Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului 2012 au adus o promovabilitate de 40,85% in judetul Tulcea, fata de 37% anul trecut - inaintea depunerii contestatiilor. Doi absolventi de liceu din judet ai medii de 10 la Bacalaureat, potrivit Agerpres. "Daca analizam pe licee rezultatele obtinute, vom constata ca la colegii tehnice procentul de promovabilitate este foarte mic", a declarat seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Tulcea, Dumitru Damian.

"Gradul de promovabilitate este de 40,85%, iar prin comparatie pot spune ca acesta este semnificativ si vom cauta in continuare sa imbunatatim situatia. Daca analizam pe licee rezultatele obtinute, vom constata ca la colegii tehnice procentul de promovabilitate este foarte mic. Atunci cand vor aparea scolile profesionale, copiii care nu pot face fata exigentei liceului isi vor gasi locuri la scolile profesionale si atunci procentul de promovabilitate va fi mai mare. Cat timp liceele sunt amestecate cu colegiile tehnice, grupurile scolare tehnice si nu vom avea un Bacalaureat diferentiat vom avea acest procent. Pana cand se va rezolva proiectul scolilor profesionale, vom insista pe aceste grupuri tehnice pentru a vedea in ce masura ii putem ajuta pe absolventi", a declarat pentru Agerpres seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Tulcea, Dumitru Damian.

Potrivit acestuia, doua absolvente ale Colegiului 'Spiru Haret' si Liceului 'Grigore Moisil' au obtinut media 10 la Bacalaureat anul acesta.

Anul trecut, o eleva a obtinut nota 10 la Bacalaureat.

Citeste si: