Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu afirma ca declaratia sa privind crearea majoritatii in Parlament prin cumpararea de voturi, a fost scoasa din context, dar ca are suspiciuni "asupra mecanismelor care au determinat traseismul", transmite Mediafax.

Prezent la Arad pentru a se intalni cu simpatizantii Initiativei Civice de Centru-Dreapta, jurnalistii i-au solicitat, duminica, intr-o conferinta de presa, lui Mihai Razvan Ungureanu, sa faca publice numele parlamentarilor care ar fi luat bani ca sa formeze majoritate in favoarea USL, cum ar fi declarat anterior, fostul premier afirmand ca declaratia sa "a fost extrasa din context".

"Nu am facut niciun secret din a spune ca exista suspiciuni asupra modului in care s-a constituit majoritatea parlamentara, asupra mecanismelor care au determinat traseismul. Ceea ce am vazut extras (in presa - n.r.) face abstractie de la contextul in care am pronuntat acel lucru. Este vorba de aceasta suspiciune care este puternica si foarte serioasa. Sunt convins ca in cazul in care aceste suspiciuni sunt fundamentate, institutiile abilitate isi vor exercita competentele, isi vor face treaba. Toate aceste lcururi vor iesi la suprafata la momentul oportun", a spus fostul premier.

Presedintele interimar al PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, l-a somat public, duminica, pe Mihai Razvan Ungureanu, solicitandu-i ca in 24 de ore sa comunice Parchetului General numele parlamentarilor despre care a afirmat ca au fost "cumparati", primind bani in schimbul voturilor.

"Ii amintesc lui Traian Basescu ce spunea Mihai Razvan Ungureanu acum cateva zile - ca in Romania se cumpara parlamentari pentru ca el a vazut cu ochii lui asa ceva. Eu cred ca, daca Mihai Razvan Ungureanu nu spune cine sunt acei parlamentari cumparati, el devine tainuitor. El personal spune ca a vazut un parlamentar care a luat bani ca sa de jos un Guvern", a detaliat Nicolaescu.

"Il somez public pe Mihai Razvan Ungureanu sa comunice in 24 de ore Procuraturii Generale cine e faptuitorul. In caz contrar, prin pastrarea tacerii, devine faptas, devine penal, devine, cu ghilimelele de rigoare, onest si cinstit, ca Traian Basescu", a mai avertizat deputatul PNL.