Guvernul a modificat, in sedinta extraordinara de joi, legea referendumului. Prin aceasta modificare se urmareste suspendarea presedintelui intr-un mod mai simplu. Presedintele va putea fi demis cu voturile a jumatate plus unu din numarul cetatenilor care s-au prezentat la vot. Potrivit legii in vigoare, referendumul este valid si presedintele poate fi demis cu voturile a jumatate plus unu din numarul cetatenilor cu drept de vot.

USL a demarat miercuri actiunea de suspendarea presedintelui Traian Basescu. In paralel, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care modifica legea Curtii Constitutionale astfel incat hotararile Parlamentului sa nu mai fie contestate la CCR.

Inca de la inceputul saptamanii se prefigura ca la Guvern se lua in calcul si modificari la legea referendumulu care sa faca mult mai simpla suspendarea si apoi demiterea presedintelui Traian Basescu.

"Guvernul considera ca prin textul de lege se aduc atingeri grave drepturilor cetatenesti in sensul ca se creeaza discriminari pozitive pentru anumite persoane", a declarat ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa.