Patru unitati scolare din Bistrita-Nasaud au inregistrat promovabilitate zero la examenul de bacalaureat, potrivit unei statistici a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), data publicitatii luni si citata de Mediafax.

Conform ISJ Bistrita-Nasaud, printre cele patru unitati scolare care au obtinut promovabilitate zero se afla singurul liceu privat din judet, Liceul Particular "Henri Coanda" din comuna Feldru, al carui singur absolvent de stiinte ale naturii care a frecventat scoala in regim de frecventa redusa nu a reusit sa promoveze.

Rata de promovare zero s-a mai inregistrat la urmatoarele scoli de stat: Grupul Scolar "Sfanta Maria" din Bistrita, Grupul Scolar Lechinta si Liceul "Petru Rares" Bistrita.

Grupul Scolar "Sfanta Maria" este fosta scoala ajutatoare din Bistrita. La sesiunea de vara a examenului de bacalaureat s-au inscris zece absolventi ai cursurilor de coafor-stilist si organizator banqueting. Trei nu s-au prezentat, iar sapte nu au reusit sa promoveze.

De la Grupul Scolar Lechinta, unde au fost pregatiti tehnicieni in agricultura si tehnicieni pentru intretinere si reparatii, s-au inscris la examen 44 de absolventi. Dintre acestia, aproape jumatate nu s-au prezentat la bacalaureat. Cea mai mare medie obtinuta a fost 5,83, luata de o eleva de la profilul tehnician agricol.

Liceul "Petru Rares" din Bistrita a avut noua absolventi ai profilului matematica-informatica care au frecventat cursurile la seral. Unul a absentat de la examen, iar ceilalti opt au luat medii intre 3,7 si 5.