspuns lui Alexei86

   Noi suntem frustrati ca nu a copiat Tonta iar tu esti dobi din acelasi motiv!
 • +7 (9 voturi)    
  Bine tu Pontache! (Marţi, 17 iulie 2012, 11:48)

  qwed [anonim]

  Tocmai ai demonstrat ca e adevarat absolut tot ce a zis Basescu despre tine.
  Sunt curios sa vad cine din Occident se va compromite de azi inainte intalnindu-se cu tine.
 • +9 (11 voturi)    
  Intrebare pentru Andronescu (Marţi, 17 iulie 2012, 11:49)

  Aurelia [anonim]

  As dori un raspuns explicit de la Andronescu: avand teza sustinuta inainte de 2003 recunoaste ca a plagiat? Daca accepta acest fapt ma declar cu sufletul impacat. Asta inseamna ca: Nastase a fost un plagiator ordinar, ca toti profesorii universitari din USL sunt toti niste plagiatori, ca Vanghelie trebuie sa fie presedintele Academiei Romane. Intr-o astfel de tara nu mai merita sa traiesti. Unde in lume un partid, un guvern sau un parlament are dreptul sa judece o teza de doctorat? nici macar in Africa. Iata cum pentru putere gasca de derbedei a lui Ponta&Antonescu cu mana lui Andronescu arunca la cos toate dimplomele din Romania doar pentru putere. Pucistii n-au nici macar D-zeu. Sunt mai periculosi decat hitleristii care macar si-au respectat savantii caci aveau nevoie de ei in razzboi. Noi ni-i renegam ca in '46.
 • +5 (7 voturi)    
  revoltator (Marţi, 17 iulie 2012, 11:53)

  Lea [anonim]

  o noua victorie a minciunii si a "aranjamentelor". La ce ne mai putem astepta in continuare, oare?
 • +4 (6 voturi)    
  Extrase din legle anuntate de comisia "minunata" (Marţi, 17 iulie 2012, 11:54)

  omliber [anonim]

  Legea 84/1995

  Art. 73
  3) Conducatorii de doctorat pot fi profesori universitari titulari, asociati sau consultanti ori academicieni, avand titlul de doctor. Dreptul de a conduce doctoratul este avizat nominal de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, la propunerea institutiilor organizatoare, si este conferit prin ordin al ministrului educatiei nationale.

  Legea 8/1996
  Art. 7. — Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma concreta de exprimare si independent de valoarea si destinatia lor, cum sunt:
  b) operele stiintifice, scrise sau orale, cum ar fi: comunicarile, studiile, cursurile universitare, manualele scolare, proiectele si documentatiile stiintifice;

  Art. 33. — (1) Sunt permise, fara consimtamantul autorului si fara plata vreunei remuneratii, urmatoarele utilizari ale unei opere aduse anterior la cunostinta publica, cu conditia ca acestea sa fie conforme bunelor uzante, sa nu contravina exploatarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor sau pe titularii drepturilor de exploatare:
  b) utilizarea de scurte citate dintr-o opera, in scop de analiza, comentariu sau critica ori cu titlu de exemplificare, in masura in care folosirea lor justifica intinderea citatului;
  • 0 (2 voturi)    
   pai (Marţi, 17 iulie 2012, 13:39)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui omliber

   au uitat doar sa specifice: "scurt = sub 100 pagini"
 • +7 (9 voturi)    
  un motiv (Marţi, 17 iulie 2012, 11:55)

  florin_f [utilizator]

  asta e un motiv in plus sa mergem la Referendum sa spunem NU.
  Iata daca raman astfel de indivizi la carma tari, ce valaoare vor mai avea diplomele noastre.
  Un Premier cu plagiat si nici macar cinstit, ne face de minune in toata lumea.
 • +5 (7 voturi)    
  Ce ghilimeaua mea! :) (Marţi, 17 iulie 2012, 11:56)

  Luciff [anonim]

  Ponta n-a plagiat, doar n-a folosit ghilimelele...:)))
 • +6 (8 voturi)    
  COZILE DE TOPOR (Marţi, 17 iulie 2012, 11:57)

  GeorgeN [utilizator]

  Multiubitii nostri "conducatori" nu pot sa-si realizeze visul lor(cosmarul nostru) fara existenta unor "cozi de topor". Ei nu pot construi si incuraja structuri solide care sa dainuie si atunci genereaza structuri paralele care sa fundamenteze minim doua adevaruri : adevarul "de dreapta" si adevarul "de stanga". In aceasta abordare regasesc practica mult mai veche a "perdelelor de fum" si cutume actuale de genul :"hotii nostri sunt mai cinstiti decat hotii lor".
  Problema nu este ca PONTA A PLAGIAT ci ca un sistem de non-valori incurajeaza si genereaza o noua institutie "INSTITUTIA PLAGIATULUI" (Atentie S-a dat drumul la furat).
  Pentru a infiinta insa aceasta institutie au nevoie de structuri obediente mobilate cu "COZI DE TOPOR".
  Vrem si noi sa cunoastem numele si prenumele acestor cozi de topor care se ascund sub o comisie pentru a ne putea privi in ochi "intelectualii cu vederi opace de stanga". Acestia sunt cei care statueaza si legitimeaza hotia, minciuna si duplicitarismul.
  Am ascultat-o pe dna Andronescu MINISTRUL CULTURII care a amenintat cu desfiintarea unei scoli daca se va dovedi plagiatul. Stimata doamna stiu ca va depaseste gandirea "stangace", dar "nu trebuie sa arunci si copilul cu laturile". Cred ca mai aveti nevoie de o "meditare" si o "sustinere financiara", tip Mazare si de o "garantare", tip Vanghele.
 • +7 (9 voturi)    
  In comisie erau personalitati.gen Becali??? (Marţi, 17 iulie 2012, 12:01)

  dracu [utilizator]

  Aceasta comisie ii face un deserviciu lui Ponta si noua,restul oamenilori cu doctorate sau studii corecte.
  Aceasta concluzie a lor,ne condamna pe toti la incredibilitate.
  Sa faci o asemenea declaratie cu pistolul la tampla(probabil ca cei din comisie,toti au plagiat)inseamna,incercare de atac si decredibilizare Nature .In agonia lor,au mers prea departe.Am alunecat intr-o mocirla si in loc sa incercam sa ne salvam noi cadem si mai adinc.
 • +8 (10 voturi)    
  Baaai, da eu ce am invatat 3ani (Marţi, 17 iulie 2012, 12:03)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  eu am fost onest si sunt un oarecare in tara asta, si altul a furat si ajunge prim ministru! pentru ce m-am chinuit!

  si acum furtul lui este legalizat :|
 • +11 (13 voturi)    
  Asadar, inainte de 2003... (Marţi, 17 iulie 2012, 12:03)

  zoli [anonim]

  ...Aveai voie sa faci copy paste la zeci si zeci de pagini in teza de DOCTORAT.
  Gata!
  Nivelul maxim de greata a fost atins.
  Mi-e greata de Romania.
  Nu suntem o natiune, suntem DOUA natiuni, care traim intre aceleasi frontiere, dar care nu avem absolut nimic in comun. Autarhistii si progresistii. Nici macar nu suntem singuri in schizofrenia noastra nationala, Ukraina este exact la fel.
  Plec definitiv din Romania. Stati voi intre voi aici, lasati-va condusi de mincinosi patologici si totalitari, tineti-i in brate si platiti-le spezele din impozitele voastre.
 • +8 (10 voturi)    
  Asa incepe . . . (Marţi, 17 iulie 2012, 12:12)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  . . . procesul de prostitutie a poporului roman. Intai elitele se grabesc sa pupe fundul vremelnicilor potentati dupa care ne ingramadim noi, prostimea. Asa a fost si cu Ceausescu de am ajuns sa nu mai stim nici cum ne cheama.Ce fel de intelectuali sunt astia care accepta senini ca lucrarile lor sa intre in derizoriu odata cu recunoasterea acestui furt intelectual! Ce lege din 2003 dadea voie cuiva sa copieze pagini intregi si sa nu spuna de unde au fost extrase? Si pe vremea lui Eminescu exista cutuma ca orice citat din alte scrieri sa fie adnotat in josul paginii. Ia uitati ce spune in scrisoarea I-a:
  Şi te-o strânge-n două şiruri, aşezându-te la coadă,
  În vro notă prizărită sub o pagină neroadă.
  Dar ce dracul ma mai mira? In Romania e posibil orice!
 • +9 (11 voturi)    
  Sunt comparabile? (Marţi, 17 iulie 2012, 12:21)

  Andrei [anonim]

  "teza de doctorat...este comparabila cu alte teze de doctorat sustinute in acea perioada". Au acelasi continut nu? :))

  Suntem o tara de cretini.
  • +1 (3 voturi)    
   din pacate (Marţi, 17 iulie 2012, 12:37)

   felix [anonim] i-a raspuns lui Andrei

   din pacate DAAAAAA!! Dar TOTI?????
 • +10 (12 voturi)    
  Lista RUSINII (Marţi, 17 iulie 2012, 12:23)

  ticbis [utilizator]

  Sa-i cunoastem deci pe acesti gropari ai cercetarii doctorale romanesti:

  - Teodor Petrescu (Universitatea Politehnică din Bucureşti)
  - Romiţă Iucu (Universitatea Politehnică din Bucureşti)
  - Doru Vladimir Puşcaşu (S.C. CEPROCIM S.A.)
  - Nicolae Burnete (Universitatea Tehnică Cluj)
  - Mihai Vladimirescu (Universitatea din Craiova)
  - Petru Andea (Universitatea Politehnică din Timişoara)
  - Victor Stoica (Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti)
  - Horia Iovu (Universitatea Politehnică Bucureşti)
  - Florin Ionescu (Steinbeis University Berlin)
  - Paul Dobrescu (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative)
  - Virgil Muraru (Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii Destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare)

  Aceste persoane trebuiesc popularizate pe toate forumurile si in toate mediile universitare si academice romanesti. Acestia sunt cei pentru care a copia 100 de pagini intr-o lucrare de doctorat nu inseamna plagiat.
  Aceste persoane trebuiesc stigmatizate de catre intreaga opinie publica romaneasca si de catre comunitatea universitara si academica romaneasca si internationala.
  Aceste nume trebuiesc trimise la groapa de gunoi a invatamantului romanesc, alaturi de Marga, Andronescu si Pop.
  • +5 (7 voturi)    
   lipseste un cosmonaut din comisie (Marţi, 17 iulie 2012, 12:48)

   Dedalus [anonim] i-a raspuns lui ticbis

   "- Virgil Muraru (Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Maşini şi Instalaţii Destinate Agriculturii şi Industriei Alimentare)"

   Parca era vorba de specialisti in drept care sa analizeze. Domnul Muraru nu pare sa aiba expertiza in drept. Atunci cum a analizat?!
   • +2 (4 voturi)    
    Nu lipseste (Marţi, 17 iulie 2012, 13:14)

    ticbis [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

    Este ultimul pe lista, cu voia dvs.!
    Dupa cum vedeti, niciun "profesor universitar" din aceasta lista nu este specialist sau profesor la facultatea de drept. Totosi s-au pronuntat tehnic, pe continutul "operei" lui Ponta. Asta desi inculpatul a sustinut pana acum ca lucrarea lui nu poate fi analizata decat de catre "colegii" lui din domeniul juridic.
    Aceasta lista o voi face publica pe toate saiturile din internet si in toate publicatiile academice on-line romanesti sau internationale la care am acces. Asta pentru ca personajele care au pus botul la acest santaj politic si s-au compromis moral, trebuie sa inteleaga ca trebuie sa plateasca un pret, pretul oprobiului public si al colegilor lor din mediul universitar international.
    Mi se pare corect ca intreaga lume sa-i stie, sa-i cunoasca si sa-i trateze conform caracterului lor mizerabil.
    Cine se prostitueaza este catalogat drept curva, in niciuncaz nu poate poza in fecioara! De cand lumea si pamantul!
  • +4 (6 voturi)    
   Demisia (Marţi, 17 iulie 2012, 12:50)

   berger [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

   Domnilor, plecati acasa! Nu intrati in troaca porcilor! Stiti ce inseamna sa apari la catedra ca un stiulete de porumb ros de porci?? Urmeaza sa simtiti pe propria dumneavoastra piele!
  • 0 (0 voturi)    
   Atentie la intoxicari (Marţi, 17 iulie 2012, 14:02)

   GeorgeN [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

   Comisia tehnică, cea care a dat verdictul, este alcătuită din 3-5 membri, profesori la Universitatea din București, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara.

   Citiţi mai mult: Comisie CNE: "Victor Ponta nu a plagiat" - Politica > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/comisie-cne-victor-ponta-nu-a-plagiat-992264.html#ixzz20sOvX7WR
   EVZ.ro
 • +7 (9 voturi)    
  Ponta stie ca a plagiat (Marţi, 17 iulie 2012, 12:24)

  berger [utilizator]

  Urat caracter are individul asta. Stie ca o comisie de mercenari USL (ca exista tovarasi doctori, academicieni, conferentiar dispusi sa minta, pe urma sa scoata capul in lume este iarasi asa o chestie gen Elena Ceausescu...) nu va fi credibila decat in curtea lor sau nici acolo. Politicienii astia exista doar imaginatia lor.
 • +5 (7 voturi)    
  Print YM E-mail Mai mare|Mai mic Comentarii Comi (Marţi, 17 iulie 2012, 12:26)

  emigrant roman [utilizator]

  Ca a PLAGIAT e sigur ,asa cum la fel de sigur este ca Antonescu a fost REPETENT in facultate ,si nu o data ci de doua ori ca sa fie sigur pe ISTORIA care ne-o face copiilor nostri,ca pe noi ne arunca la poarta spitalelor! NE FURATI IAR LIBERTATEA !!!!!!!
  Stimati conationali care ridicati in slavi doi RATATI,va rog din suflet sa va treziti...cei mai maturi care stiu ce inseamna "SUFLUL SOVIETIC " din cefa ROMANIEI,povestiti si la tineri...ca nu-i asteapta cainii cu covrigi in coada..cu cei 2 ratati...MARIONETE nu au suflet ...
 • +3 (5 voturi)    
  Legislatie... (Marţi, 17 iulie 2012, 12:28)

  Stef [anonim]

  Poate cineva numi care era legislatia referitoare la plagiat in vigoare in 2003?!...
  Exista vreo reglementare care spunea negru pe alb ca doctoranzii au voie sa copieze din alte lucrari?!...
 • +6 (8 voturi)    
  Conteaza? (Marţi, 17 iulie 2012, 12:30)

  Catalin [anonim]

  Sincer nu inteleg cat de prosti sa fie aia de la UE, sa nu urle atatia ani cad a fost Boc si fix acum cand vine cel mai cinstit si curat guvern ii apuca draciii. Banuiesc ca tot base e vinovat .
 • +10 (12 voturi)    
  Tocmai ne-au demonstrat ca... (Marţi, 17 iulie 2012, 12:31)

  obikeno [utilizator]

  ...Soarele se invarte in jurul Pamantului. Era evident!
 • +7 (9 voturi)    
  good bye (Marţi, 17 iulie 2012, 12:31)

  felix [anonim]

  E m-am decis! Imi dau demisia, din Romania:))) V-am pupat! Ramaneti cu "bine":) paaaa
 • +10 (12 voturi)    
  rabdare, va rog! (Marţi, 17 iulie 2012, 12:33)

  cerber1972 [utilizator]

  Din surse sigure va anunt ca, pentru a-si demonstra capacitatea intelectuala, dar si pentru a demonta odata pentru totdeauna acuzatiile de plagiat, dl Ponta s-a hotarat sa scrie o noua lucrare, cu un titlu original, deasupra oricaror banuieli: se va intitula "Mizerabilii". Pentru aceasta este dispus sa-si sacrifice pana si numele: din Ponta in Hugo...
  Mai are cineva ceva de spus?
 • +9 (11 voturi)    
  Cine sunt specialistii? (Marţi, 17 iulie 2012, 12:33)

  Teo [anonim]

  Ar fi interesant de stiut numele acestor "specialisti" , slugoi ai puterii, care dau liber la furtul intelectual. Normele de redactare ale unei lucrari stiintifice, nu neaparat teza de doctorat, sunt aceleasi de mai bine de o suta de ani. Felicitari pentru aceasta noua minciuna, buna de manipulat pe la Antene si alte posturi asemenea.
  In ce tara traim oare?
  • +5 (7 voturi)    
   Legea 8/1996 (Marţi, 17 iulie 2012, 13:11)

   fefe [anonim] i-a raspuns lui Teo

   care era evident in vigoare si in 2003 ne spune ca Ponta e de fapt faptuitorul unei infractiuni.


   Art. 33. - (1) Sunt permise, fără consimţământul autorului şi fără plata vreunei remuneraţii, următoarele utilizări ale unei opere aduse anterior la cunoştinţă publică, cu condiţia ca acestea să fie conforme bunelor uzanţe, să nu contravină exploatării normale a operei şi să nu îl prejudicieze pe autor sau pe titularii drepturilor de utilizare:
   ....
   b) utilizarea de scurte citate dintr-o operă, în scop de analiză, comentariu sau critică ori cu titlu de exemplificare, în măsura în care folosirea lor justifică întinderea citatului;

   Ponta nu a foslosit nici scurte citate (ci vreo 80- de pagini se pare) si nici nu a dat numele celor din care a copiat conform uzantelor academice - cand preiei de la cineva o idee scrii in subsolul paginii din ce carte ai preluat si de la cine)

   Art. 141. - Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 5 ani sau cu amendă de la 25.000.000 lei la 500.000.000 lei fapta persoanei care îşi însuşeşte, fără drept, calitatea de autor al unei opere sau fapta persoanei care aduce la cunoştinţă publică o operă sub un alt nume decât acela decis de autor.

   Cum lucrarea Lui Ponta epare a fi in cea mai mare parte copierea altei lucrari, se poate pune problema insusirii fara drept a calitatii de autor.
 • -12 (14 voturi)    
  Ce mai freamat, ce mai zbucium (Marţi, 17 iulie 2012, 12:39)

  Mihai [anonim]

  pentru un doctorat, toate haitele portocalii, verzui, albe, maronii si ce culori or mai avea sar pe Ponta de parca ar fi omorat un om. Ce bine ar fi fost sa fi tabarat asa cand isi asuma neconstitutionalul Boc toate elucubratiile lui Basescu, cand se taiau pensiile si salariile iar ei isi cresteau bugetele cu 30% si toate minciunile duse pana la nesimtire de Boc si Basescu, toate dezinformarile facute de securistii acoliti ai PDL, de manevrele mizerabile facute de inculpatul Basescu ca sa nu piarda ciolanul.
  Eu astept sa vad macar unul dintre cei care au scris in viata lor o lucrare de licenta, master, doctorat ca nu s-au inspirat sau plagiat de nicaieri.
  • +7 (9 voturi)    
   Bine Mihaita... daca ar fii sa o luam asa... (Marţi, 17 iulie 2012, 13:02)

   obikeno [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   ...spune-mi si mie pana unde este limita legii in conceptia ta? Doar daca omori un om poate fii considerat un lucru grav? Sa furi, sa minti... astea sunt nimicuri, nu-i asa?
   Tu faci parte din categoria celor cu salariile taiate (sau copil al vreunui bugetar) iar cu astfel de oameni nu poti discuta rational. Deja ura indusa va orbeste atat de tare incat nu vedeti padurea de un singur copac. Dupa voi, potopul, nu?
   • -3 (5 voturi)    
    O comparatie (Marţi, 17 iulie 2012, 13:57)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui obikeno

    N-am fost nici o secunda bugetar sau fiu bugetar, am lucrat si lucrez in continuare la privat, eu am facut o comparatie dintre taieri si mariri de bugete care nu sunt in regula, nu poti fi pentru unii muma si altii ciuma iar minciuna este modul de viata a lui Basescu, poti verifica si singur cat minte. Comparatia cu cei cu care nu se poate discuta rational e valabil si vice-versa.
    • 0 (0 voturi)    
     Eu ti-am mai spus (Marţi, 17 iulie 2012, 16:42)

     obikeno [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

     Nu vezi padurea din cauza unui copac. Dar e optiunea ta sa judeci cum crezi tu ca e mai bine.
     Prefer 1 mincinos decat o gasca de 250 de mincinosi.
  • +2 (4 voturi)    
   Una e inspiratul, alta e plagiatul (Marţi, 17 iulie 2012, 13:16)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   Deci nu poti pune "sau" intre ele.
   • 0 (0 voturi)    
    Remember (Marţi, 17 iulie 2012, 14:00)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui Alui

    prin clasa a patra se preda conjunctia la scoala. Vezi acolo cum se poate folosi "sau" sau poti folosi dex-ul. Prin sau se pot enumera doua variante.
  • 0 (0 voturi)    
   a omorat si un om (Marţi, 17 iulie 2012, 14:20)

   lila [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   Da.l-a ucis si pe procurorul Panait. Versat , a sters urmele...
 • 0 (12 voturi)    
  VOTEZ DA pt. Basescu (Marţi, 17 iulie 2012, 12:45)

  Hotii [anonim]

  JOS Comunistii Ponta si Antonescu
  • +9 (11 voturi)    
   Vezi ca trebuie sa votezi NU la referendum (Marţi, 17 iulie 2012, 13:03)

   obikeno [utilizator] i-a raspuns lui Hotii

   Daca vrei ca Basescu sa ramana. Nu face confuzii... sau nu manipula. :)
 • -10 (14 voturi)    
  E bine... (Marţi, 17 iulie 2012, 12:49)

  Gigi Kent [utilizator]

  ...si cu publicarea stirilor pe tema doctoratului lui Ponta, e bine si cu publicarea unor stiri pe baza de zvonuri gen introducerea impozitului diferentiat.

  Ce nu e bine este insa nepublicarea nici macar a unui cuvintel pe tema modului in care dl Presedinte suspendat a mintit Cancelarul Germaniei in legatura cu existenta procedurii de suspendare in Constitutie.

  Pai ce facem HN.ro? Obiectivi ca de obicei?

  http://www.ghimpele.ro/2012/07/basescu-a-recunoscut-ca-a-mintit-o-pe-angela-merkel/
  • +8 (10 voturi)    
   gigi (Marţi, 17 iulie 2012, 12:59)

   olandezu [anonim] i-a raspuns lui Gigi Kent

   nu s-a respectat procedura de suspendare, despre asta este vorba. nu tin manipularile, aici nu e antene ...
  • +6 (8 voturi)    
   Aaaaa, poi asa, tovarase (Marţi, 17 iulie 2012, 13:02)

   berger [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Asa te vreau, baga diversiune! Ca aici e vorba de plagiat, dar ce daca, afara ploua!
   Spune mai bine cum e cu UMF Targu Mures, ca erau USL-istii toti gramada pe Ungureanu si pe maghiari ca de ce s-a aprobat, santaje, socoteli, scarpinaturi, si ca ei imediat ce vor veni la putere, vor curata de pe fata pamantului orice urma de sectie maghiara la aceasta facultate. Acuma, ori s-a rezolvat, ori inca nu ai venit la putere, din doua una!!
 • +10 (12 voturi)    
  agramaticalitati (Marţi, 17 iulie 2012, 12:52)

  Dedalus [anonim]

  Citat:

  "Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzator pe parcursul lucrarii."

  Comentariu:
  Adica, oricine stie sa puna un titlu, e bun de doctor?!

  Si cum vine aia, domnilor porfesori universitari, mesteri mari, calfe si zidari: "titlu dezvoltat corespunzator pe parcursul lucrarii"???

  De la altii mai inteleg agramaticalitati, dar de la ditai comisia, crema intelectualitatii, sa aud ca un titlu "se dezvolta pe parcursul lucrarii"????

  Cred ca membrii comisiei care scriu in acest fel si-au luat bacul la "licee muncitoresti" . Ce pretentie sa mai ai la ei, ma mir ca stiu sa scrie.
 • +11 (13 voturi)    
  rusine (Marţi, 17 iulie 2012, 12:52)

  Aramis [utilizator]

  rusinea unei intregi tari pentru orgoliul unui plagiator!
 • +12 (14 voturi)    
  Publicati lista comisiei-risini sa o vada toata lu (Marţi, 17 iulie 2012, 12:54)

  icu [utilizator]

  Cerem publicarea ,,LISTEI RUSINI A CELOR CARE AU DAT ACEST VERDICT de doctor cinstit lui Ponta" , sa-i vada o lume intreaga si sa-i deteste pe acesti NEMERNICI !!!!!!!!!!
 • +11 (13 voturi)    
  Demisia Ponta! (Marţi, 17 iulie 2012, 12:54)

  alin_cl [utilizator]

  Poporul asta a ajuns o bataie de joc! Nu le mai este nici un pic de rusine sa faca lucrurile pe fata! USL-ul ne-a trimis in urma cu ani buni. Pacat!
 • +11 (13 voturi)    
  ... (Marţi, 17 iulie 2012, 12:54)

  _andi_ [utilizator]

  Trist.
 • +9 (11 voturi)    
  Comunism pur. (Marţi, 17 iulie 2012, 13:01)

  Vasiliu sorin [anonim]

  Una se zice si alta se face, care e diferenta dintre perioada dinainte si acum?
  Macar Boc o zicea in fata.
  • +7 (9 voturi)    
   Droguri (Marţi, 17 iulie 2012, 13:15)

   Teris [utilizator] i-a raspuns lui Vasiliu sorin

   Boc poate ca nu era foarte simpatic, dar in tot ce facea se simtea corectitudine si raspundere. Stia ca nu e placut prin deciziile sale(sanatoase in cea mai mare parte!) si a facut astfel incat Romania a fost simtita ca un stat serios in UE...inca sovaitor, dar pe drumul cel bun.
   Acum ai impresia ca astia nu inteleg nimic din lumea reala. Ei traiesc in atmosfera halucinanta din antena 3. Nenorocirea e ca-s o groaza de romeni care-si cumpara de acolo drogul zilnic.
 • +5 (7 voturi)    
  plagiat (Marţi, 17 iulie 2012, 13:05)

  Gelu [anonim]

  e o mare minciuna! Regulile privind citarea au fost dintotdeauna aceleasi si inainte si dupa ce si-a prezentat Ponta teza.
 • -1 (5 voturi)    
  verdict previzibil (Marţi, 17 iulie 2012, 13:06)

  gabi1979 [utilizator]

  lasati bai vrejelile astea cu plagiatul, sunt curios cat dintre astia de comentati pe aici ati sustinut vreodata o teza de doctorat? In afara de domeniile tehnice / cercetare unde se mai pot aduce contributii personale, in rest, pe specialitatile astea de "bla-bla", contributia proprie e ZERO.

  ce va incordati toti meltenii si va dati cu parerea asa, ca la frizerie.

  omu' a fost foarte "inspirat" cand si-a facut lucrarea, a avut si "sustinere" din partea conducatorului stiintific.

  cred ca e un caz inchis, atat timp cat nu se poate dovedi ca a plagiat, important e sa vedem cum iesim din haznaua unde ne-au bagat toti astia alde Dottore Ponta, Antonescu, Basescu, Iliescu, Voiculescu, Udrea si toata clasa politica de rahat din Romania
 • +5 (7 voturi)    
  COMISIA DE IETI CA (Marţi, 17 iulie 2012, 13:08)

  doi si-un sfert [utilizator]

  Decizie finala:
  Domnu' premier VP(CopyPaste) nu a plagiat foarte mult !
 • +5 (7 voturi)    
  Stie (Marţi, 17 iulie 2012, 13:11)

  micul [utilizator]

  cineva unde poate fi gasita componenta acestei comisii-minune !
 • +7 (9 voturi)    
  NU MAI INTERESEAZA PE NIMENI (Marţi, 17 iulie 2012, 13:13)

  Trident [utilizator]

  Credeti ca daca verdictul final va fi cu nu a plagiat asta va interesa pe cineva in UE? Nici vorba. Va fi si mai mare scandalul pentru ca expertii straini au spus: ,,este plagiat"
 • +7 (9 voturi)    
  rusine Victor Ponta (Marţi, 17 iulie 2012, 13:16)

  rco [anonim]

  Rusine Victor Ponta ! Imi este rusine ca am absolvit o scoala in Romania - Demisia !!!
 • +3 (5 voturi)    
  HOTIE PE FATA (Marţi, 17 iulie 2012, 13:18)

  alnimanui [utilizator]

  pe NESIMTITII astia ii platim sa ne minta. Rusine sa le fie oamenilor care si-au castigat painea muncind nu furand si care stau deoparte pentru ca Basescu le-a luat 1 leu din salariu.
 • -9 (11 voturi)    
  ia sa auzim basistii acum.... (Marţi, 17 iulie 2012, 13:25)

  titea [anonim]

  chiar daca ar fi plagiat, pe langa tradarea si vanzarea de tara a chiorului, ponta e imaculat!!!
  • +4 (6 voturi)    
   tu (Marţi, 17 iulie 2012, 13:41)

   pi5 [utilizator] i-a raspuns lui titea

   nu meriti atentie - va rog sa il ignorati.
 • +4 (6 voturi)    
  A mai postat cineva mai sus lista.. (Marţi, 17 iulie 2012, 13:29)

  EuM [utilizator]

  dar revin.. cu sursa:
  http://cne.ancs.ro/membri-si-comisii/
 • +8 (10 voturi)    
  Aglomeratie (Marţi, 17 iulie 2012, 13:30)

  Trojan.H [utilizator]

  Voiam sa-mi dau si eu cu parerea. Ce sa mai spun? S-au spus toate de catre altii mai harnici decit mine.
  Cu toate astea zic si eu doar atit: Puie Monta!
 • +7 (9 voturi)    
  RUSINE COMISIEI! (Marţi, 17 iulie 2012, 13:30)

  alinutza [anonim]

  MI-e rusine de nerusinarea acestei comisii.
  Sunt oripilata!
  Nu se poate asa!
  Sunt profesor si am doctoratul luat in 2003 in Belgia. Furtul intelectual nu era acceptat nici atunci...nici in tara...
 • -6 (8 voturi)    
  votez DA la referendum (Marţi, 17 iulie 2012, 13:48)

  Montesquieu [utilizator]

  inca nu s-a auzit pe strada comanitei ca doar 4% dintre romani sunt interesati de subiectul plagiatului ca tema de dezbatere?

  si ca in proportii covarsitoare romanii sunt revoltati de furtul din banul public si de minciuna? adica exact "specializarile" lui basescu si a trupei sale de mafioti?

  acest simplu sondaj indica din start scorul referendumului: basescu va fi demis cu 65% voturi DA.

  astept cu nerabdare sa vad cum justitia "independenta" si procuroprii "echidistanti" ai DNA isi vor aduce aminte in ceasul al 12-lea de toate dosarele de jaf ale lui basescu si ale pdl-ului.

  ne vedem pe 29 ;)
  • +2 (4 voturi)    
   pacat de nick-ul ales (Marţi, 17 iulie 2012, 16:37)

   TDragos [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   Iti recomand o lectura "The Spirit of the Laws"...cred ca dupa ce o sa citesti o sa votezi "Nu".
 • +4 (6 voturi)    
  LOL (Marţi, 17 iulie 2012, 13:49)

  Alex Grosu [anonim]

  " .... respecta cerintele academice din acea perioada si este comparabila din punct de vedere al acestor cerinte cu alte teze de doctorat ..... "

  Traducere: si lucrarea domnului Ponta este un plagiat ca si toate celelalte lucrari ale domnilor cu functii inalte. Daca zicem ca lucrarea lui Ponta este un plagiat, o sa trebuiasca sa dam jos cu toate titlurile de doctori din tara :D . Asa ca mai bine ne abtinem sa nu cumva sa cream un precedent
 • 0 (2 voturi)    
  Doar atat (Marţi, 17 iulie 2012, 13:53)

  feisbuk [anonim]

  http://kingofromania.files.wordpress.com/2012/07/themanyacomplishmentsofvictorponta.jpg

  :)
 • +3 (5 voturi)    
  SUPER TARE (Marţi, 17 iulie 2012, 13:59)

  Ana [anonim]

  poate ca unii tin de scaune cu dintii si semneaza orice! oare de ce? poate ca si ei au aceleasi HIBE - si aceleasi DOCTORATE - copiate ca multi nu inteleg poate termenul PLAGIAT

  si aici: PLAGIÁT1, plagiate, s. n. Acțiunea de a plagia; plagiere. ♦ (Concr.) Operă literară, artistică sau științifică a altcuiva, însușită (integral sau parțial) și prezentată drept creație personală. [Pr.: -gi-at] – Din fr. plagiat.
  Sursa: DEX '98 (1998).

  IN ce tara traim! si ne mai miram de ce ajune leul in balarii si de ce salariile in lei vor fi diminuate - puterea de cumparare datorita unor oameni fara scrupule!
 • +6 (6 voturi)    
  eu nu pricep (Marţi, 17 iulie 2012, 14:07)

  AliKimiku [utilizator]

  Cum vine asta -nu e semnata ? si nu se stie cine-i in comisia tehnica ? Deci documentul exista sau nu? Sau e o simpla forma de presiune asupra celor de la UB.
 • +5 (5 voturi)    
  culmea nesimtirii (Marţi, 17 iulie 2012, 14:14)

  cucu [anonim]

  Intelegem ca este doar un "draft" nu inteleg noi suntem judecati de CNATDCU. Ei ne pun chiar si o apostila nu se mai poate loco. Traim in 2 tari diferite si suntem judecati preferential ... in functie de cat am plagiat... e cumplit ce se intampla atata nesimtire de mult nu am mai vazut!
 • +3 (5 voturi)    
  Colonelul lucreaza la Antena3 (Marţi, 17 iulie 2012, 14:36)

  Adrian [anonim]

  Isi ia salariul de la nea` Felix motanul securistul turnator. Ce bine ii zicea Becali su&i si tu si Dan Voiculescu. Si asta acum ceva anii buni. Stia el ce stia.
 • +5 (7 voturi)    
  incredibil (Marţi, 17 iulie 2012, 15:05)

  pct.5-timisoara [utilizator]

  asa ceva nu am mai auzit de pe vremea raposatei
  Academician Doctor de renume mondial.
  Este revoltator cum pot sa minta nesimtitii astia doi.
  Am ajunsa sa ne conduca un repetent si-un plagiator.

  Cred ca nici nu a mai dat banii pe dactilografiere. O fi copiat la xerox paginile si le-a legat in lucrarea lui :)))
 • +5 (7 voturi)    
  Plagiat legal (Marţi, 17 iulie 2012, 15:24)

  mistydo [utilizator]

  Ce sa mai crezi! Cand o ditamai comisie, care acum este sub aripa lui Abramburica, declara ca tot ce s-a copiat era legal in 2003. Deci se recunoaste public, lucrarea contine mai multe fragmente preluate din alte lucrari, dar prevederile Legii invatamantului de atunci nu erau asa de drastice, stim de ce.... sigur exista o evidenta a "doctorilor" din 1992 pana azi... sa vedeti cifre, calculati cati bani s-au cheltuit pe sporul de doctorat, mai toti au fost in functii de conducere. Pana si Ambramburica are o lucrare ca toate altele, dar a pus ghilimele si poate lua sporul, ca nu strica...
  Oare de ce in cadru textelor preluate de Ponta exista si mici schimbari de cuvinte sau expresii? Oare s-a vrut a fi citat,cu autorul precizat la final...
  D-nul Ponta ar trebui sa demisioneze imediat , ar fi o demisie de onoare, dupa aceasta declaratie a comisiei, dirijate de ministrul educatiei.
 • +5 (7 voturi)    
  HOTIE PE FATA ! (Marţi, 17 iulie 2012, 15:30)

  ariston [anonim]

  este o hotie pe fata ceea ce se intampla . RUSINE !
 • +1 (3 voturi)    
  comisia comisiei (Marţi, 17 iulie 2012, 16:28)

  livius [anonim]

  hai mai baietzi, chiar asa lipsiti de idei ati devenit ?
  se duce naibii si definitia cuvantului ETICA !

  cand aveti timp, sa-mi spuneti si mie ce vedeti dimineata in oglinda de la baie.

  Hai pa, spor la treaba...
 • +3 (5 voturi)    
  corect (Marţi, 17 iulie 2012, 16:37)

  oituz [anonim]

  Asta chiar ne crede prosti.
 • +1 (3 voturi)    
  schema Grajdan (Marţi, 17 iulie 2012, 17:31)

  dadan [utilizator]

  schimbi - desfintezi si infintezi comisii pana obtii ceea ce vrei .... unii ar numi acest lucru perseverenta dar este doar un simplu caz de aservire a institutiilor statului intereselor proprii.... pai daca stai si te gandesti si Elena Ceausescu a obtinut un doctorat conform legii in vigoare la acel moment... se putea foarte bine da o lege prin care sa i se acorde unei anumite persoane titlul de doctor...deci totul legal....dar imoral... penibil....
 • 0 (2 voturi)    
  academia romana (Marţi, 17 iulie 2012, 18:11)

  umil [anonim]

  tot respectul pt membrii academiei romane dar nu inteleg de ce oameni ca ei nu spun nimic despre acest plagiat. Unde este moralitatea acestor oameni? Oameni care si-au tocit coatele pe bancile scolilor,elita noastra adevarata ( nu cei care au doctorate cumparate), nu au nimic de spus la aceasta mizerie? Cand vedeam cate un academician ma inclinam in fata lui dar acum ma intreb daca mai are rost sa-i respect.
 • +2 (4 voturi)    
  conform DEX-ul din 1996 a PLAGIAT Ponta (Marţi, 17 iulie 2012, 19:05)

  gg [anonim]

  Conform DEX-ul din 1996 a PLAGIAT Ponta.
  In 2003 nu extau legi care incadrau furatul?
 • +2 (4 voturi)    
  programul de Guvernare a USL-ului (Marţi, 17 iulie 2012, 19:40)

  IT [utilizator]

  Ati avut curiozitatea de a citi programul de guvernare al USL-ului? Verificati si sa-mi spuneti voi la cat va ajunge impozitul pe salariu?
  Eu voi vota NU demiterii presedintelui ceea ce ar trebui sa faceti si voi inainte de fi prea tarziu.
  Succes ROMANIA!
 • +4 (4 voturi)    
  Fain! (Marţi, 17 iulie 2012, 20:36)

  dami365 [utilizator]

  La ora la care postez sunt peste 300 de comentarii si pe asta(pontalaul) il doare in basca! Daca se enerveaza desfiinteaza Academia Romana si maine ne spune surazand ca nici nu a existat! Si noi iar postam peste 300! V-ati prins?Pentru el nici nu conteaza!!!
 • 0 (0 voturi)    
  coincidenta... (Marţi, 17 iulie 2012, 23:35)

  Un roman din America [anonim]

  "Voi lupta pana la ultima picatura de sange ca sa ai dreptul SA NU FII DE ACORD CU MINE." Ion Ratiu, Dumnezeu sa-l odihneasca.
  In Romania au fost putini oameni cu verticalitate si curaj si acestia au fost maziliti. Oamenii de decizie actioneaza sub imperiul fricii.
  Citez din memorie, din presa vremii din tov. Ceausescu, la Universitatea din Bucuresti pentru echivalarea studiilor: "Le-am spus prlof. care m-au examinat ca nu este asa cum spun ei (la ex. de istorie). Le-am spus eu cum este; si si-au insusit-o."
  In zilele noastre: "Am spus comisiei ca nu e plagiat si si-au insusit-o."
  .... Cu partidul nostru-n frunte spargem munte dupa munte si-om avea victorii multe! Sa auzim de bine.
 • 0 (0 voturi)    
  are vreo valoare juridica? (Miercuri, 18 iulie 2012, 7:19)

  ana [anonim]

  poate ma lamureste vreun jurist de pe aici, dar ma intreb, daca nu e nici semnata, nici nu se stie cine face parte din comisia lu' peste, cine isi asuma raspunderea pentru ce scrie in raportul respectiv? Pe cine tragem la raspundere daca raportul e gresit? Mi-e sa nu fie si asta tot o gaselnita creata special pt TV si pt oamenii care se uita la TV, la fel ca zvonul cu bacalaureatul lui Funeriu.
 • 0 (0 voturi)    
  sila (Miercuri, 18 iulie 2012, 8:43)

  costin [anonim]

  O gasca de slugoi care legifereaza plagiatul. Romania va fi in coada lumii cata vreme va mentine in frunte plagiatori, trantori, mafioti si interlopi. Speranta este in generatia tanara care poate reusi prin pozitionarea la varf a valorilor si eliminarea politrucilor semianalfabeti.
 • 0 (0 voturi)    
  nu ne asteptam la asa ceva.... (Miercuri, 18 iulie 2012, 17:18)

  nicoleta [anonim]

  Stupoare!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  rusine (Joi, 19 iulie 2012, 14:17)

  tolo [anonim]

  Rusine membrilor acestei comisii. Nu erau alte reguli in 2003 referitoare la plagiat. Exista profesori care si-au pierdut titlul si functia pentru plagiat mult inainte de 2003. Si nu au copiat integral atatea pagini... Ce pretentii putem avea de la tineri cand exemplul esta acesta?
  Revolta surda si greata intensa.....


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by