Rezultatele Bacalaureatului 2012, dupa solutionarea contestatiilor, arata ca promovabilitatea finala in judetul Covasna este de 33,48%. Aceasta a crescut cu peste un punct procentual, de la 32,42%, dupa rezolvarea contestatiilor, informeaza Agerpres. Potrivit datelor finale comunicate vineri de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Covasna, 622 de elevi din totalul celor 1.858 prezenti la examen au reusit sa obtina note de trecere, dintre care 19 in urma rezolvarii contestatiilor.

In total au fost depuse 441 de contestatii, adica jumatate fata de anul trecut, desi notele la examen au fost mai mici decat la editia precedenta, scrie Agerpres. Prin urmare, anul acesta 1229 de elevi au obtinut note sub 6 si au picat examenul de bacalaureat, iar 7 au fost eliminati din examen pentru tentativa de frauda.

Anul trecut procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost de 45,92%. Inspectorul sef al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a catalogat drept "dezastruoase, dar previzibile" rezultatele obtinute de elevii covasneni la bacalaureat din acest an, mentionand ca acestia au avut probleme nu cu atat cu limba romana, cat cu matematica, transmite Agerpres.

Keresztely Irma a mai spus ca liceele tehnologice au fost cele care au tras in jos media la bacalaureat a judetului, aratand ca liceele teoretice si vocationale au avut o promovabilitate de aproape 60%, iar celelalte de nici 10%. Cele mai bune rezultate s-au inregistrat la Colegiul 'Szekely Miko' si Colegiul National 'Mihai Viteazul' din Sfantu Gheorghe (peste 80%), iar la polul opus s-au clasat Grupul Scolar 'Puskas Tivadar' din Sfantu Gheorghe si Grupul Scolar 'Apor Peter' din Targu Secuiesc (promovabilitate sub 4%).