Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat luni ca doreste sa prezinte viziunea sa Curtii Constitutionale cu privire la evenimentele de saptamana trecuta, punctand ca trebuie sa se inteleaga ce s-a intamplat in ansamblu, ci nu fragmentat, relateaza Agerpres.

"N-as fi vrut sa nu ramana direct punctul de vedere al presedintelui legat de ce s-a intamplat saptamana trecuta si cred ca este important chiar pentru istoria noastra", a explicat Basescu, la intrarea in Palatul Parlamentului, motivand astfel prezenta sa la sedinta CCR.

El a spus ca a venit pentru a prezenta viziunea presedintelui asupra celor intamplate saptamana trecuta, legat de "decapitarea primilor trei oameni in stat, plus Avocatul Poporului".

Intrebat daca se va mai organiza referendum dupa decizia CCR, Basescu a afirmat: "Categoric, da!"

UPDATE 14.40 Traian Basescu a plecat de la Curtea Constitutionala, dupa aproximativ 30 de minute.

El nu a dorit sa faca comentarii la plecarea de la sedinta CCR, mentionand doar ca 'Hotaraste Curtea'.

Cat priveste principala asteptare pe care o are de la judecatorii CCR, presedintele a raspuns: "Principala asteptare este sa nu ia lucrurile fragmentat, ci sa le priveasca in ansamblu ca sa intelegem toti si, in primul rand, romanii ce s-a intamplat saptamana trecuta".

Pe ordinea de zi a sedintei de luni a CCR de luni, intre altele, cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlament, pe de o parte, si presedinte, pe de alta parte, dar si constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de sef al statului.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a anuntat, luni, ca a transmis Curtii punctul de vedere al acestei Camere cu privire la conflictul reclamat de presedintele Traian Basescu in raport cu Parlamentul si ca prezenta sa in fata CCR nu este obligatorie.

"Este trimis punctul de vedere al acestei Camere (a Parlamentului - n.r.) Nu este obligatorie prezenta mea (...) Noi ne-am facut partea nostra de treaba, am trimis toate documentele si nu credem ca vor fi probleme", a declarat Antonescu, citat de Mediafax.