Peste 300 de persoane iau parte vineri seara la un protest fata de presedintele Traian Basescu organizat in Piata Universitatii. Circa 200 de persoane se afla in fata cladirii Teatrului National Protestatarii, iar alti 100 de oameni s-au adunat in zona Fantanii de la Universitate la fata locului fiind si in jur de 10 jandarmi, fara echipamente speciale. Manifestantii scandeaza: "Jos Basescu", "Iesi afara, javra ordinara", "La palatul Cotroceni canta cucuveaua", transmite reporterul HotNews.ro aflat la fata locului.

UPDATE 21:00 Potrivit Agerpres, anuntul privind suspendarea de catre Parlament a presedintelui Traian Basescu a fost primit cu urale de manifestantii din Piata Universitatii.

UPDATE 18:50 Un grup de persoane cu megafoane a traversat pasajul de la Universitate strigand ca "Basescu s-a autospendat" si ca a parasit cladirea Parlamentului. Manifestantii s-au indreptat catre spatiul din fata Teatrului National.

Cateva sute de persoane s-au adunat, vineri, pentru a patra zi consecutiv, in Piata Universitatii, pentru a protesta impotriva presedintelui Traian Basescu.

Fortele de ordine au instalat garduri inalte de circa 2 m la TNB, de la coltul pietii pana la intrarea in parcare de la Intercontinental. Sunt instalate garduri si pe partea cu Universitatea, de la statia de metrou pana la coltul cladirii Universitatii.

De asemenea, a fost inchis un perimetru in fata Universitatii, cam de 30 m lungime si 3 m latime, pe langa zidul cladirii.

In fata TNB se afla o ambulanta SMURD si cateva masini de politie.

Vineri dupa-amiaza au avut loc proteste la adresa presedintelui si in alte orase din tara. Cateva sute de persoane au iesit in strada la Cluj-Napoca, Focsani, Ramnicu Valcea si Targu Mures la mitinguri de sustinere a suspendarii presedintelui Traian Basescu. Protestatarii au purtat pancarte antiprezidentiale si au scandat lozinci impotriva presedintelui, informeaza Agerpres.