In cea mai mare parte a tarii, vremea va fi caniculara, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime vor fi de la 29 - 30 de grade pe litoral si in delta, pana in jurul valorii de 37 de grade in regiunile vestice, potrivit prognozei citate de Mediafax.

Cerul va fi variabil, dar cu innorari temporare dupa-amiaza si la inceputul noptii la munte, in vest si sud-vest unde se vor semnala descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si pe arii restranse averse.

Vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului astfel de fenomene vor fi cu totul izolat. Temperaturile minime se vor situa intre 15 si 25 de grade, mai scazute spre 11 grade in depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCURESTI: Vremea va fi caniculara, cu o maxima termica de 34...35 de grade si atingerea pragului critic de 80 al indicelui temperatura-umezeala. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima va fi de 19...21 de grade.

LA MUNTE: Vremea va fi deosebit de calda. Cerul va fi variabil, dar cu innorari temporare dupa-amiaza si la inceputul noptii, cand local se vor semnala descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si pe arii restranse averse. Vor fi conditii de grindina. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de intervalul anterior..

LA MARE: Vremea va fi calduroasa. Cerul va fi variabil. Dupa-amiaza, vor fi conditii de ploi slabe cu caracter de aversa, insotite local de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 33 de grade, iar cele minime intre 21 si 25 de grade. Indicele de confort termic, Temperatura - Umezeala (ITU) va atinge si depasi izolat valoarea critica de 80. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 25 si 27 de grade.