Premierul Victor Ponta a declarat la inceputul sedintei de guvern de miercuri ca va solicita Directiei Nationale Anticoruptie sa publice "orice convorbire a mea telefonica pe care au interceptat-o". Ponta a mai spus ca este "prim-ministru si e normal sa fie interceptat". "In definitiv sunt roman si orice roman trebuie sa fie interceptat", a adaugat in gluma Ponta. Acesta a precizat ca e normal sa ceara DNA sa publice tot ce a vorbit la telefon. "Daca se poate sa nu publice ce am vorbit cu sotia, le voi fi recunoscator", a precizat premierul.

Acesta a mai afirmat ca "daca nu o publica si o dau doar pe surse la prietenii din presa inseamna ca intra in batalia politica si eu nu cred ca cineva isi doreste acest lucru (...)voi cere azi oficial celor de la DNA, daca au, eu asa am citit in ziarele lor, ca au convorbiri ale mele".

Acesta i-a cerut si ministrului transporturilor, Ovidiu Silaghi, sa permita publicarea convorbirilor sale.

Romania Libera sustine, citind surse judiciare, ca "Victor Ponta a fost interceptat telefonic pentru ca a fost sunat de George Balan, membru CSM, pus sub invinuire pentru coruptie in acest dosar penal. Interceptarile convorbirilor lui Balan s-au facut cu mandat de la Inalta Curte". Romania Libera mai scrie ca Balan, Sampetru si seful DGIPI Ilfov s-ar fi implicat in campania electorala pentru locale si ca ar fi adunat informatii compromitatoare la adresa ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, pentru a-i determina si pe liberali sa fie de acord cu obtinerea functiilor.