Temperaturile raman ridicate pana pe 16 iulie, a afirmat directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, luni, intr-o conferinta de presa ce a avut loc dupa sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

"Temperaturile raman ridicate pana pe 16, adica luni si evolutia atentionarilor si avertizarilor va fi urmatoarea: astazi si maine este in vigoare atentionarea cod galben si cod portocaliu pentru cele zece judete plus Ilfov si Bucuresti. In cursul zilei de maine dupa-amiaza si maine noapte va fi foarte multa instabilitate, cu zone foarte multe din tara in care vom avea si intensificari de vant, precipitatii de 20, 25 de litri pe metru patrat, dupa care, din punct de vedere termic, evolutia va fi urmatoarea: miercuri si joi vor iesi de sub cod galben zonele din nord-vest si din nord-est, dar partea de sud va ramane sub cod galben miercuri si joi, cu mare probabilitate ca judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu sa ramana si miercuri si joi sub cod portocaliu", a declarat Ion Sandu, potrivit Agerpres.

El a spus ca vineri nu vor fi peste 35 de grade.

"Vom pregati o alta atentionare pentru sambata, duminica si luni, de asemenea pentru partea de sud cu siguranta cod galben si din nou judetele de langa Dunare e posibil sa fie sub cod portocaliu. Incepand cu data de 16 va fi o scadere a temperaturilor", a adaugat Ion Sandu.