Procurorii George Balan si Marcel Sampetru, cercetati de procurorii DNA, au fost suspendati din functii, miercuri, de catre Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, Inspectia Judiciara a declanşat, la solicitarea DNA, verificari privind buna reputatie a celor doi procurori, informeaza CSM.

"In sedinta din data de 11 iulie 2012, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus, in baza art. 64 indice 12, alin.4 din Legea nr. 317/2004 modificata prin Legea nr. 24/2012, suspendarea din functie a invinuitului George Balan - procuror in cadrul PCA Bucuresti, si suspendarea din functie si incetarea detasarii la CSM a invinuitului Marcel Sampetru - procuror in cadrul PICCJ. La solicitarea DNA, Inspectia Judiciara a declansat verificari privind buna reputatie a celor doi procurori", se arata intr-un comunicat transmis mierucri de CSM.

Directia Nationala Anticoruptie a solicitat, marti, Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aviz pentru perchezitionarea birourilor procurorilor George Balan, membru CSM, si a lui Marcel Sampetru, fost procuror la Parchetul National Anticoruptie (fostul PNA, actual DNA, fost consilier al lui Balan, care de la inceputul anului fusese mutat la Directia Resurse Umane a Consiliului.

Potrivit solicitarii DNA, cei doi ar fi obtinut informatii de la Directia Informativa de Protectie Interna (DGIPI), pe care le-ar fi divulgat unor persoane politice, in baza acestor informari, Balan si Sampetru si-ar fi negociat ocuparea unor functii de conducere in Ministerul Public.

Ei sunt acuzati de DNA de divulgarea de informatii secrete catre persoane neautorizate.

Procurorii George Balan, membru CSM, si Marcel Sampetru, cercetati de procurorii anticoruptie, au fost suspendati din functii, miercuri, de catre Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, a anuntat presedintele CSM, Alina Ghica.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a spus ca la acest moment este dispusa inceperea urmaririi penale in cazul procurorilor Balan si Sampetru si ca in prezent continua perchezitiile incepute miercuri dimineata in acest caz.

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi a explicat faptul ca acces la informatii clasificate si la diverse note rezultate din interceptari telefonice, in mod obisnuit, au doar procurorii care instrumenteaza dosare si care dispun astfel de masuri. "In alte conditii nu au acces alti procurori sau alte persoane", a spus Kovesi.