Proportia candidatilor care au promovat bacalaureatul a crescut cu peste 1% in urma recorectarii lucrarilor si conform rezultatelor finale in judetul Olt au reusit la examenul mentionat 31,28% dintre candidati, acesta fiind cel mai slab procent de promovabilitate inregistrat pana acum in Olt, potrivit Agerpres.

Au fost reevaluate 1274 de lucrari ale candidatilor din judetul Olt si dintre acestea 382 au primit note mai mari cu pana la 0,50 puncte, iar 112 lucrari au o nota mai mica dupa recorectare.

Inspectorul scolar general al judetului Olt, Nicolae Draghici, a comentat rezultatul de la bacalaureat, afirmand ca el reflecta gradul de pregatire al candidatilor pentru acest examen si faptul ca este nevoie ca elevii sa invete in mod temeinic pentru a obtine in viitor diploma de bacalaureat.

Anul trecut in judetul Olt promovabilitatea la bacalaureat in Olt a fost de 55%, dar au lipsit camerele de supraveghere video din salile de examinare. In 2012, in toate salile in care s-au desfasurat probele examenului a fost sistem de supraveghere video si in fiecare centru cate un reprezentant al ministerului de resort care a fost atent la desfasurarea corecta a bacalaureatului.

Liceele teoretice au avut o promovabilitate intre 90% si 50%, iar liceele si colegiile cu profil tehnic au avut o promovabilitate sub 30%. Un liceu tehnic din orasul Bals a avut promovabilitate zero. Inainte de rezolvarea contestatiilor proportia candidatilor care au reusit la bacalaureat a fost 29,80 si dupa contestatii a crescut la 31,28%.