UPDATE Ponta propune Parlamentului convocarea unei sesiuni extraordinare pentru a pune in acord legea referendumului cu decizia Curtii Constitutionale

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 11 iulie 2012, 11:53 Actualitate | Esenţial

Premierul Victor Ponta a declarat, in sedinta de miercuri a Guvernului, ca a trimis presedintilor celor doua camere ale Parlamentului o scrisoare prin care propune convocarea unei sesiuni extraordinare "pentru a pune in acord toate textele de legi privind referendumul cu decizia Curtii Constitutionale". CCR a stabilit in sedinta de marti ca "Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului este constitutionala in masura in care asigura  participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente".

 • "Avand in vedere decizia Curtii Constitutionale, pronuntata in data de 10 iulie asupra Legii pentru modificarea art. 10 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, Primul-ministru Victor Ponta a trimis presedintilor celor doua camere ale Parlamentului Romaniei o scrisoare prin care le adreseaza rugamintea de a analiza posibilitatea organizarii in cat mai scurt timp a unei sesiuni extraordinare. Potrivit  scrisorii, Primul-ministru Victor Ponta si-a exprimat dorinta ca presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si presedintele interimar al Senatului,  Petru Filip, sa evalueze oportunitatea introducerii pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a Parlamentului a proiectului de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 41/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, in vederea punerii de acord cu decizia Curtii Constitutionale", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Presedintele interimar Crin Antonescu a spus marti seara intr-o conferinta de presa, referitor la legea referendumului avizata marti de Curtea Constitutionala ca "Legea vine la promulgare, imediat ce voi avea intreaga documentatie - si sper ca lucrul acesta sa se intimple chiar maine - si ma voi pronunta in aceasta chestiune".

Articolul 77 din Constitutie arata ca promulgarea legii se face in cel mult 10 zile de la primirea deciziei CCR. Daca va intra in vigoare, legea verificata de CCR, intrand in vigoare dupa OUG, ea va constitui forma actuala a legii aplicabile ca act ulterior ordonantei. Guvernul intentioneaza insa sa organizeze referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu in baza OUG care prevede ca presedintele poate fi demis cu majoritatea celor prezenti, nu cu majoritatea alegatorilor de pe liste, care presupune o prezenta de peste 9 milioane de cetateni la vot.


Citeste mai multe despre   12401 vizualizari

 • +51 (51 voturi)    
  Presa e batuta in cap (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:01)

  mihai_x [anonim]

  Ce tot o dati cu OUG-ul ala ? Guvernul organizeaza referendumul, iar CCR il valideaza dupa regula 50% + 1 prezenta. Asta cu OUG, care e clar neconstitutionala, e o perdea de fum a USL ca sa vina si votantii PDL la vot sa isi faca ei numarul de oameni. Inca odata, CCR VALIDEAZA, nu guvernul.
  • -28 (34 voturi)    
   CCR a validat in 2007 (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:09)

   ATENTIE [utilizator] i-a raspuns lui mihai_x

   Referendum fara prag de prezenta. Care s-a si facut.
   Sanatate.
   • +22 (26 voturi)    
    Dar jurisprudenta e actualizata (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:24)

    Locke [utilizator] i-a raspuns lui ATENTIE

    Pai a validat pentru ca asa era regula atunci si nimeni nu ridicase problema in lege. Cu ocazia deciziei de ieri CC a actualizat jurisprudenta, raspunzand astfel controversei din 2007 cand o parte a clasei politice si a presei a gasit nepotrivita o procedura de votare nemajoritara.
    • 0 (2 voturi)    
     nu e chiar asa (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:51)

     invalidprotocol [utilizator] i-a raspuns lui Locke

     Eh, cine te-a pacalit?

     In 2007 s-a adoptat legea nr. 129/2007 (http://www.clr.ro/rep_htm/L129_2007.htm) care a fost declarata de CCR ca fiind cat se poate de constitutionala (http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press/2007/3mai).

     Legea modifica articolul 10 din legea referendumului in "Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor care au participat la referendum."

     Intre timp prin legea nr. 62/2012 s-a revenit la vechea varianta (preferata de PDL).

     Ordonanta data de Ponta acum (OUG 41/2012) are urmatorul continut: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_29612. Contine printre altele faptul ca articolul 10 din legea referendumului se modifica in "Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Presedintelui Romaniei este aprobata daca a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetatenilor care au participat la referendum.".

     Adica e COPY & PASTE (sic!) din legea care a fost declarata cat se poate de constitutionala de CCR.

     CCR s-a pronuntat acum asupra unei alte initiative legislative, nu asupra OUG-ului, asa ca practic OUG-ul e cat se poate de valabil.

     CCR va trebui sa valideze rezultatul referendumului pe baza legislatiei in vigoare, care include si OUG-ul lui Ponta. Tinand cont ca iau deciziile dupa cum bate vantul, estimez ca daca la referendum se vor pronunta pentru demitere peste 60% sau daca castiga Basescu atunci vor spune ca e ok, indiferent de cati au participat, iar daca rezultatul va fi strans atunci nu vor valida rezultatul, urmand ca Basescu sa ramana presedinte.
     • -2 (2 voturi)    
      !! (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:25)

      Loredana MIhalache [anonim] i-a raspuns lui invalidprotocol

      Cu ajutorul lui Ponta se va face lumina si Romania se va indrepta catre drumul cel bun!
      • +4 (4 voturi)    
       Ceva de genul... (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:49)

       Punisher [anonim] i-a raspuns lui Loredana MIhalache

       ...Ponta cand apare, soarele rasare/Ponta cand vorbeste se'ntunericeste?!
     • +1 (1 vot)    
      fuse si se duse (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:29)

      lehamite [anonim] i-a raspuns lui invalidprotocol

      In 2007 doar ce intrasem in UE, pe cand acum sunt nevoiti sa respecte regulile COMISIEI de la VENETIA, care spune ca un referendum este valid daca sunt prezenti la vot 50% + 1. Daca nu era UE, faceau ca-n 2007.
      • 0 (2 voturi)    
       nu cred (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:53)

       invalidprotocol [utilizator] i-a raspuns lui lehamite

       Ai un link?

       Eu am gasit asta: http://www.venice.coe.int/docs/2007/CDL-AD%282007%29008-rom.pdf

       In ultima pagina scrie exact opusul, adica se recomanda sa nu se puna restrictii legate de numarul celor care participa:

       7. Cvorum

       Nu se recomandă următoarele:

       a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se abţin cu partizanii votului negativ;

       b. un cvorum de aprobare (acceptarea de către un procentaj minimal din numărul alegătorilor înscrişi), întrucât riscă să creeze o situaţie politică dificilă în cazul când proiectul este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară însă cvorumului (pragului) necesar.
     • +1 (1 vot)    
      CCR (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:52)

      vasile-roaita [utilizator] i-a raspuns lui invalidprotocol

      CCR-ul va valida referendumul in urma deciziei de prezentare la vot a 50+1 din alegatori. CCR nu poate trece peste o decizie mai veche a lor nu conteaza ce zice guvernul sau parlamentul. Asa ca daca nu se intrunesc conditiile pe care le-a pus CCR comform constitutiei nu va valida referendumul. Daca CCR nu valideaza referendumul atunci presedintele isi reia locul la Cotroceni. mai simplu de atit nu se poate.
      parlamentul si guvernul pot sa guitze si sa se agite pe la latrine pina fac Dero la gura CCR are ultimul cuvint.
     • 0 (0 voturi)    
      nu e chiar asa... (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:00)

      luci [anonim] i-a raspuns lui invalidprotocol

      tu te referi la criteriul dupa care se decide *rezultatul*; dar discutia era despre criteriul de *validare* a referendumului (abia daca e declarat valid referendumul ar fi de discutat ce rezultat s-a inregistrat).
     • +1 (1 vot)    
      dar... (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:15)

      Locke [utilizator] i-a raspuns lui invalidprotocol

      doua chestiuni:
      - din cate stiu, CC are ultimul cuvant privind regulile jocului: cf. art. 147 din constitutie, daca o anumita conditie e impusa de CC, ea afecteaza toate legile si ordonantele care nu sunt puse de acord (suspendate de drept) - asta mi se pare logic pt. ca altfel nu se respecta reguli minime ale unui stat de drept si ce e facut pe o parte ar fi desfacut pe alta de o alta institutie (abuzurile ar putea fi trecute prin chichite legislative)

      - decizia CC din 2007 nu este de fond, ci de forma: legea era admisibila si constitutionala; in noua interpretare, cea de ieri, CC deschide un nou nivel discutand prezenta majoritatii si in acelasi timp evitand formulari care sa incalce decizii precedente (de fond sau forma)

      nu-i asa ca e putin confuz?
   • +14 (16 voturi)    
    Nope (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:30)

    io [anonim] i-a raspuns lui ATENTIE

    Referendumul din 2007 nu a fost validat. Au fost doar 45% din cei prezenti pe liste la vot...
   • +27 (29 voturi)    
    Comisia de la Venetia -> 50% + 1 (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:30)

    belisarivs [utilizator] i-a raspuns lui ATENTIE

    CCR a pus referendumul in acord cu recomandarile Comisiei de la Venetia


    referendumul e peste tot in Europa recunoascut dupa definitia Comisiei de la venetia

    ori vrei sa facem o rata aici in Romania si s-o vindem drept lebada in Europa, cum facea Nastase ?
    • +19 (19 voturi)    
     i atunci ponta sa se duca la Venetia (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:05)

     serban [anonim] i-a raspuns lui belisarivs

     Sa gaseasca comisia asta si s-o demita. Cum poate fi asa nesimtita Comisia? A dracu sa fie de nesimtita! PD-L a numit-o de la Venezia, de ce nu e Comisia de la Dabuleni? Sau Comisia de la Cornu. In tot cazul nu credem nimic pana cand Comisia ne arata diploma ei de bac. Da ce Comisia participa la Referendum? Comisia voteaza la Referendum? Urgent sa fie chemata de la Venetia si sa ne dea explicati. Trebuie sa o impuscam public. nu se mai poate asa.
   • -6 (10 voturi)    
    referendum (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:36)

    mihai [anonim] i-a raspuns lui ATENTIE

    1. Cand e vorba de un referendum pentru Constitutie de ex. se justifica poate pragul de 50%. Dar – atata vreme cat pentru ALEGEREA presedintelui, parlamentului, primarilor, etc. nu se impune prag de prezenta – este normal ca nici pentru DEMITERE sa nu se impuna acest prag.
    2. Impunerea unui prag de prezenta nu este de natura sa stimuleze PARTICIPAREA la referendum ci dimpotriva NEPARTICIPAREA unor alegatori care – anticipand rezultatul referendumului – au tot interesul ca acesta sa NU fie validat.
    3. Aceeasi institutie CCR a decis in 2007 ca un referendum identic cu cel propus prin recenta OUG este CONSTITUTIONAL.
    4. Modificarea vechii legi a referendumului nu s-a facut pentru niste ratiuni de principiu sau de “actualizare a jurisprudentei”, ci in mod evident pentru interesul lui Basescu si regimului sau muribund, printr-un demers politic imoral si abject, care insa nu a mai starnit “ingrijorarea” unor cancelarii si nici a postacilor pedelici.
    5. Fiti sinceri cu voi si recunoasteti ca opozitia voastra fata de referendumul propus prin OUG nu are legatura cu vreun principiu sau cu decizia CCR, ci cu faptul ca sunteti niste BASISTI frenetici si nici macar subtili.
    • -5 (5 voturi)    
     referendum (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:44)

     vam [anonim] i-a raspuns lui mihai

     Pai sa mergem pe varianta CC dar sa schimbam putin intrebarea 'Doriti ca Dl TB sa ramina presedintele Romaniei ?" DA sau NU
     Vreau sa vad si eu 9 milioane de basisti la vot
     • +6 (6 voturi)    
      demitere (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:30)

      viorel [anonim] i-a raspuns lui vam

      @ vam - deocamdata cei care au decis suspendarea sunt 256 ...daca ceri o audienta si o cafea la Ponta, poate ii sugerezi sa modifice odata dreq Constitutia si parlamentul sa demita presedintele in fiecare saptamana, dupa cum se aranjeaza majoritatile pe-acolo...sa puna unul dintre ei, de ex. pe Antonescu si sa-l demita si sa-l realeaga de cate ori vreau...
     • +4 (4 voturi)    
      Nu ai inteles.. (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:09)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui vam

      Voi sunteti aia care spuneti ca "poporul" nu-l mai vrea pe Basescu si aduceti argumentul cum ca nici macar 10% nu-l mai vor pe Basescu. Asa ca aduceti voi cei 90% care nu-l vor pe Basescu si daca e adevarat, nu ar trebui sa fie greu pentru voi, nu?..
    • +5 (5 voturi)    
     referitor la pct 2. (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:11)

     Gelum [utilizator] i-a raspuns lui mihai

     Da este corect: Cei care il vor pe presedinte demis, TREBUIE sa dovedeasca ca au acoperirea POPULARA sa il demita. Cum s-ar zice: cine il vrea jos, sa se duca sa isi sustina acest vot. Cine nu vrea, a dat deja votul "pentru| in 2009 si acel vot e valabil si acuma.

     Altfel, presedintele, cf Constitutiei, are mandat de 5 ani, fiind ales de majoriatate, si in mod normal nu e demis/suspendat.
    • +1 (1 vot)    
     Cata subtilitate.... (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:00)

     Damocles [anonim] i-a raspuns lui mihai

     ...iti trebuie mai desteptule sa vezi abuzurile comise de actuala putere?! Incerci vreun pic sa fii rational si obiectiv? Cred ca nici tu si nici alti cateva zeci ca tine nu pricepeti care e diferenta intre a fi ales prin votul liber consimtit al poporului si a fi demis prin acelasi vot dar hotarat printr-o decizie politica a unor politicieni lipsiti de scrupule care si-au costituit o majoritate beneficiind de oportunismul mizerabil si traseismul unor tradatori ordinari! Cum poate fi protejata o institutie fundamentala a statului de abuzurile unor indivizi manati de resentimente si ura, care de ani de zile nu urmaresc decat un singur lucru, sa-l demita pe presedinte?! Asta e valabil pentru oricine ar fi presedinte si oricine ar fi la putere. Asa ca te rog eu mult sa canti la alta masa!
     • -1 (1 vot)    
      ce vorbesti ma? (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:44)

      mihai [anonim] i-a raspuns lui Damocles

      te intreb si eu: Cum poate fi protejat poporul roman de abuzurile unui individ avid de putere si lipsit de scrupule, care isi subordoneaza Parlament, guvern, CCR, Justitie, servicii, totul...., care de ani de zile nu urmareste decat un singur lucru, sa se mentina la putere chiar daca nici 10% din romani nu mai au incredere in el?!
      te rog nu raspunde acestui mesaj, detest manelele!
      • +1 (1 vot)    
       oare cum? (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:37)

       foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui mihai

       oare cum si-a subordonat presedintele parlamentul? de aceea l-au suspendat? logica de la A3 te-a coplesit sau e prea cald?
    • +1 (1 vot)    
     UE (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:08)

     vasile-roaita [utilizator] i-a raspuns lui mihai

     Legea referendumului este unica, nu conteaza ca este pentru demiterea presedintelui sau pentru constitutie. O lege sau o constitutie nu se poate modifica daca este in neconcordanta cu Constitutia, tratatele si hotaririle europeene. Asa ca ordonanta de urgenta data de guvernul Romaniei este neconstitutionala.
     Romania este membra UE si trebuie sa respecte legile europeene.
    • +1 (1 vot)    
     Curat murdar (Miercuri, 11 iulie 2012, 21:46)

     roko [anonim] i-a raspuns lui mihai

     1. Aici nu e vorba de alegerea presedintelui, asta a fost acum 3 ani. Referendumul de demitere a presedintelui nu e o alegere (ar trebui sa fie mai multi candidati), ci o validare a unei initiative parlamentare prevazuta de Constitutie.

     2. Pai si care e problema? Cei care au initiat procedura de demitere a presedintelui, au afirmat ca s-au bazat pe sustinere majora din partea poporului. Deci cei care nu participa, nu sunt interesati de initiativa parlamentara.

     3. Ultima decizie a CC este cea valida si nu se contrazice cu ceea ce au afirmat in 2007. Decizia din 2007 referitor la validarea referendumului a fost in conformanta cu ceea ce CC afirma acuma.

     4. Orice modificare s-a facut pentru institutia prezidentiala si conform legislatiei in vigoare. Nu a starnit ingrijorarea pentru ca nu a avut motiv.

     5. Sunt foarte sincer cand afirm ca eu cred ca statul de drept este amenintat foarte puternic de actiunile USL. In acelasi timp, cred ca nici PDL nu sunt mult mai buni, insa au lasat din subordonare directe institutiile statului si nu au incalcat flagrant si iresponsabil orice regula democratica de schimbare a regimului politic.
  • +28 (32 voturi)    
   Ponta, cand lamuresti plagiatul? (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:23)

   dottore [utilizator] i-a raspuns lui mihai_x

   Plagiatorul sef face si desface. Dar comisiile schimbate cand dau un verdict?
   Ce legitimitate are un premier care e acuzat de plagiat si ii sfideaza pe toti cu "mi s-a inscenat".
   Ponta nu e plagiator, la alegeri nu va da galeti, faina si ulei si nici gura nu-i miroase a crini.
  • -7 (9 voturi)    
   Cum sa fie OUG neconstitutional (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:50)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui mihai_x

   cand tocmai el asigura prezenta la vot de peste 50%? Neconstitutionala e legea nemodificata fiindca, prin forma ei, nu asigura o prezenta la vot de peste 50% la referendum.
   • +1 (1 vot)    
    cum adica (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:19)

    dj [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    OU asigura prezenta de peste 50% cand nici nu mentioneaza relatia dintre numarul de alegatori si validarea referendumului?
  • 0 (2 voturi)    
   ce e mai bine sa merg la vot sau sa nu (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:35)

   GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui mihai_x

   Sa merg sa il votez pe Basescu sau stau acasa si sper ca multi altii vor face la fel, din motive diferite ..
  • +1 (1 vot)    
   Da, dar... (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:51)

   claudia [anonim] i-a raspuns lui mihai_x

   CCR valideaza numai daca Avocatul Poporului ii solicita sa faca asta, invocand nerespectarea deciziei 50 + 1. Daca Avocatul Poporului nu sesizeaza CCR, adios...
   • 0 (0 voturi)    
    Nu (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:50)

    vasile-roaita [utilizator] i-a raspuns lui claudia

    Uite ce zice constitutia;
    Art.47. - (1) Plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului.
    (2) Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.
  • +7 (7 voturi)    
   intrebare noua la referendum (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:58)

   Egres [utilizator] i-a raspuns lui mihai_x

   propun sa se bage inca o intrebare la referendum, sa decida poporul!

   A plagiat Ponta? Da sau nu!

   ca nu iti trebuie un dottorat sa vezi un copy-paste
   • -3 (3 voturi)    
    eu cred (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:42)

    rider [anonim] i-a raspuns lui Egres

    ca asta e cea mai mica dintre cele mai mici probleme ale Romaniei in aceasta perioada.

    si legat de problema plagiatului: OK a plagiat! Sunt total de acord cu asta!
    DAR, daca tu sau oricine de pe acest forum a facut cel putin o lucrare de licenta in care nu a copiat cel putin o idee din alte surse, atunci esti/este un geniu. Nu cred ca este cineva care a facut o asemenea lucrare, care a trecut si cu "bravo" si "felicitari" (nu mai spun de doctorat), doar din ceea ce a gandit el.
    • 0 (0 voturi)    
     uite eu (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:20)

     dj [utilizator] i-a raspuns lui rider

     Nu am plagiat! Niciodata. Si nici nu inteleg de ce pare atat de greu sa vii cu idei proprii sau macar sa pui niste ghilimele.
    • +1 (1 vot)    
     Plagiat (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:13)

     vasile-roaita [utilizator] i-a raspuns lui rider

     Chiar daca am copiat sau plagiat, dar noi nu avem pretentii sa fim prim-ministri. Noi vrem ca functia de prim-ministru sa o aibe ún om corect, cinstit si capabil. Ponta a zis ca guvernul lui este cel mai cinstit si corect din 89 incoace asa ca trebuie sa-si dea demisia.
   • -3 (3 voturi)    
    Din nou cu plagiatul? (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:53)

    Sandra [anonim] i-a raspuns lui Egres

    Deja deveniti plictisitori cu faza asta cu plagiatul! Articolul este despre ceva si voi o dati peste tot cu plagiatul. Alte argumente nu sunteti in stare sa dati? Inteleg ca sunteti basisti, dar totusi un pic de gandire n-ar strica din cand in cand!
  • +4 (4 voturi)    
   Astia ne baga-n faliment! (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:44)

   Dianora [utilizator] i-a raspuns lui mihai_x

   Ce investitor normal la cap mai investeste intr-o tara unde nu se respecta nicio lege inclusiv constitutia? Ce agentie de reting te claseaza altfel decat "gunoi" (junk). Ponta&comp ne baga in faliment tara, cu sau fara Basescu.
  • -3 (3 voturi)    
   Nu veniti la vot, mare scofala! (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:22)

   Radu Mihai [anonim] i-a raspuns lui mihai_x

   Dupa aceea veti plange ca nu asta este "vointa poporului" ca cei care il vor pe basescu presedinte au stat acasa. Cand unde, stati 2-3 pd-listi acasa si ziceti ca si restul nu l-au votat. Adevarul este ca vom scapa de basescu si asta e dureros pentru 2-3 persoane, atat.
 • +22 (28 voturi)    
  Asa fata, coace-i-o lui Crin! (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:05)

  CezarN [utilizator]

  Conform intelegerii i-ai oferit postul de presedinte. Prostul, Crin, a declarat ca daca Base nu este suspendat dispare din viata politica. Acuma tu tocmai il ajuti pe Crin sa scrie demisia. II faci loc si unui pesedist la presedintie, baravos!
  Doar ca ar trebui sa demisionezi si tu cat mai este crin la Costroceni, altfel cine stie cine va ajunge PM.

  Brutaria te asteapta!
  • -18 (20 voturi)    
   Crin nu dispare din viata politica! (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:15)

   cristi f [anonim] i-a raspuns lui CezarN

   Antonescu iese din viata politica, daca romanii nu vor vota demiterea lui Basescu.
   Daca voteaza, sa zicem, 8 mil DA, si Basescu ramane datorita faptului ca referendumul nu e valid, Crin e prost daca iese din viata politica. Ar insemna sa renunte la cei 8 mil. de votanti care nu il mai vor pe Basescu.
   Important e ce vor vota cetatenii, nu daca va fi validat/invalidat referendumul.
   • +27 (27 voturi)    
    Hai sa ne gindim daca ..... (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:26)

    Claude [utilizator] i-a raspuns lui cristi f

    .....era Crin Antonescu sau Victor Ponta in locul lui Basescu. Ii durea undeva pe astia doi undeva daca la vot majoritatea erau contra lor. Ne-ar fi fluturat Constitutia si hotrirea CCr pe la nas.
    Deci, nu-ti fa iluzii privind o onoare a celor doi uselisti.
    Asa cum Ponta nu a demisionat dupa acuzatia de plagiat, nu va demisiona nici Crin.
    • +5 (5 voturi)    
     Nu va demisiona , sigur! (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:01)

     valjean [utilizator] i-a raspuns lui Claude

     Mai e vreo indoiala in aest sens?
     Nu va lamurit aseara ca legea este constitutionala dar si Ordonanta de urgenta este constitutionala ,dar numai pina in 29 iulie!
     Legea actualizata de CCR nu va fi publicata in MO pina atunci.CUM va rezolva dilema CCR?
    • +3 (3 voturi)    
     Nu va demisiona , sigur! (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:01)

     valjean [utilizator] i-a raspuns lui Claude

     Mai e vreo indoiala in aest sens?
     Nu va lamurit aseara ca legea este constitutionala dar si Ordonanta de urgenta este constitutionala ,dar numai pina in 29 iulie!
     Legea actualizata de CCR nu va fi publicata in MO pina atunci.CUM va rezolva dilema CCR?
   • +11 (11 voturi)    
    Dar (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:28)

    scanner [utilizator] i-a raspuns lui cristi f

    ce faci cu cei 10 milioane care nu vor suspendarea lui Basescu? Si nu uita ca cai 8 milioane voteaza sa nu mai fie Basescu , nu sa fie Antonescu, caci daca ar avea o alta varianta sunt convins ca ar alege acea varianta.
    • 0 (2 voturi)    
     de acord cu tine (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:16)

     rider [anonim] i-a raspuns lui scanner

     cine va vota sa nu mai fie Basescu nu o face pentru ca il vor pe Antonescu - pur si simplu nu il mai vor pe Base. si DA, daca ar avea o alta varianta, cu siguranta ar alege acea varianta.

     ia uite cum o pun si de un plagiat ::)::)
   • +11 (11 voturi)    
    Trezeste-te!!! (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:31)

    io [anonim] i-a raspuns lui cristi f

    Trezeste-te la Realitate!
    O fi poporul roman tampit, da' 8 milioane sa cante in struna lui Ponta, Antonescu, Nastase si Iliescu (l-am uitat pe Voiculescu) nu cred ca sunt....
   • +5 (5 voturi)    
    Falt la logica (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:39)

    spysoby [anonim] i-a raspuns lui cristi f

    in expemplu tau:cum tragi tu concluzia ca daca 8 milioane voteaza DA la referemdum ,astai sunt votaniti lui Crin la presedentie?
   • 0 (0 voturi)    
    ok... (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:53)

    lucyan [utilizator] i-a raspuns lui cristi f

    deci dragi romani, hai sa nu mergem la vot, sa iasa numai cei care vor demiterea, ma indoiesc ca vor atinge pragul de 50%+1, deci referendumul va fi invalid....dar cei mai important, cei care nu ies la vot , sunt sustinatorii lui basescu, mult mai multi decat opozantii...
    multumesc cristi ca m-ai luminat, convinge-i pe toti uslasii...
   • 0 (0 voturi)    
    Pleaca cainele de la macelarie? (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:49)

    Dianora [utilizator] i-a raspuns lui cristi f

    Crin a promis si la alegirile prezidentiale ca daca nu castiga se retrage.. S-a retras? Nu va faceti griji ca nu se retrage nici acum.
   • 0 (0 voturi)    
    crin nu asa a promis cum zici tu (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:46)

    OnePiece [utilizator] i-a raspuns lui cristi f

    crin a promis ca se retrage in cazul in care presedintele nu este demis. nu a lasat loc de interpretari ce tin de prezenta pdl-istilot la referendum
  • +4 (4 voturi)    
   Mare grijă cum vorbiți despre președinte! (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:24)

   marius v [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   În conjunctura actuală, despre Crin Antonescu se poate spune că este SUVERANUL PONTIF.

   Nu degeaba i-a dat cuvântul lui Tăriceanu, robul lui Dumnezeu.
 • +18 (18 voturi)    
  Oare? (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:07)

  Bogdan [anonim]

  S-o vedem si pe asta don Procurore !!
  • +14 (14 voturi)    
   la sfantu` asteapta (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:13)

   florin [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   Mai mult ca sigur, nu vor avea cvorum sa treaca modificarile; baietii se dau loviti, sunt plecati in concedii...
  • -3 (3 voturi)    
   parere (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:20)

   Roxanaa [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   Ponta repara greselilele produse de PDL si incearca sa imbunatateasca imaginea Romaniei grav afectata de mafia portocalie.
 • +3 (7 voturi)    
  Iese Basescu la referendum (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:07)

  Mihai [anonim]

  O sa scape sau nu Basescu la referendum, pool online, voteaza sa vezi rezultatele: http://adf.ly/AZGAO
  • +1 (1 vot)    
   nu puteai (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:18)

   nabokov [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   si tu sa spamezi mai elegant? ce-are abdomenul plat cu referendumul?
   • 0 (0 voturi)    
    sondajul e pe bune... (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:06)

    luci [anonim] i-a raspuns lui nabokov

    ... trebuie doar asteptat 5 secunde si dat click pe SKIP in coltul dreapta sus, si se ajunge la pagina cu sondajul
 • +16 (18 voturi)    
  Constitutia, bobocule! (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:09)

  Jus [anonim]

  Art.66 alin.2 din Constitutia Romaniei: "Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor."
  Tu, cine te crezi, Pontifex Maximus? Nu vezi ca nu ai dreptul sa soliciti sesiuni extraordinare?
  Nastase, cheama-ti copistul la Rahova, sa repetati examenele! Baiatul asta a trecut prin scoala, ca gasca prin apa...
  • -2 (6 voturi)    
   De ce vrei sa fii penibil? (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:24)

   cristi f [anonim] i-a raspuns lui Jus

   Ponta a trimis o scrisoare prin care PROPUNE Presedintilor Camerelor. Au a solicitat nimic. Daca presedintii nu vor, nu covoaca nici o sesiune extraordinara.
   • +5 (5 voturi)    
    Nu, zau? "Propune", doar?! :-))) (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:39)

    Jus [anonim] i-a raspuns lui cristi f

    Pentru voi, acestia din USL, constitutia e asa, "o vorba de dansii inventata". In ce calitate "propune" Ponta sesiuni extraordinare, puicusorule? Tu crezi ca tertitpurile voastre avocatesti mai pot pacali pe cineva? Nu propune, ci dimpotriva, CERE. Si nu are dreptul nici sa ceara, nici sa propuna.
    Insa ar trebui sa nu mai faca pe smecherul, cu sa-si rezolve problema din ograda: OUG neconstitutionala! Pe aceea trebuie s-o puna de acord cu legea referendumului, nu proiectul lui Georgica si Petrica, din Parlament. Ne facem ca nu vedem, cand nu ne convine, nu-i asa?!
    Ti-as mai zice eu vreo doua, de la coltul strazii, dar nu ma lasa educatia... aia pe care voi n-o aveti!
    • -3 (3 voturi)    
     nu zau!! (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:24)

     rider [anonim] i-a raspuns lui Jus

     Dar pentru Base Constitutia este cumva sfanta? de cand se baga presedintele in problemele Guvernului si ia decizii? (ca daca imi spune-ti ca BOC si MRU erau independenti.......atunic ne meritam soarta).

     pai vezi.....este exact cum zici tu: "Ne facem ca nu vedem, cand nu ne convine,"
     • +1 (1 vot)    
      Pentru ca... (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:14)

      Gelum [utilizator] i-a raspuns lui rider

      Presendintia si Executivul aparting aceleiasi puteri: puterea executiva. Are dreptul sa aibe procupari cu problemele curente ale guvernului, la a carui sedinte poate si participa, constitutional.
   • +1 (1 vot)    
    Penibil esti tu. (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:43)

    mircea [anonim] i-a raspuns lui cristi f

    Ponta nu a trimis nici-o scrisoare presedintilor celor doua camere ale parlamentului ,ci le-a dat un ordin prin media.Crezi tu ca Ponta este mai harnic decat Antonescu?Iti spun eu ca nu.Jus are dreptate si Ponta nu are nici macar consilieri inteligenti care sa stie ce si cum se face.Reactia lui Zaharescu ramane antologica si de rasul curcilor(guvernul da ordonanta de urgenta oricand considera ca are nevoie bla bla .....).Consilierii lui Ponta sunt atat de destepti incat nu indraznesc sa iasa in fata,sa-i stie lumea.Este o vorba:"cine se aseamana se aduna".Ponta hot intelectual,consilierii ce sunt?
  • -2 (6 voturi)    
   usurel istericilor!! (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:29)

   George [anonim] i-a raspuns lui Jus

   A propus, nu a cerut, nu a solicitat si nici nu a convocat!!!
   • +4 (4 voturi)    
    Serios?! (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:43)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui George

    Ia te uita la ceea ce zice tontu?!
    El cand propune, este ceva deja aprobat!
    Isteric pari a fi tu!
    Nu va puteti impaca cu ideea ca berbecul asta ca si celalalt vor fi pierduti si de negasit!
    Ei sunt ca politica usele, ca orgasmul!
    Repede, putin si... gata!
  • +2 (2 voturi)    
   ador (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:08)

   anitei [anonim] i-a raspuns lui Jus

   ...poanta involuntara iesita prin lipsa semnelor diacritice la litere româneşti. Compară:
   "...trecut prin şcoală ca gâsca prin apă..." şi
   "...trecut prin scoala ca gasca (= gaşca!) prin apa (=bac-ul!)
   O, ce-mi mai place!!
  • +2 (2 voturi)    
   sugestie (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:28)

   Cornel [anonim] i-a raspuns lui Jus

   Dreptul de a propune il da Zgonea, care e pe pozitie,.... asteapta sugestiile prim-ministrului si ce vrea el nici "mama CCR-ului nu poate intoarce...
 • -12 (16 voturi)    
  :) (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:13)

  catalin_mattei [utilizator]

  de ieri s-a spus clar de premier ca se va introduce partea cu obligativitatea ca prezenta la urne sa fie de 50 plus unu procente din cei de pe liste pt ca referendumul sa fie validat.. demiterea lui T Basescu se poate face cu 50+1 din cei prezenti la urne cu conditia ca la vot sa vina 50+1 din cei de pe liste.. prezenta la vot a sustinatorilor lui T Basescu va creste numarul votantilor dar va usura demiterea acestuia.. neprezenta lor poate ingreuna procesul dar daca se reuseste o prezenta masiva atunci va arata cam rau demiterea acestuia cu 90+ procente.. este o capcana pt PDL si T Basescu destul de greu de trecut
 • +14 (14 voturi)    
  tragere de timp (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:13)

  sindbad [anonim]

  tragere de timp pentru a nu putea sa faca PDl strategie pentru referendum. abstinenta sau vot?
  • +10 (10 voturi)    
   exact (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:34)

   zaboo [utilizator] i-a raspuns lui sindbad

   "daca nu-i poti convinge, zapaceste-i!"
 • +11 (11 voturi)    
  Confirmarea statului de drept (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:13)

  cboengiu1284466354445 [utilizator]

  Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului (publicata in Monitorul Oficial nr. 84 din 24 februarie 2000) a prevazut intotdeauna la
  Art. 5.
  (1) Referendumul national si referendumul local se organizeaza si se desfasoara potrivit prevederilor prezentei legi.
  (2) Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale.
  CCR nu a facut decat sa intareasca acest lucru, in timp ce OUG nr. 41/2012 doreste sa faca o derogare de la acest articol.
  Presedintele Basescu a fost ales, in turul II al Alegerilor Prezidentiale din 6 decembrie 2009, cu 5.275.808 voturi valabil exprimate, la o prezenta la vot de 10.620.116 cetateni cu drept de vot.
  Demiterea ar trebui sa se produca in conditii similare, adica o prezenta la vot in jur de 10 milioane (in orice caz peste 9,1 milioane), din care in jur de 5,276 milioane sa voteze NU la referendum.
  • +3 (5 voturi)    
   Vezi cu calculele alea (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:31)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui cboengiu1284466354445

   Ca pe listele de vot sunt peste 3 milioane de morti si de plecati din tzara!.

   Daca ar fi pus referendumul in AUGUST, cand toti cei din Italia (si nu numai) se intorc in tzara, aveau o problema serioasa... asa, chipurile, le fac sectii de votare in afara tarii... sa fim seriosi.
   • +3 (3 voturi)    
    listele electorale corecte (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:56)

    cboengiu1284466354445 [utilizator] i-a raspuns lui anonim

    cetatenii plecati din tara, in masura in care si-au pastrat cetatenia romana, au drepte de vot la acest referendum.
   • +2 (2 voturi)    
    stai tu linistit (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:02)

    Irina [anonim] i-a raspuns lui anonim

    ."asa, chipurile, le fac sectii de votare in afara tarii... sa fim seriosi" stai tu linistit ca cei din afara tarii voteaza la consulat.
  • -10 (10 voturi)    
   fiti linistiti... (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:32)

   George [anonim] i-a raspuns lui cboengiu1284466354445

   Se vor prezenta peste 11 mil de oameni la vot, din care peste 7 milioane vor vota pentru demitere.
   • +4 (4 voturi)    
    vrabia malai viseaza... (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:52)

    cboengiu1284466354445 [utilizator] i-a raspuns lui George

    Daca ar fi asa, nu s-ar mai chinui atat USL cu ordonantele de urgenta care nu pot fi atacate la Curtea Constitutionala...
  • -2 (2 voturi)    
   :)) (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:38)

   catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui cboengiu1284466354445

   cred ca discutia asta sterila a inceput de la o incercare ( reusita) de a atragere a atentiei de la o dorinta mult trambita de sustinatorii lui T Basescu dar care nu s-a materializat la votul CCR: nu este vorba de prezenta efectiva la urne caci nu asta doreau oamenii domnului presedinte ci validarea referendumului pt destituire doar in cazul in care jumatate plus unu dintre cei de pe listele electorale ar fi votat pentru aceasta destituire.. uitati-va cu atentie la emisiunea B1 de luni la care a fost invitat si seful acestu site si veti vedea ca de acest 50+1 vorbeste.. trecerea discutiei in partea validarii cu 50+ 1 prezenta la vot este o alta cacialma la care USL-ul a pus botu si arata cat de fraieri sunt.
 • +9 (9 voturi)    
  Zgonea .... (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:16)

  za-k [utilizator]

  zicea dupa ce a fost numit in locul lui RA:
  "astept sa ma sune VP sa-mi spuna ce trebuie sa facem ca sa ajutam guvernul". Ca sa il parafrazam pe CA din declaratiile de aseara cind totul era "Normal" - normal ca separatia puterilor in stat nu conteaza pentru astia.

  Punem pariu ca Zgonea zice ca nu se poate, vai, sintem in vacantza, nu putem ajuta guvernul acum, poate prin 2014.

  Numa' bine,
  za-k/
 • +13 (13 voturi)    
  CCR (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:18)

  abcde [utilizator]

  Legea a fost declarata Constitutionala, dar CCR a declarat ca referendumul e valid doar daca se intruneste cvorumul. In aceste conditii, orice lege sau ordonanta e in vigoare, CCR va respecta propria decizie din simplul motiv ca e superioara juridic.

  Antonescu va trimite legea in Parlament, asa cum a sugerat Ponta, desi legea e constitutionala, doar pt a trage de timp si a bulversa electorii. Legea nu va fi promulgata pana pe 29, ordonanta va ramane in vigoare, CCR va invalida referendumul si ei se vor pune pe scandal. Demni de mila
 • +8 (12 voturi)    
  Monarhul... (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:20)

  Bogdan [anonim]

  Apropo, nu stiu de ce mi-a sosit in minte al nostru monarh..de ce nu apare Mihai sa faca obisnuitul sau "lobby" si sa isi manifeste dragostea de tara, in ce priveste respectarea statului de drept.
  Acum e cel mai bun moment ( in afara de proprietati) sa demonstreze cit de mult ne iubeste el pe noi !!
  • -5 (5 voturi)    
   stai (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:42)

   catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   se trezi si unu care sa il includa pe MS Regele Mihai.. tipic securist.. se vede scoala basesciana
 • +8 (8 voturi)    
  Ponta-i mai fascist decat Hitler. (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:22)

  mircea [anonim]

  Ce graba mai are sa scimbe legea referendumului?Referendumul fiind declansat,normal este sa se desfasoare dupa legile existente si orice modificare sa se aplice in urmatoarele referendumuri .Daca Ponta insista sa modifice legea referendumului cu aplicare la actualul referendum inseamna ca este mai fascist decat Hitler.Adevarul este ca Ponta sa comparat cu Che Guevara care a vrut puterea cu pistolul la tampla spre deosebire de Hitler care a dat o pseudoforma de democratie.Ponta=Che Guevara=anarhist,dobitoc,grandoman.Colegul lui Antonescu este la fel si in plus puturos.
  • -1 (3 voturi)    
   :)) (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:45)

   catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui mircea

   iar gresesti dar e ceva obisnuit la tine.. referendumul a fost propus si acceptat ulterior publicarii OUG cu privire la Referendum... norocul tau este ca acum CCR chiar are dreptate sa ceara o anume prezenta pt ca un referendum sa fie validat caci altfel ne trezim ca se va valida un referendum la care participa doar Mitzura si Vadim si atunci sa te tii tata cu ciudateniile romanesti
   • +1 (1 vot)    
    Cine se aseamana se aduna. (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:09)

    mircea [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

    Se mai spune si ca"ce tie nu-ti place ,altuia nu -i face"dar pentru tine si gasca voastra de "revolutionari"care vreti democratia cu bata in mana,nu-i de mirare.Totusi,daca semeni vant,culegi furtuna.La ce vrei sa te astepti.E drept ca o situatie conflictuala ajuta la dezvoltarea unei societati sa-si vada rolul in lume(si lungul nasului),dar vor fi si victime colaterale.Din istorie se stie ca cei care au initiat conflictele au fost victimele succesului.
 • +14 (16 voturi)    
  Sesiune extraordinara (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:24)

  cir [anonim]

  Sesiunea extraordinara se justifica doar daca vrea sa se puna de acord cu Cirn Antonescu, sa demisioneze amandoi, sa-si ceara scuze cetatenilor pentru tentativa de lovitura de stat si pentru toate neajunsurile pe care ni le-a provocat PSD in atatia ani de putere post-comunista.
 • +6 (8 voturi)    
  La cacealma (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:28)

  Bistreanu [anonim]

  Ponta face asta de ochii Europei, stiind foarte bine ca nu se vor osteni "alesii" (sic!) uselisti sa renunte la concediu ca sa vina sa-l ajute, eventual, pe Basescu. Vor veni, dar dupa 29 iulie, cand vor da o lege favorabila noului presedinte, Crinut.
 • -9 (11 voturi)    
  Daca voteaza peste 5,5 mil demiterea (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:30)

  Koczka [utilizator]

  Pa Basesescu. Pa Udrea. Pa Kovesi si Morar.
  Nu e normal daca a ajuns pres cu 5.5 mil voturi sa ramana daca peste 5.5 mil nu-l mai vor ( si acestia majoritari )
  • +2 (2 voturi)    
   nu este ok (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:48)

   catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   pt ca nu trebuie gandit un referendum strict la situatia prezenta. Eu, ca votant al demiterii, as fi fericit si daca ar pleca doar cu votul meu dar asta nu inseamna ca este normal.. tb o anume partcipare caci altfel actul votului nu are destula consistenta.
  • +5 (5 voturi)    
   referendumul European (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:29)

   DavidM [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   Prin Zambia e asa cum spui tu. Vin 10 oameni si o pun de un referendum pe niste post-it-uri. In Europa e altfel si nu-mi pierd timpul sa-ti explic fiindca oricum n-ai intelege. Vizionare placuta, antenele lui felix iti doresc binele!
 • +1 (1 vot)    
  De ce nu mai scoate o OUG? (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:44)

  Armin [anonim]

  Sa mai scoata ponta o Ordonanta, sa se alinieze cu decizia CCR.
 • +5 (5 voturi)    
  Referendum (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:50)

  rama [anonim]

  Vi s-ar parea corect sa se prezinte la vot 10 oameni, dintre care 6 sa voteze pentru suspendare?

  Conform ordonantei USL, acest lucru ar fi posibil.
 • +2 (2 voturi)    
  Asta chiar ne crede dusi! (Miercuri, 11 iulie 2012, 12:56)

  Constantin3 [anonim]

  Ponta chiar crede ca suntem tampiti, el incerca sa ne lamureasca ca nu este presedintele PSD, cel care daca dispune ceva se executa fara comentarii!
  Dar si acesta parodie de fapt este o exemplificare a puciului politic.
 • +1 (1 vot)    
  petarde (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:00)

  elena-bc [anonim]

  USL va face TOTUL ca sa castige TOTUL=sunt interese enorme in joc-libertatea lor feoarece TOti sunt PENALI (dr.BRADISTEANU; ASTARASTOIE (IASI ), Hrebenciuc ,C,VOICU .DIACONU plus altii si altii si mai mult ,sunt in joc AVARILE LOR ! PS: Il uitasem pe cel mai periculos si mai blestemat dintre toti=VOICULESCU !!!
 • +2 (2 voturi)    
  o sa voteze 5.5m DA doar in vise (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:01)

  TDragos [utilizator]

  Singura sansa sa voteze 5.5m pentru demitere este ca buletinele sa vina gata completate de la Monitorul Oficial.

  La mine in birou suntem 18 oameni si nici unul nu o sa mearga la vot.

  Fiind vara pe 29 iulie sunt sanse mari sa fie o caldura mare sau chiar furtuni de vara. Daca mai adaugam si faptul ca multi sunt concediu iar studentii in vacanta atunci este clar ca nu o sa fie prezenta mare.

  La alegerile locale unde mobilizarea a fost foarte mare deoarece se candida pentru peste 3,000 de posturi de primari + functii in consilii locale si judetene au fost cam 10m de romani, din care 22% au votat PDL si 7% UDMR.
  Cred ca prezenta la vot nu o sa depaseasca 6m. Interesant o sa fie sa vedem cate autobuze o sa fie in miscare. Sa vedem daca acum politia o sa mai verifice aceste autobuze.
  • -1 (3 voturi)    
   Nu participati la referendum (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:10)

   Koczka [utilizator] i-a raspuns lui TDragos

   Atunci de ce comentati ?. A nu merge la referendum inseamna ca nu va intereseaza obiectul acestuia. oricum 18 oameni intr-un birou mi se pare cam mult ( pe caldura asta ).
  • +4 (4 voturi)    
   votul nostru conteaza (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:32)

   DavidM [utilizator] i-a raspuns lui TDragos

   Eu incurajez lumea sa mearga la vot. Mi-e frica de o mare fraudare a voturilor. Si la mine in firma sunt 300 de oameni care vor sa spuna NU suspendarii. Pana acum am intalnit doar unul care spune DA, dar e nehotarat dupa ultimele evenimente.
  • -1 (1 vot)    
   5.5m (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:46)

   rider [anonim] i-a raspuns lui TDragos

   nu sunt cumva numai pensionarii?

   ce ironie.....cum a ajuns Base la mana "cancerului societatii"...
 • +4 (4 voturi)    
  Cvorum (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:01)

  Stan [anonim]

  Orice lege trebuie sa fie dezbatuta de un anumit numar de oameni. In Parlament asta se cheama cvorum. E normal sa existe ptr referendum un numar minim de persoane prezente ca acel referendum sa fie valid. Altfel legea permite in mod absurd ca daca doar un om se prezinta acel om sa decida. Eliminati Ponta Antonescu Basescu din discutie si o sa vedeti cat de absurda este aceasta OUG cu validarea indiferent de numarul celor prezenti.
  • -2 (2 voturi)    
   da, chiar asa (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:45)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui Stan

   "Altfel legea permite in mod absurd ca daca doar un om se prezinta acel om sa decida."

   Da! Asa e si la alegerea presedintelui, parlamentului, primarilor....fara prag de prezenta !
   Deci, daca la alegerile prezidentiale s-ar fi prezentat 10 oameni, din care 6 ar fi votat pentru Basescu, atunci Basescu ar fi iesit Presedinte.
   In schimb, conform CCR, daca 9 milioane (!!) de romani se prezinta la referendum si TOTI voteaza pentru demiterea lui Basescu, acesta ramane in functie....pentru ca trebuie sa se prezinte minim 9 milioane si un pic... Logica basista!
   • 0 (0 voturi)    
    esti sigur (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:29)

    dj [utilizator] i-a raspuns lui mihai

    ca numai in Romania este asa? Ia verifica si prin alte tari...
 • +3 (3 voturi)    
  Coerenta (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:01)

  coco04 [anonim]

  Daca Guvernul a dat ordonanta Guvernul o poate retrage foarte simplu.
  Mi se pare prefacatorie sa zici :
  -Eu as retrage ordonanta dar sa vad daca ma lasa Parlamentul.
 • +4 (4 voturi)    
  dottore (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:15)

  iordache constantin [anonim]

  ponta sa nu se mai ascunda dupa parlamentul pe care tot el il dirijaza ajutat de tatucu'
  sa ne lamureasca cum e cu plagiatul, sa sa nu creada ca e singurul "intlectual" di tara asta,si sa credada el ca face si desface iar poprul roman e unul de tampiti, mai nou si-a pus si o marioneta la cortoceni ca isifaca el mendrele.
  atentie nu miza pe referendum si alegeri si cu ocazia asta scapam si de "somnorila" ca a promis ca va pleca
 • +5 (5 voturi)    
  LOVITURA data... (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:17)

  diasporescu [utilizator]

  ... DIASPOREI!
  Fiecare roman din strainatate care participa la referendum, nefiind pe listele electorale, va valida dublu participarea!!!
  Exact acesta este planul USL, care si-a dorit dintotdeauna sa anihileze diaspora. Acum, nu numai ca o anihileaza, dar chiar se foloseste de ea!
 • +2 (2 voturi)    
  din acest moment Ponta (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:20)

  flitmania [utilizator]

  nu mai poate face nimic.Va fi demis si arestat pentru scandalul celor doi de la CSM.
 • +1 (1 vot)    
  E o capcana: vot obligatoriu? (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:26)

  dorian [anonim]

  Cititi mai cu atentie decizia curtii: "Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului este constitutionala in masura in care ASIGURA participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente"

  Prevederea se poate interpreta si ca legea sa faca prezenta la referendum obligatorie, prin asta ASIGURINDU-SE o prezenta de minim 50%+1.

  Atentie, poate ca exact asta vroia si Ponta si in felul acesta cistiga.
 • +4 (6 voturi)    
  plan B (Miercuri, 11 iulie 2012, 13:27)

  vili [anonim]

  Cei "7 pasi" s-au transformat in cei "8 pasi". Dar daca nici acum nu le va iesi atunci e posibil ca, in sfarsit, sa se-mpiedice si sa cada interimaru, plagiatoru si gasca lor in haznaua istoriei, acolo unde le e de fapt locul.
 • -4 (4 voturi)    
  Demitere BASESCU!!!! (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:23)

  Flavius [anonim]

  Basescu trebuie demis doarece!!!!!!
  -a umilit profesorii, pensionarii si a creat 1000000 de someri
 • -3 (3 voturi)    
  ... (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:25)

  gigiduru88 [anonim]

  Basescu e in stare de orice ca sa isi pastreze functia dar cu siguranta va fi demis !!!
 • +2 (2 voturi)    
  tergiversare (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:26)

  Karla [anonim]

  In fiecare zi declarati ce da bine la urechile oamenilor. In fiecare zi declarati ca veti respecta deciziile CCR. Numai ca aveti o perceptie foarte selectiva: respectati numai deciziile care va sunt favorabile. Pe celelalte incercati sa le manipulati ca acum cand v-a venit ideea cu parlamentul. Avem deci o hotarare a CCR privind referendumul. CCR este mai presus de orice lege si institutie. Dv. ce faceti? Convocati parlamentul ca sa "coreleze", sa ajusteze, sa aduca putin din condei aceasta decizie care nu va este favorabila. Asta e tergiversare, manipulare, incercare de nerespectare a unei hotarari a CCR despre care cu o zi inainte declarati ca o veti respecta intocmai. Iata ipocrizia dv. jenanta. Si inca ceva ce ascundeti oamenilor. Legea referendumului este reglementata de Comisia de la Venetia si este obligatorie pentru orice referendum din orice tara UE. Deci regulamentul referendumului este unul pt. toti si nu poate fi modificat dupa cum aveti dv chef.
 • -4 (4 voturi)    
  DA pentru demiterea lui Base!!! (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:28)

  smileyx [anonim]

  Mi se pare normal ca presedintele sa poata fi votat cu majoritatea votantilor prezenti in sectiile de votare.Nu este ok sa fie pusa conditia (ca pana acum) si anume sa fie jumatate plus unu din numarul total de alegatori, si asta tinand cont de educatia precara a romanilor legata de alegeri, si dezinformarea propagata in mass-media de PDL legata de demiterea lui Basescu.
 • -4 (4 voturi)    
  Schimbare (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:29)

  Ioana Maria [anonim]

  jos Basescu.Vrem schimbare!
 • -3 (3 voturi)    
  Referendum (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:31)

  IonutB [anonim]

  Romania simte nevoie de o schimbare, si cred ca referendumul asta va arata asta. E o situatie complet diferita fata de precendetul referendum, iar Basescu in niciun caz nu va mai obtine 85% voturi pentru. A facut prea multe greseli intre timp, si ne-a cam adus in sapa de lemn.

  Singurul lucru pe care il avem de pierdut daca Basescu este demis in urma referendumului este un presedinte care nu mai face fata situatiei.
 • -3 (3 voturi)    
  Jos Traian Basescu! (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:32)

  ion.ion.iion [anonim]

  Vreti ceva mai bun?iesiti la vot...sustineti-va parerea...puterea consta in popor.Voi Contati!Hai USL..
 • +2 (2 voturi)    
  Asta e inca o perdea de fum (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:32)

  Adi_rus [utilizator]

  Ce sesiune extraordinara d-le? CCR ti-a zis ce trebuie sa faci ca sa fie referendumul constitutional. O poti face usor. Tu Ponta si Crin o puteti rezolva. Cum? Ponta da un OUG prin care il anuleaza pe cel care l-a dat sapt trecuta si care spune ca referendul este valid indiferent de nr celor prezenti iar Crin semneaza si promulga legea aprobata ieri de CCR conform careia trebuie sa vina jumate din cei de pe listele electorale. Simplu.
  Ce face Ponta acum ce cerere de sesiune extraordinara e doar tragere de timp si perdea de fum.
 • -3 (3 voturi)    
  pentru (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:33)

  Virgil Iantu [anonim]

  Sunt de acord cu Victor Ponta. De asta avem nevoie acum. Sa il schimbam pe Basescu !
 • -3 (3 voturi)    
  DA referendumului (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:39)

  Camelia [anonim]

  Un referendum este tot ceea ce poate schimba Romania,la ora actuala.Acest lucru va demonstra cu adevarat ca Romania este o tara democratica.Actuala conducere este ceea mai capabila sa schimbe Romania.
 • -2 (4 voturi)    
  acum ori niciodata (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:42)

  gabriel [anonim]

  cat sa mai suportam regimul asta dictatorial fratilor?! cat sa mai acceptam sa fim terfeliti de marinarul asta care ne face de ras oriunde s-ar duce? singurul lucru care imi vine in cap cand ma gandesc la romania zilei de azi e versul din imn! ACUM ORI NICIODATA! sa ne croim cu totii alta soarta, sa putem sa avem o sansa cu adevarat sa traim bine!
  • +2 (2 voturi)    
   mai rasfirati, baieti (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:31)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui gabriel

   mai rasfirati....
 • -2 (4 voturi)    
  Basescu Pica (Miercuri, 11 iulie 2012, 14:48)

  Luciana [anonim]

  Dupa ce si-au batut joc de noi si nu au tinut cont de lege , vin acum si se vaita ca pica. Sa plece ca nu mai avem nevoie de ei. Ne-au furat destul
 • -3 (5 voturi)    
  Vreau sa nu ii mai vad!! (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:04)

  Mihaela [anonim]

  Sunt satula de toate comentariile voastre. Basescu trebuie sa cada. Mi-a scazut 25 la% din salariu si cu asta am spus tot.
  • 0 (2 voturi)    
   Si daca cineva (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:48)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui Mihaela

   te satisface doar 75%...renunti la el?...75% e mai bine decat deloc...nu crezi? ...cine rte-a tinut sa nu-ti dai demisia?...ai uitat zilele cand nu faceai nimic dar tot luai leafa?...
   Te rog sa-mi multumesti ca m-am deranjat sa-ti (re)fac conexiuni logice...Pentru binele copiilor mei, votez impotriva suspendarii Presedintelui...orice...numai USL nu!
  • 0 (0 voturi)    
   Istetimea intruchipata (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:48)

   Vasilena [utilizator] i-a raspuns lui Mihaela

   Mihaela draga, e bine sa fi proasta?
   Uslamistii astia ti-au luat deja din salariul "reintregit" mai mult de 10% si-ti vor lua chiar 50%, stii cum? Prin deprecierea leului, pe care o simti in pretul combustibilului, painii, untului, a telefonului, curentului, gazului.
   Deci, e simplu, numeri mai multa salata(hartie) pe care cumperi mai putin, dar esti fericita ca ai ce numara.
   Si dupa alegeri, daca vor castiga, datorita tie si a celor ca tine, daca vor da o Ordonanata de Urgenta ca toate Mihaelele trebuie sa mearga la produs, nu vei mai avea unde reclama abuzul, fiindca in Romuslam nu exista abuzuri.
 • 0 (0 voturi)    
  Bravo! (Miercuri, 11 iulie 2012, 15:57)

  Sandra [anonim]

  Se vede ca Ponta vrea sa faca totul cat mai transparent si ca vrea sa respecte deciziile CCR, contrar istericilor care spuneau ca nu va face acest lucru.
 • +1 (1 vot)    
  SRL USL (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:02)

  cccr [utilizator]

  Corect...sa adca macar 9mln de votanti sisigur e foate usor ca sa foteze TOTI pentru suspendare...unde mai pui ca nici nu este nevoie de 9 mln..ci doar de 4500001...sonsider ca ..e floare la ureche pentru SRL USL.daca nu iese-sa plateasca distractia care si-au permis-o acesti responsabili politici...Tara este in criza-trebuie catalogata cheltuiala care nu a fost prevazuta in buget...o EVAZIUNE FISCALA.Daca legea prevede sa fie pedepsiti si penal initiatorii...Propun sa se sesizeze din oficiu..
 • 0 (0 voturi)    
  Cu ce va veni Ponta de la Bruxelles (Miercuri, 11 iulie 2012, 16:17)

  Franz [anonim]

  (null)
 • -1 (1 vot)    
  Ponta va informa la Bruxelles liderii europeni (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:09)

  marse [anonim]

  Vom avea parte de o vara in care liderii europeni vor intelege ca in Romania condusa de Basescu exista cel putin o mini-dictatura pe cand liderii USL vor sa avem parte de democratie. O democratie in care poporul sa isi decida viitorul, nu Parlamentul European, nu DNA sau CCR.
 • +1 (1 vot)    
  Nu mai inteleg nimic. (Miercuri, 11 iulie 2012, 17:10)

  dezamagitul [utilizator]

  Dupa spusele unora , legal este sa se convoace o singura sesiune ,pana acum cate am avut?
 • 0 (0 voturi)    
  dezinformare (Miercuri, 11 iulie 2012, 18:00)

  crstipopa [anonim]

  Basescu s-a dus, ce-a facut nu mai tin minte astia de la PDL de vin si trambiteaza ca nu e constitutional referendumul si incearca sa impiedice cu orice pret demiterea. Mie nu mi se pare neconstitutional un referendum pentru demiterea presedintelui, la urma urmei oamenii care voteaza o sa decida asta.
 • 0 (0 voturi)    
  Ponta baiat bun (Miercuri, 11 iulie 2012, 18:58)

  aulin [anonim]

  Foarte bine face Ponta ! direct la subiect... acolo unde ii doare pe pdlisti..doar ca din pacate nu avem oameni si in CE care sa sustina USL ceea ce e bataie de joc la cat am cotizat ca tara ptr ei.
 • 0 (0 voturi)    
  PDL-istii, ultima suflare!!! (Miercuri, 11 iulie 2012, 19:07)

  daneza [anonim]

  Pai, normal. Ce sa spuneti si voi, ultimii PDL-isti din reduta. Mai bine luati-va picioarele la spinare si duceti-va...stiti voi mai bine unde; oricum, undeva unde sa nu va gaseasca nimeni. Ideea este ca muriti de ciuda ca ati pierdut tot tocmai atunci cand erati pe marele val. Daca ati fost baieti inteligenti si ati stiut cum sa procedati cu poporul asta vai de el ca sa v-il apropiati!!! Stati in banca voastra si tineti-va gura!
 • -1 (1 vot)    
  Basescu cade! (Miercuri, 11 iulie 2012, 22:19)

  gogaie [anonim]

  Basescu v-a cadea daca , lumea care se prezinta la vot , o sa voteze cu cap!
 • -1 (1 vot)    
  presa basista fabuleaza (Miercuri, 11 iulie 2012, 22:55)

  ada [anonim]

  Este perfect normal ca presedintele sa fie demis cu 50+1 din numarul de oameni prezenti la vot, atata timp cat , atunci cand se alege presedintele, daca se prezinta 10 oameni si 9 voteaza pentru el, se alege cu un mandat. El poate sa fie ales de 9 oameni, dar vrea 9 milioane sa il dea jos? Sa fim seriosi, oricum nu are nici o sansa de supravietuire
  • +1 (1 vot)    
   ??? (Joi, 12 iulie 2012, 7:36)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui ada

   Si ce ai vrea sa fie dat jos ori de cate ori se sucesc aia 9 ? Parca am fi un popor de copii.

   Cred ca oamenii maturi si seriosi isi asuma consecintele votului pe care il dau.
   La ultimele alegeri majoritatea l-a votat pe Basescu pentru 5 ani.

   Si nu uita, constitutia zice ca se suspenda pentru incalcari GRAVE ale constitutiei. CCR nu a notat nici o incalcare GRAVA.
 • +1 (1 vot)    
  O sarlatanie USLamista. (Joi, 12 iulie 2012, 9:28)

  gigi [anonim]

  Recurg cu ultimele puteri la toate siretlicurile ,pentru a-si legitima faradelegile.
  gigi
 • 0 (0 voturi)    
  Demiterea presedintelui (Joi, 12 iulie 2012, 13:30)

  Dim [anonim]

  Asa cum Constitutia prevede ca, daca in primul tur de scrutin nici un candidat la functia de presedinte nu obtine "majoritatea de voturi ale alegatorilor înscrisi în listele electorale", se organizeaza un al doilea tur de scrutin in urma caruia este declarat declarat "ales candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi"(indiferent de numarul de alegatori care voteaza - cred ca asta este sensul articolului din Constitutie ), nu vad de ce nu s-ar organiza si un al doilea tur de scrutin la referendumul pentru demiterea presedintelui, in cazul in care in primul tur de scrutin nu voteaza majoritatea alegatorilor inscrisi in listele electorale; in acest al doilea tur de scrutin ( pentru demitere ) , in mod simetric cu articolul de alegere a presedintelui din Constitutie , ar trebui sa nu mai fie necesara prezenta majoritatii alegatorilor inscrisi in listele electorale. Astfel, nici o Curte Constitutionala din vreo tara democratica nu ar avea ceva de obiectat.
  • 0 (0 voturi)    
   Daca esti informat, o sa intelegi (Vineri, 13 iulie 2012, 2:27)

   Tanakan [anonim] i-a raspuns lui Dim

   Domnule Dim,
   Daca te-ai simti, cat de cat, cetatean european si daca ai fi informat cum este unul din Germania, Franta etc., nu ti-ai mai pune problema : de ce nu exista un al doilea tur pentru un referendum? Astazi exista internetul si poti obtine informatii pentru framantarile tale. Mai tii minte pancartele alea cu: "Vreau o tara ca afara"? Oare ce or fi vrut sa spuna? O tara condusa de Ponta si Antonescu? Eh, ce zici? Un al treilea tur de scrutin (ca un al treilea Reich) la referendum, cum ar fi? Dar, pana la urma, de ce sa nu facem un referendum permanent? Acuma, lasand gluma la o parte, cauta informatii si incearca sa intelegi ce este ala un referendum. Unul adevarat, nu simulari de mahala de pe malul Dambovitei, servite de un Dottore Copy-Paste si un Crin ofilit timpuriu.
   • 0 (0 voturi)    
    Sunt destul de informat (Vineri, 13 iulie 2012, 21:46)

    Dim [anonim] i-a raspuns lui Tanakan

    Mai ales tinand cont de ceea ce am auzit astazi la tv , ca guvernantii vor sa faca exact acest lucru pe care il sugeram eu ieri; sigur, nu cred ca au citit aceste comentarii...


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi