Procurorul Marcel Sampetru s-a prezentat, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat in dosarul in care este cercetat alaturi de procurorul George Balan, membru CSM, si seful Seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI), comisarul Vlad Adrian Mihai, pentru divulgarea de informatii secrete catre persoane neautorizate, informeaza Agerpres.

UPDATE Avocata lui Marcel Sampetru:" S-a lamurit, stim despre ce este vorba, nu ne simtim vinovati de nimic. Nu are nicio legature cu dl Ponta. Sunt doar simple supozitii pe care zicem noi ca astazi, prin declaratie, ne-am lamurit cu ele si speram sa nu mai fim chemati."

Intrebata ce a discutat cu clientul sau despre functiile de procuror sef al DNA si procuror general al Romaniei, reprezentanta procurorului Sampetru a declarat: "Nu am discutat acest aspect deoarece incriminarea noastra este alta, nu are legatura cu acele functiuni"

Intrebata daca i s-a impus joi vreo interdictie clientului sau, avocata a precizat ca Sampetru nu a primit "nicio interdictie, nu aveam de ce".

La intrarea in sediul DNA, Marcel Sampetru a precizat ca la iesire va face o declaratie avocatul sau. Intrebat daca a purtat cu seful SIPI Ilfov o discutie despre ministrul transporturilor, Ovidiu Silaghi, precum reiese din interceptarile facute de procurori, acesta a raspuns negativ.

Potrivit unui comunicat al DNA remis miercuri, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata seful SIPI Ilfov, Mihai Vlad, si fata de procurorii George Balan si Marcel Sampetru.

DNA a informat ca in rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori se arata ca exista date si indicii temeinice ca, in perioada martie-iunie, Mihai Vlad, George Balan si Marcel Sampetru au exploatat in interes personal informatiile furnizate de cel dintai, in calitate de sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Ilfov.

  • Ofiterul Mihai Vlad, seful SIPI Ilfov, este acuzat de infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, prevazuta de art. 12 lit. b din Legea 78/2000, in forma continuata.
  • George Balan, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), este acuzat de complicitate la infractiunea sus-mentionata, in forma continuata.
  • Procurorul Marcel Sampetru, consilier la CSM, este acuzat de instigare la infractiunea sus-mentionata, in forma continuata.

Procurorii DNA au efectuat miercuri dimineata descinderi la CSM, fiind vizati George Balan si procurorul Marcel Sampetru.

Sectia pentru procurori a Consiliului a incuviintat marti cererea DNA referitoare la perchezitionarea biroului folosit de invinuitul George Balan, membru CSM, si a biroului, respectiv domiciliul lui Marcel Sampetru, procuror la PICCJ, detasat in prezent la CSM ca urmare a inceperii urmarii penale de catre DNA fata de acestia.

Seful CSM, Alina Ghica, a anuntat, miercuri, ca cei doi procurori au fost suspendati din functiile detinute, Inspectia judiciara solicitand suspendarea ca urmare a declansarii procedurii de verificare a bunei reputatii.

Cei doi sunt acuzati de fapte de coruptie pentru ca si-ar fi negociat, cu lideri politici, functiile de procuror sef al DNA si procuror general al Romaniei.

Citeste si: