Rezultatele Bacalaureatului 2012, dupa solutionarea contestatiilor, arata ca 56 de absolventi de liceu din Dolj au promovat examenul. Dupa rezolvarea contestatiilor, promovabilitatea a crescut de la 40,9%, la 41,76%, transmite Agerpres.

Potrivit datelor Inspectoratului Scolar al Judetului Dolj, din cele 1.569 de contestatii depuse, 153 au fost solutionate cu note mai mici decat cele initiale, iar 217 au fost admise, elevii obtinand note mai mari. In urma contestatiilor, numarul absolventilor de liceu din Dolj care au promovat in aceasta sesiune examenul de Bacalaureat a crescut cu 56, de la 2.678 la 2.734.

In judetul Dolj, promovabilitatea la Bacalaureat a fost initial de 40,9%, iar la trei grupuri scolare din judet niciun elev nu a promovat examenul. Numarul mediilor de 10 din acest an a fost de trei, fata de anul trecut cand 10 candidati au obtinut media 10 la Bac.

Potrivit datelor ISJ Dolj, numarul elevilor din judet care s-au inscris anul acesta la Bacalaureat a fost de 7.103 din care 1.870 au fost din seriile anterioare. Numarul celor absenti a fost de 556, iar 22 de candidati au fost eliminati dupa ce au fost prinsi incercand sa copieze.

La nivelul judetului, cel mai mare grad de promovabilitate a fost inregistrat la Colegiul National 'Fratii Buzesti' - 98,2%, urmat de Colegiul National 'Carol I' - 96,72% si Colegiul National 'Elena Cuza' - 94,27%. Unitatile scolare in care gardul de promovabilitate in acest an a fost zero sunt Grupul Scolar Agricol din comuna Carcea, Centrul Scolar 'Beethoven' din Craiova, scoala cu program special, si Grupul Scolar Agricol din Malu Mare.

Liceele din Dolj cu procente de promovabilitate sub 10% sunt Grupul scolar de arte si meserii 'Spiru Haret' Craiova, Liceul Teoretic din Amarastii de Jos, Grupul Scolar 'Traian Demetrescu', Liceul 'Stefan Anghel' din Bailesti, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Craiova, Colegiul tehnic de arte si meserii 'Constantin Brancusi', Colegiul 'C.D.Nenitescu', Grupul Scolar Transporturi Auto.

Procentul de promovabilitate la examenul de anul trecut in judetul Dolj a fost de 39,74%, iar in 2010 a fost de 67%.