Protestatarii anti-USL si anti-Guvernul Ponta s-au adunat joi in Piata Revolutiei din Bucuresti, unde PDL organizat, de la ora 18:00, un miting anti-USL. La miting au fost in jur de 3.500 de persoane, care i-au ascultat pe Monica Macovei, Cristian Preda, Mihai Razvan Ungureanu si alti lideri ai PDL vorbind de pe o scena, au scandat lozinci impotriva USL si de sustinere a presedintelui Traian Basescu si a lui Mihai Razvan Ungureanu. In jurul orei 20:00 aproape toti politicienii si oamenii prezenti la miting au plecat din Piata Revolutiei. O parte dintre protestatari au plecat spre Piata Universitatii, acolo unde s-a desfasurat un alt protest.

Foto:

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT evenimentele din Piata Revolutiei:

20.30:Mitingul anti-USL din Piata Revolutiei s-a terminat. O parte dintre oameni au plecat in Piata Universitatii, o parte in Piata Victoriei

20.19: Aproximativ 200 de persoane au mai ramas in Piata Revolutiei, care scandeaza: "Jos Ponta!" si "Ponta la Rahova!"

19.47: In Piata Revolutiei mai sunt maximum 250 de persoane. Monica Macovei este singurul membru PDL care a ramas si vorbeste cu oamenii

19.37: O parte dintre manifestanti pleaca spre Piata Universitatii

19.30: Au plecat aproape toti liderii politici din Piata Revolutiei, precum si mare parte dintre cei prezenti la miting. La aceasta ora mai sunt sub 1.000 de oameni, potrivit estimarilor reporterilor HotNews.ro de la fata locului

19.25: Oamenii stransi in Piata Revolutiei i-au huiduit pe jurnalistii de la Realitatea TV si de la Antena 3 si i-au aplaudat pe cei de la B1 si Digi 24.

19.20: Liderii PDL au coborat de pe scena amplasata in Piata Revolutiei si vorbesc cu oamenii aflati la miting.

19.15: In Piata Revolutiei sunt peste 3.500 de oameni. Multi dintre ei au iesit din perimetrul organizat pentru manifestatie si stau pe trotuare, pe cealalta parte a strazii sau in fata Bibliotecii Centrale Universitare.

19.11: Oamenii scandeaza: "MRU!"

19.10: MRU: Am o veste pentru dvs, domnule Crin Antonescu: va trebui sa mergeti la serviciu de acum inainte. Pe revolta noastra se afla caderea lor

19.08: MRU: Ajunge presedinte de Senat un om care este platit din buzunarele noastre ca sa mearga la Parlament si nu a fost aproape niciodata colo. E nevoie sa spun care e numele sau? Sa-l tinem minte pentru ca exact asta nu trebuie sa se intample in Romania noastra. Am ajuns ca Parlamentul Romaniei sa aiba in frunte un om care a facut scoala cu greu. Asta e ceea ce se intampla in Romania?

19.06 Mihai Razvan Ungureanu: Este aceasta Romania pe care vi-o doriti, pe care o dorim copiilor nostri? Suntem pregatiti sa facem tot ce putem pentru a ne lua tara inapoi? Pentru aceasta suntem aici. Tara noastra nu este una in care si-a facut cuib hotia.

19.05 Mihai Razvan Ungureanu urca la tribuna. Este primit cu aplauze de cei prezenti in Piata Revolutiei, care striga: "Unitate! si MRU"

Revolutiei

Revolutiei

Foto: Hotnews

18.53: Oamenii prezenti la miting scandeaza: "Se scandeaza DNA si hotii!", "Ponta nu uita te asteapta Rahova!"

18.52: Monica Macovei: Ponta e un mincinos si n-are onoare. Rinjeste pe la TV cind e intrebat cum a furat in teza de doctorat, zice ca e ceva politic. A spus ca Guvernul lui va fi cel mai cinstit guvern. A mintit! Zilele astea ne unim toti cei de dreapta si salvam tara!

18.51: Protestatarii i-au raspuns: Nu ne este frica!

18.50: Monica Macovei: Am venit sa-mi apar tara pentru ca mi-e frica. Din 3 iulie mi-e frica incontinuu de dictatura, de statul capturat.

18.47: Monica Macovei: Suntem aici ca sa ne aparam tara, judecatorii, Curtea Constitutionala, Monitorul Oficial, economia, pe fiecare dintre noi si viitorul nostru. Pentru ca o tara in care se incalca constitutia si legile si se desfiinteaza institutii se duce spre dictatura. Noi trebuie sa fim treji, trebuie sa venim sa protestam, sa luptam. Este cel mai bine.

18.45: Monica Macovei a luat cuvantul, fiind cel mai bine primita de multime dintre toti cei care au urcat la tribuna.

18.37: Protestatarii scandeaza: "Basescu!"

18.30: De la tribuna vorbeste Cristian Preda: "Daca Traian Basescu este suspendat, Crin Antonescu va fi presedinte. Mai stie cineva cate voturi a luat Crin Antonescu cand a fost ales de pe locul 2? A luat mai putine decat suntet dvs aici. Ai vreun Dumnezeu, Crin Antonescu?"

- "Pentru Ponta, Parlamentul trebuie sa dicteze Curtii Constitutionale".

- "Ce ne propune USL nu e stat de drept, e un stat in care ar vrea ca toti sa stam la comanda lor drepti. Vreti ca TVR, Radio Romania, ICR, CCR, procurorii, judecatorii, cetatenii sa stea drepti in fata lor?

- Suntem liberi, victorie!"

Proteste 12

FOTOGALERIEProteste Piata Revolutiei

18.20: In Piata Revolutiei s-au strins deja circa 2.000 de oameni, relateaza reporterii HotNews.ro de la fata locului

18.11: In Piata Revolutiei au aparut si oameni cu steaguri si cu insemne PNTCD. Protestatarii au bannere cu urmatoarele mesaje: "Salvati Monitorul Oficial" si "Victor Ponta pentru noi egal Elena Ceausescu 2"

18.00: In Piata Revolutiei a venit si Mihai Razvan Ungureanu, care a fost primit cu aplauze. Din difuzoare se aude "Imnul Golanilor"

17.59: Foarte multi dintre protestatari au venit in tricouri albe cu urmatoarele inscriptii: "Ponta Copy Paste, "Apar Constitutia", unii au desenata o svastica intr-un cerc rosu taiat

17.58: Peste 600 de persoane s-au adunat in Piata Revolutiei si continua sa vina autocare cu oameni. Printre cei prezenti la miting se afla si Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Vasile Blaga.

17.54: La miting au ajuns deja Sever Voinescu, Elena Basescu si Mihai Neamtu

In urma cu o zi, presedintele interimar al Organizatiei PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a lansat un apel catre bucuresteni sa participe la acest protest pentru a manifesta "pasnic impotriva acestui act abuziv de a subordona statul de drept".