Un numar de 194 de candidati au promovat bacalaureatul in judetul Constanta in urma solutionarii contestatiilor, iar 11 au fost respinsi desi initial obtinusera note de trecere a examenului, gradul de promovare crescand de la 45,17% la 47,94%, noteaza Agerpres.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Constanta, Raducu Popescu, si-a exprimat speranta, vineri, ca rezultatele finale ale bacalaureatului sa reprezinte cu adevarat nivelul de pregatire a elevilor.

'In ceea ce priveste candidatii care au obtinut un punctaj cu 0,5 mai mare dupa contestatii nu pot decat sa apreciez exigenta in evaluare a profesorilor constanteni care au corectat lucrarile respective si, in egala masura, sa sper ca rezultatele finale reflecta cu adevarat pregatirea elevilor pentru acest examen. Fiecare candidat a fost evaluat cu aceeasi unitate de masura', a informat, printr-un comunicat remis presei, reprezentantul ISJ.

Peste 940 din totalul de 2.330 de contestatii depuse la bacalaureatul desfasurat in judetul Constanta au fost admise.

Un numar de 775 de lucrari au fost punctate cu cel putin 0,5 mai mult fata de nota initiala, iar 128 de lucrari au fost depunctate, primind mai putin sau egal cu 0,5 puncte comparativ cu nota contestata.

Dupa recorectare, 230 de lucrari au primit un punct in plus, iar trei, doua puncte in plus. Referitor la lucrarile depunctate, au existat un caz in care nota a fost micsorata cu doua puncte si 22 de lucrari care au fost notate cu cate un punct mai putin.

In acest an, in judetul Constanta s-au inscris la examenul de bacalaureat 7.352 de candidati, 7.002 prezentandu-se la sustinerea probelor. Cele mai multe dintre cele peste 2.300 de contestatii au fost la matematica si limba si literatura romana.