Promovabilitatea la Bacalaureatul 2012, sesiunea iunie iulie – inainte de solutionarea contestatiilor – este de 43,04%, a anuntat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Anul trecut, inainte de solutionarea contestatiilor promovabilitatea primei sesiuni a BAC-ului 2011 a fost de 44,07%.

Examenele au fost promovate de 80.466 de elevi. In 2011, 90.765 de elevi au promovat prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

Judetele unde s-au inregistrat cele mai mari diferente intre promovabilitatea de la BAC 2012 si promovabilitatea de la BAC 2011 sunt Harghita, Botosani, Constanta, Covasna, Olt, Ilfov, Salaj, Suceava, Teleorman, Valcea, a precizat ministrul Educatiei.

Ecaterina Andronescu a declarat ca o explicatie pentru aceste rezultate este faptul ca "nu s-a intamplat nimic de anul trecut pana anul asta ca sa crestem performanta scolii. Nu s-a luat nicio masura pentru adecvarea subiectelor, adica pentru cresterea adecvarii intre ce invata elevii si ce au de rezolvat. Dupa rezolvarea contestatiilor, probabil ca vom avea o crestere care ne va plasa in preajma rezultatelor de anul trecut. Nu ma astept la o crestere fantastica a rezultatelor dupa contestatii".