L-am incurajat pe premier sa intre intr-un dialog constructiv cu Comisia. Mi-am exprimat increderea ca guvernul roman este pe deplin constient de importanta chestiunilor in discutie si am luat nota de intentia premierului de a se supune recomandarilor Comisiei", arata Herman Van Rompuy intr-un mesaj pe Twitter, in urma intalnirii cu V. Ponta. Presedintele UE a dat si o declaratie scrisa pe aceasta tema.

Herman Van Rompuy, presedintele Consiliului EuropeanFoto: Agerpres

In declaratie detaliaza putin intalnirea avuta, aratand ca "urmareste indeaproape evenimentele" si "si-a exprimat profundele sale ingrijorari referitoare la actuala situatie politica din ROmania cu privire la statul de drept si independenta justitiei, care sunt principii fundamentale pe care se bazeaza uniunea si care, in mod natural, trebuie respectate de guverne".

El l-a sfatuit pe Ponta sa abordeze chestiunile identificate de Comisia Europeana ca problematice si sa intre intr-un dialog constructiv.

"Presedintele si-a exprimat increderea ca guvernul roman este pe deplin constient de importanta cehstiunilor in discutie si a luat nota de intentia primului ministru de a se conforma recomandarilor Comisiei", se arata si in declaratia de presa.